Mijn top 5 favoriete do good Instagrammers van 2018

Op 16 november is het Trouw-Aan-Jezelf-dag. Deze dag is in het leven geroepen voor hen die wel wat liever voor zichzelf mogen zijn. Op deze dag mag je bewuster stilstaan bij jezelf, wat je nodig hebt en vooral lief zijn voor jezelf, vindt Janneke de Kler (@jannekedekler), oprichter van deze dag. Janneke helpt ondernemers te doen wat ze écht willen doen om gelukkiger te zijn. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van Instagrammers die écht doen wat ze willen en daarmee de mensheid of de wereld een stukje beter maken. Want dat vind ik dan weer heel belangrijk.


@prettyambitious_com 

Pretty Ambitious is in het leven geroepen door Aranka van der Voorden (@aranka.world) waarmee zij business dreamers helpt business owners te worden. Dit doet ze door jou te helpen een merk te bouwen, en je artikelen, online lessen, gratis webinars en een Facebook community aan te bieden. Aranka ken je van FITGIRLCODE, een online community die vrouwen inspireert en motiveert fitter te worden. Daarnaast zette zij uit het niets een kledingmerk op, Jogha, waar je de meest toffe sport outfits kon scoren. Nu houdt ze zich bezig met Pretty Ambitious, woont ze met vriend Robbert en kat Cooper in het mooiste huis van Rotterdam én heeft ze afgelopen jaar zoontje Lennon. Een bezig bijtje dus die toch nog tijd overhoudt om te doen wat ze het liefste doet: mensen helpen om van hun droom een bedrijf te maken.

Instagram inspiratie prettyambitious_com

@plasticdieet

Het bedrijf Opgemärkt zit achter Het Plasticdieet. Ze dagen iedereen die durft uit een maand (bijna) geen plastic te gebruiken. Neem je eigen boodschappentas mee, neem linnen tasjes mee om groente in te stoppen in de supermarkt én recycle alle plastic dingen die je niet meer nodig hebt. Naast Het Plasticdieet geven ze jou via Instagram allerlei tips en tricks om zo min mogelijk afval te produceren, wat makkelijker is dan je denkt! Wil je nog een stapje verder gaan? Op de website van Opgemärkt kun je duurzame hotspots vinden in Amsterdam, zodat je ook buiten de deur bijdraagt aan een betere wereld. Ik vind het geweldig!

Instagram inspiratie plasticdieet

@naturally.jo 

Hij is nog maar 17 jaar jong en heeft nu al ruim 1,3 miljoen volgers op Instagram. Met zijn motto “Life’s too short to eat boring food”, overtuigd hij jou en vele anderen dat vegan food niet saai hoeft te zijn. Zijn Instagram feed straalt kleur, smaak en plezier uit en bovendien krijg ik zin om zelf zoiets in elkaar te flansen! Denk jij nou dat jij nooit zoiets moois kunt maken, dan heb je het mis. Jose heeft dit zichzelf allemaal aangeleerd binnen anderhalf jaar. Je hoeft hem geen dag te missen, want hij plaatst lekker consequent iedere dag een heerlijk plaatje.

Instagram inspiratie naturally.jo

@growthinkers

Achter het Instagram-account van Growthinkers zit Jelle Derckx. Na hij in 2011 op reis ging naar Brazilië kwam hij thuis en besloot hij zijn leven drastisch te veranderen. Minimalisme was daarin het belangrijkste woord. Daarnaast ging hij veel bewuster leven en gaf hij meer aandacht aan dingen in het leven die echt belangrijk zijn. Zijn nieuwe leefstijl beviel hem zo goed, dat hij er een boek over schreef ‘Verlangen naar minder’. Via zijn Instagram-account kun je hem volgen tijdens zijn leven vol persoonlijke groei, minimalisme en duurzaamheid. Wie weet raak jij ook geïnspireerd!

Instagram inspiratie growthinkers

@amypoehlersmartgirls

Voor een account vol powervrouwen moet je bij @amypoehlersmartgirls zijn. Amy Poehler is een bekende Amerikaanse actrice en samen met haar beste vriendin Meredith Walker besloot ze Smart Girls op te richten om je truest self te vieren. Ze plaatsen mooie, leuke en ontroerende verhalen van meisjes en vrouwen van over de hele wereld. De een heeft een kleine daad verricht, de ander redt dagelijks levens. Hoe klein of groot, iedere post is inspirerend en laat je zien hoe gemakkelijk het kan zijn iets goeds te doen voor de wereld en voor jezelf!

Instagram inspiratie amypoehlersmartgirls

Wie op Instagram inspireert jou om de betere versie van jezelf te zijn? Laat het me weten!

Liefs,
Amber

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *