4x leuke webshops met een goed verhaal om te volgen op Instagram

“Am, jij bent echt typisch een vriendin die altijd met een cadeau op de stoep staat.” #guilty. Ik vind het zo enorm fijn om op zoek te gaan naar het perfecte cadeau voor mijn lievelingsmensen! Met het Secret Santa project had ik al verklapt dat ik het tof vind om te shoppen bij kleine ondernemers. En dankzij Instagram is het een piece of cake om unieke items te scoren. Lucky for you, deel ik graag vier merken die ik onlangs ontdekt heb. Zo kun je zelf ook dat leuke, persoonlijke en duurzame cadeautje scoren. Want misschien is je zus wel binnenkort jarig, heeft je moeder een nieuwe wasmachine of wil je iets leuks voor je eigen verlanglijstje. Here we go!


Piece of Clay

Vers uit de handen van Nathalie Hildesheim, kun je een piece of clay kopen. Bordjes, bakjes, potjes, kandelaars én mijn favoriet: plantenpotjes op pootjes! Ze zijn er in alle maten, kleuren en met verschillende prints. Trust me, je kunt met deze leuke items een hoop mensen blij meemaken! Houd @pieceofclayshop goed in de gaten, want via dit kanaal verkoopt Nathalie haar producten. Hoe? Reageer onder het product dat je wilt met ‘sold’ en als ze het product nog heeft, is het van jou. Oh en alle producten zijn uniek wat ze nog véél specialer maken. 

WiezeWasjes

In 2016 startte Wieske met @WiezeWasjes, een webshop én fysieke winkel waar ze de mooiste sieraden en andere mooie hebbedingetjes verkoopt. WiezeWasjes vindt duurzaamheid heel belangrijk. Zo scheiden ze afval en worden de producten verpakt in afbreekbaar materiaal. Daarnaast doen ze veel onderzoek naar de fabrieken waar hun producten vandaan komen, zodat ze er zeker van zijn dat er geen kinderarbeid of andere narigheid wordt gebruikt om de producten te produceren. LIKE. Met een deel van de opbrengst ondersteund WiezeWasjes ook verschillende goede doelen. Zo kunnen er bijvoorbeeld kinderen in India naar school van de sieraden die zij verkopen #goedbezig

webshops Instagram

Seepje

In 2013 zagen Melvin en Jasper, founders van @seepje_official, op televisie hoe mensen in Nepal natuurlijke zeep maakten van vruchtenschillen. In de Sapindus Mukorossi (spreek dat maar eens vijf keer snel achter elkaar uit) zit saponine, wat vrij komt als het in contact komt met water. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke vorm van zeep. Super interessant! Melvin en Jasper besloten contact op te nemen met een Nepalese schillenboer en the rest is history. Seepje heeft inmiddels 11 verschillende seepjes, waaronder wasmiddelen, allesreinigers en afwasmiddelen. Ik hoor je nu denken; “Am, waarom valt dit onder de categorie cadeau?” Nou lieve mensen, ik word 100% gelukkig als ik de geur van schone was ruik. Dus ja, voor mij is dat een cadeautje. Enne… de items van Seepje zijn een stuk beter voor het milieu dan al die chemische rotzooi die in de winkel te koop is én het ruikt ook nog eens lekker. Wat willen je nog meer?

Talking Prints

In Suriname vind je @talking_prints, wat is gestart in 2015 door Zoë Mezas en Pékula Starke. Zij vinden het belangrijk dat de mensen die werken voor Talking Prints een goede baan hebben met goede arbeidsvoorwaarden, iets te zeggen hebben in het bedrijf en zichzelf kunnen ontwikkelen. Het motto van het bedrijf is: “Be the change you wish to see in the world.” Je kunt totebags, fanny packs, tassen, hoofdbandjes en scrunchies scoren bij Talking Prints die stuk voor stuk zijn voorzien van prachtige prints. Wat ik zo mooi vind van deze producten is dat ze net even anders zijn én dat iedereen bij Talking Prints een eerlijk loon krijgt! 

Okay, that’s it for now. Heb jij nog goeie tips voor fijne webshops? Nieuwe Instagrammers om de mooiste cadeautjes voor familie en vrienden bij te scoren zijn altijd welkom!

Liefs,
Amber

Foto 1: @talking_prints
Foto 2: @pieceofclayshop
Foto 3: @WiezeWasjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *