5x Instagrammable horecazaken in Nederland

Als echte foodie kom ik geregeld in de meest Instagrammable horecazaken van Nederland. Als ik ga brunchen met vriendinnen kies ik een nieuwe hotspot vaak uit op basis van hun Instagram-account. Daar krijg je immers een goede eerste indruk van wat je kunt verwachten, toch? Hieronder kun je mijn 5 favoriete horecazaken vinden die ook nog eens een fijn Instagram-account hebben. Kijk je mee?


@plukamsterdam

@Pluk Amsterdam is, ondanks dat ze alleen in Amsterdam vestigingen hebben, een begrip binnen én buiten Amsterdam. Hier kun je terecht voor de meest lekkere cakes en taarten, verschillende gezonde sapjes en uiteraard goede broodjes, salades en acai-bowls. Bij Pluk kan je niet alleen eten maar ook de leukste hebbedingetjes shoppen; van woonaccessoires tot sieraden. Is Pluk ook actief op Instagram? Jazeker, Pluk Amsterdam heeft een heerlijke feed om naar te kijken. Als je door de foto’s scrolt krijg je gelijk trek, trust me 😉 Van alle Instagrammable horecazaken is dit toch wel mijn favoriet.

@mugsandmermaids

@Mugs&Mermaids is de Haagse hotspot voor een Instagrammable ontbijt. Van vrolijke acai-bowls tot overheerlijke pannenkoeken. Alle gerechten komen in prachtige kleuren en zijn ook nog eens MEGA lekker. Die kleuren zie je ook zeker terug op hun Instagram-account. Roze cappuccino’s, blauwe pannenkoeken en dat allemaal geserveerd op een nog kleurrijker servies. Je kunt wel zeggen dat dit een walhalla is voor alle Instagrammers die graag hun eten fotograferen.

@Teds

De spot voor je favo ontbijt, all day brunch of “spirited high tea”. En dit onder hun favoriete het motto: “Eat diamonds for breakfast and shine all day!” Een hotspot die je niet mag missen in het mooie Amsterdam. Het is een prachtig ingerichte zaak waar je heel gezellig kunt zitten in een van de booths, gedeelde lange tafel of neer kunt ploffen op de bank en in de zomer hebben ze een gezellig terras voor de deur. Je dag begint hier gelijk goed!

Lees ook: De leukste planten Instagram-accounts om te volgen!

@theavocadoshow

Na de introductie van het dagconcept in De Pijp en de uitbreiding met de The Avocado Show To Go op de Willemsparkweg in Amsterdam, maakt de horecazaak ‘The Avocado Show Downtown’ het plaatje compleet. Op een iconische locatie serveren ze hier naast de welbekende ontbijt- en lunchgerechten een nieuwe dinner experience met o.a. spectaculaire pokébowls, salades, burgers, avocado fries, taco’s en truffelguacamole. En met avocado in de hoofdrol, moet er wel een mooi Instagram-account zijn, toch? Met een goede 118.000 Instagram volgers die dagelijks met smart zitten te wachten op een nieuw plaatje, doen ze het erg goed. Dus ben je een avocadoliefhebber? Dan moet je hier zeker heen.

@mamakellyamsterdam

En dan, last but not least, vinden we wederom in Amsterdam een prachtig pareltje. We zijn aangekomen bij @MamaKellyAmsterdam, waar zoals je kunt zien, alles roze is. Zoals jullie weten ben ik gek op roze, en aangezien deze heerlijke roze bubbel consistent wordt doorgetrokken in hun Instagram-account, hoort ‘ie zeker in dit lijstje thuis. Roze, met goud en een goed gevoel voor styling. Heel veel meer heb je niet nodig voor een fijne Instagram-feed, toch? Als je na het zien van Pluk al een dagje hebt gepland in Amsterdam, heb je zojuist het restaurant voor ’s avonds gevonden 😉


Dit waren mijn vijf favorieten Instagrammable horecazaken. Ben jij een horecaondernemer? Zorg dan dat jouw Instagram feed er finger lickin’ good uitziet. Het is immers het visitekaartje van jouw bedrijf en zorgt ervoor dat nieuwe gasten bij jou komen eten. Nu woon ik in Amsterdam en ken ik natuurlijk niet alle horecazaken van Nederland. Dus vertel, wat is jouw favoriete horecazaak waar jij in het weekend vaak naartoe gaat?

Liefs,
Amber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *