1:1 merktraject

The Personal Re-branding™

voor ervaren ondernemers die hun bedrijf liefdevol willen re-branden.

Waarom staan nieuwe klanten niet voor jou in de rij?

Jij twijfelt absoluut niet over je eigen kunnen. De lovende reacties van jouw klanten zijn het bewijs dat je goud in handen hebt. En toch krijg je jouw waarde op de een of andere manier niet goed over de bühne. Je plaatst berichten op Instagram, stuurt nieuwsbrieven de wereld in en lanceert keer op keer. Je doet het allemaal. Maar eerlijk gezegd, zet je eigen online marketing je nou niet bepaald in vuur en vlam. Wat je eigenlijk wilt is gewoon lekker met je expertise aan de slag, jezelf helemaal in je element voelen, en erop vertrouwen dat jouw online positionering als een magneet de juiste klanten aantrekt. Leukerd, wat als jouw verhaal; 

Gemeend – Gevoeld – Gedeeld wordt? 

Business en conceptstrateeg Amber van Leeuwen

Bevind jij je op dit moment in de tussenfase?

WAAR JE NIET LANGER EEN RUPS EN NOG NIET VOLLEDIG DE VLINDER BENT..

Voel je je in je onderneming gevangen in een oude jas met een verlangen om te transformeren? En moet je nog te vaak uitleggen wat je nou precies doet? 

Een waterval van woorden. Of het blijft angstvallig stil. Want je bent dit maar ook dat. En dit kan je MEGA goed maar daar kunnen ze je ook voor bellen. Het lukt je maar niet om je verhaal duidelijk te vertellen. Jij weet dat jouw aanbod GOUD is, alleen kun je daar nu niet de juiste woorden voor vinden.

Zullen we aan de buitenkant laten zien wat er vanbinnen gevoeld wordt? Ik help je bij het neerzetten van een persoonlijke (re)branding waarin het merkverhaal het hart en de concepten rondom jouw aanbod & content de spiegel zijn. Een PERSONAL brand waar je trots op bent! 

Business en conceptstrateeg Amber van Leeuwen

Hi, mijn naam is Amber.

Jaar naar jaar deelde ik dagelijks mijn hele leven op The Gram. In een korte tijd groeide mijn community van 0 naar 20k volgers. De media schakelde mij als Insta expert in, ik trainde de marketingteams van grote corporates, huurde een Instagrammable kantoor van 3k per maand en nam mijn 1ste werknemer in dienst. Hooray, proost op het succes…toch? Niet dus, want ik kwam erachter dat dit niet mijn succesverhaal was. Daarom heb ik het roer omgegooid om dichter bij mijzelf te blijven (meer op de Over Mij pagina). 

Met liefde, vanuit verbinding.  

Het fundament van alles wat ik doe. De rode draad in elke keuze die ik maak, elke samenwerking die ik aan ga, elk bedrijf (inmiddels 4!) dat ik opzet. Ik ben klaar met alle lege omhulsels en wil meer diepgang, oprechtheid en liefde voelen. In het ondernemerschap, in het leven, in eigenlijk alles wat ik doe. Tijdloos inspireren. Bewust informeren. Energiek activeren. 

​Iconisch bijv. naamw. kenmerkend voor iets of iemand

Laten we terug naar de tekentafel gaan door jouw expertise, jouw product/dienst, jouw bedrijf in het juiste jasje te stoppen.

Iconisch = persoonlijk. Zelfs als je niet hét gezicht van jouw merk bent, kun je een Iconisch Personal Brand neerzetten. Op jouw manier, op jouw voorwaarden. Zo ben ik bijvoorbeeld niet het gezicht van mijn bedrijf Memorē. Als founder deel ik met liefde mijn verhaal om zo de verbinding te maken. Toch ben ik niet het middelpunt, ik ben het startpunt. Door herkenbaar en volledig eigen (= iconisch) te communiceren is dit merk in een korte tijd omarmt door velen en kunnen we daardoor samen een grotere impact maken.  


Lieve jij, wil je..

The Personal

Re-Branding

Jouw merkverhaal, omarmd door klanten, journalisten, investeerders. Is het jouw droom om met jouw verhaal in de media te komen? Wil jij als expert het podium op klimmen om zo jouw boodschap te verkondigen? Of wil je op de achtergrond bezig zijn met jouw expertise zonder dat je steeds moet leuren om nieuwe klanten? We gaan zorgen dat jouw bedrijf de aandacht krijgt die het verdient. Laten we dankzij jouw iconisch merkverhaal, jouw duidelijke aanbod én de vertaalslag naar jouw merkcontent, zorgen voor meer exposure, betere connecties en bovenal meer plezier!

In deze eerste fase gaan we kijken naar alles wat er al is en alle nieuwe mogelijkheden.

In fase twee creëer ik een iconisch merkverhaal die aansluit bij een glasheldere propositie vertaald in een duidelijke boodschap; in tekst & beeld.

In fase 3 maken we de vertaalslag van jouw nieuwe propositie naar jouw (online) kanalen. Jij bent klaar om te lanceren. 

1:1 Re-branding Merktraject

Dit merktraject is GEEN online cursus waar je alles zelfstandig moet uitzoeken. Het heeft ook NIET een 25K prijskaartje van een fancy Amsterdams reclame/marketingbureau. Het is WEL de beste investering die je jezelf en jouw bedrijf gunt, omdat het meer energie, meer focus en vooral meer impact oplevert.

De offline strategie sessies zijn hands-on, de focusessies praktisch en de check-ins zorgen voor accountability. Ik werk met je mee waar nodig (schrijven van teksten, aansturen van het team, de visuele vertaalslag etc.). In deze samenwerking sta ik voor 3-maanden aan jouw zijde als die enthousiaste merkstrateeg, vertrouwde adviseur en jouw vriendelijke schop onder je kont.

Als merkstrateeg met +10 jaar aan online marketing ervaring help ik ervaren ondernemers aan de buitenkant te laten zien wat er van binnen wordt gevoeld! Ben je klaar voor een re-branding zodat jij je weer thuis voelt

..IN JE EIGEN ONDERNEMING?

 

DANIQUE THUIS | HAPPY CHIEF & CO

“Al bijna een jaar lang hikte ik aan tegen mijn nieuwe website. Wat wil ik eigenlijk aan gaan bieden? Welke teksten zouden daarvoor aansprekend zijn? Alles zat al wel in mijn hoofd maar om dat goed op papier te krijgen bleek een worsteling. Op aanbeveling van een vriendin met een goedlopende business vroeg ik een matchcall aan met Amber. Waarom zou je het zelf doen als er mensen zijn die hier hun expertise van hebben gemaakt? De hele rebranding past veel beter bij mij en het aanbod. Het is een investering maar als ik zie wat het ons heeft opgeleverd en hoeveel Amber voor ons heeft gedaan was ze meer dan het dubbele waard geweest! Amber is goud. Ze denkt met werkelijk ALLES mee, barst van de energie en de creatieve ideeën. Ik gun iedereen Amber, zonder haar was mijn hele bedrijf een hoofdpijndossier geworden en nu barst ik van de energie door de nieuw ingeslagen weg. De reacties op de rebranding zijn louter positief en ik weet zeker dat het een groot succes gaat worden. Dankjewel Amber, ik ken niemand die zó hard werkt en zo snel zoveel mooie resultaten weet te boeken!”

MAAND 1 |

Iconische Positionering

Je kunt positioneren zien als daten; alleen als jij de (opr)echte versie van jezelf laat zien, vind je een goede match met jouw potentiële liefde. In deze eerste maand zorgen we voor een duidelijke focus. We nemen jouw doelgroep(en) onder de loep, bekijken de markt/niche/trends en zoeken uit waar jouw (merk)hart sneller van gaat kloppen. Gevoel & cijfers in het verleden – het heden – en de toekomst spelen hierin een grote rol. Ook nemen we jouw aanbod onder de loep en kijken we hoe we dit kunnen versterken. We gaan geen 101 smaken creëren en focussen ons daarbij WEL op jouw signature dish! Boordevol smaak, emotie en liefde. Natuurlijk met de juiste prijsstrategie zodat ondernemen weer licht, energiek en vooral leuk wordt. Oh en zelfs bij het bedenken van krachtige (merk)namen  ben je bij mij op het juiste adres.

MAAND 1 |

Merkverhaal & Identiteit

Je hebt geen zin in een 404-error nadat iemand de welbekende vraag “wat doe jij?” stelt. Daarom gaan we samen een duidelijk en vooral charismatisch merkverhaal creëren. Zonder poespas, want niemand wordt gelukkig van moeilijke jargon woorden! Zodra het merkverhaal staat vertaal ik deze door naar een visuele identiteit. Denk hier aan een nieuw logo, nieuwe fonts, nieuwe kleuren etc. Al deze elementen (en meer) zal ik samenvoegen in een prachtig brandbook. Zo kan de energie en liefde dat jouw merk uitstraalt door iedereen (team) gezien en geleefd worden. Dit document is jouw referentiepunt om te toetsen of iets of iemand wel écht bij jou past. 

MAAND 2 |

Creative Direction

Op Insta zie je de ene na de andere #girlboss met haar laptop lachend op de foto staan. Ook worden de grijze muisjes in knalgele feestjurken gehesen, omdat BOLD he-le-maal trendy is. Leukerd, je hoeft niet een jas aan te trekken die niet bij jou past! In maand 2 ben ik jouw Creative Director. We gaan de vertaalslag maken van jouw positionering naar liefdevol beeldmateriaal. Je moet immers gezien worden om een verbinding te maken met jouw potentiële klant. Fotografie, videografie, audiografie etc. We gaan kijken hoe we jouw boodschap, op jouw manier en voorwaarden, het beste met de wereld kunnen delen. Zelfs de briefing naar de fotograaf, zodat je niet zelf eindeloos inspiratiebeelden hoeft te zoeken, werk ik tot in de detail uit.

MAAND 2 + 3 |

2.0 website

Zie jouw onderneming als een winkel waarin we in de eerste maand gefocust hebben op alles wat er zich binnenin de winkel afspeelt. De mensen, de verhalen, het aanbod. Nu gaan we ervoor zorgen dat jouw winkeletalage in de drukke winkelstraat er ook echt uit gaat springen! Je wilt immers dat klanten nieuwsgierig naar binnenlopen en daar zolang mogelijk blijven = +verkoop. Je kunt mij zien als de gatekeeper voor de 2.0 website – zodat de look & feel goed geïmplementeerd wordt. Inclusief mooi (budgetvriendelijk) design & liefdevolle verkoopteksten die aanzetten tot actie. We gaan ervoor zorgen dat jouw website weer tot leven komt. De 2.0 website is het spiegelbeeld van jouw hart (en missie). De brug tussen vraag en aanbod, de lijm tussen jouw onderneming en jouw klant en de sleutel naar meer en intenser genieten. 

MAAND 3 |

Lancering Re-branding

In deze laatste fase gaan we de vertaalslag maken naar jouw socialmedia-kanalen. We bedenken een leuke marketingcampagne zodat we jouw transformatie samen met oude & nieuwe klanten kunnen vieren (+omzet). Ook bedenk ik tal van leuke content concepten zodat het makkelijker voor je wordt om socialmedia-content te maken. Aan het einde van ons traject ben je trots op jouw online identiteit en weet je precies hoe je jouw verhaal het beste liefdevol kan vertellen. 

Dat wil jij toch ook? 

Ben jij klaar om jouw bedrijf te transformeren in een liefdevol personal brand?

Het succes van een personal brand is dus niet afhankelijk van..

.. het dagelijks prijsgeven van je privéleven op Instagram, TikTok of elk ander socialmedia-kanaal.   

.. het doorvoeren van standaard verdienmodellen, omdat het bij de ander nou eenmaal ‘werkt’.

.. het prijskaartje wat je aan je aanbod hangt, omdat je denkt dat je daarmee je concurrent uitspeelt. 

.. ingewikkelde funnels met gratis ebooks en challenges waar je advertenties voor nodig hebt om het aan de man te krijgen.  

Stel je voor..

Hoe maak je een keuze? Ga je voor optie A of B en wat als C, D, E, F, en optie G ook prima klinken?

Ik kan je verklappen dat het hebben van een sterk merkverhaal een groot onderdeel speelt in deze keuze. Want waarom betaal ik voor een Starbucks koffie 4x meer dan voor een koffie van het tankstation? Van beide krijg ik een cafeïne-kick maar de Starbucks koffie geeft mij een ‘ik-ben-een-echte-zakenvrouw’-gevoel als ik met mijn take-away koffie onderweg ben naar een klant. Hoe dit kan? 

It's called BRANDING, babe!

Hierin is het merkverhaal het hart en de concepten rondom jouw aanbod & content de spiegel. Een ICONISCH merk voelt als thuiskomen. Voor jezelf en voor je klant! Herkenning in jouw verhaal, verbinding en bovenal een consistente en duurzame stroom aan energie. En toch zie ik vaak dat de verhalen en concepten in een business (te) weinig aandacht krijgen. Uit enthousiasme wordt er direct een logo gemaakt, een Instagram feed opgezet en een website de lucht in gegooid. Als je het mij vraagt vaak lege omhulsels omdat de core – het hart – nooit is gaan kloppen. Zonde, want dat zal je op de langere termijn merken. De verbinding blijft uit en de resultaten vallen tegen.  

(opr)echte verbinding +

Activatie

Listen up, ik ben er niet voor de ondernemer die aan het hoofd wilt staan van een oppervlakkig bedrijf. Waar de privé jet wordt gehuurd voor een luxe fotomoment zodat The Gram ziet hoe succesvol ze wel niet is. Waar het grijze muisje in een knalgele feestjurk wordt gehesen, omdat BOLD he-le-maal trendy is. Waar de ene coach, de andere coach coacht die coaches coacht te manifesteren tot ze een ons wegen…

Als merkstrateeg met +10 jaar aan online marketing ervaring help ik ervaren ondernemers aan de buitenkant te laten zien wat er van binnen wordt gevoeld! Met liefde. Met aandacht. Met ziel. Het moeten achterwege laten en vooral thuiskomen in je eigen business. Op jouw voorwaarden. Het zit letterlijk in mijn naam: Social Good (= goede verbinding). Want lieve jij, waar zijn we zonder deze verbinding? 

Business coach voor ondernemende moeders

In een notendop voor wie dit merktraject interessant is;

Op dit moment krijg ik wekelijks aanvragen en zeg ik vaker nee dan ja. Waarom? Simpel. Als klant zit je in mijn inner circle. Zit je in mijn hart. Daarom ben ik selectief geworden. Want alleen een (opr)echte verbinding zorgt voor de juiste energie. We kiezen bewust voor elkaar, niet omdat het moet, wel omdat het kan. Enne.. 80% van mijn klanten verlengt onze samenwerking, dus de ruimte in mijn agenda voor nieuwe klanten is schaars! 

Feiten en statistieken als bewijs dat mijn aanpak geen gebakken lucht is 😉

Onder @thesocialgoodgirl heb ik GRAMMIE ontwikkeld – hét eerste Instagram-marketing magazine van Nederland. Binnen 1 week waren alle advertentieplekken vol. Zowel de eerste editie als de tweede editie waren volledig uitverkocht (5000 exemplaren)

Dankzij het iconisch positioneren van The Social Good Girl is mijn verhaal te lezen in de grootste (print) magazines, te horen op de radio én te zien op tv. &C, Linda, Radio538 en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze zichtbaarheid heeft mijn personal brand enorm versterkt en direct nieuwe klanten opgeleverd.

Als merkstrateeg weet ik als geen ander hoe ik een nieuw concept moet pitchen. Hierdoor heb ik in de opstartfase van mijn merk Kimomma 30K aan investering opgehaald. Daarnaast heb ik binnen 3 maanden 22K vrijgespeeld om mijzelf een eigen (!) investering te geven voor mijn do-good bedrijf Memorē. 

Ik help mijn klanten bij een merktransformatie, zodat ze bouwen aan een duurzame bron van energie, impact en inkomsten.

Daphne Bode | Babymoon.nl

“Ik was door mijn vele ideeën het complete overzicht kwijt binnen mijn bedrijf waardoor er eigenlijk helemaal niets meer gebeurde. Daarnaast was het noodzakelijk te gaan kijken naar verschillende verdienmodellen en nieuwe samenwerkingen. Via via kwam ik bij Amber terecht. Binnen een dag hadden we telefonisch contact en heel kort daarna onze eerste live dag. De live dagen met Amber zijn GOUD! Ik wist niet dat je zoveel werk in 1 dag kan verzetten. Amber heeft ontzettend veel kennis en ideeën. Na 1 dag had ik alle verdienmodellen op een rijtje, een compleet nieuwe website uitgedacht en een heel gaaf compleet nieuw concept. Daarnaast heeft Amber een groot netwerk en ook daar mag je gebruik van maken. Het resultaat in slechts 3 maanden: een compleet nieuwe website, nieuw aanbod en weer heel veel energie om door te pakken! Daarnaast heb ik ook nog nooit een online leeromgeving gezien met zoveel waarde. Dit kun je gewoon op eigen tempo volgen wat ideaal is als drukke ondernemer. Ontzettend bedankt Amber! Ik zou willen dat ik je 1 jaar eerder al had ontmoet :)”

Van Insta-expert naar
Merkstrateeg

Toen ik in 2021 moeder werd van mijn dochter Abigail, veranderde mijn perspectief van succes. Ik kwam tot de conclusie dat het spel van meer, groter en beter niet meer bij mij paste. Meer genieten, dát wilde ik, maar in de eerste plaats van het leven en daarnaast van het ondernemerschap. Vanuit waardevolle verbindingen (Social) een blijvende impact (Good) maken op jezelf en je omgeving. Mijn naam is niet voor niks The Social Good Girl hè?

En ook vanuit vertrouwen de juiste stappen zetten om zo het resultaat te halen dat je voor ogen hebt. Zakelijk gezien is dat voor jou misschien een verdubbeling van je winst of in minder werkuren stabiel verder groeien. Mijn Social Good betekent samen met mijn vriend ons tweede thuis op een Italiaanse berg om zo een oase van rust te creëren. Focussen op mijn eigen ‘businesskinderen’ Memorē en Kimomma. En vrouwelijke ondernemers 1:1 ondersteunen om zo een grotere impact te kunnen maken. Ben je klaar om samen met mij jouw Social Good vibes te ontdekken en creëren.

FAQ

Dit is heel erg afhankelijk van mijn beschikbaarheid. Ik begeleid namelijk een select aantal ondernemers tegelijkertijd. Stuur mij even een mail (amber@thesocialgoodgirl.com) om mijn beschikbaarheid te checken.

Schreeuwen we beide van de daken “LATEN WE SAMENWERKEN”? Dan sta ik 1/4 van het jaar aan jouw zijde. Als die enthousiaste merkstrateeg, vertrouwde adviseur en jouw vriendelijke schop onder je kont! Ik ben invested, wat betekent dat ik binnen mijn expertise help waar nodig. Tussen de sessies door houden we de lijnen kort zodat we snel stappen kunnen zetten.  

Here’s the deal. Van mijn klanten krijg ik altijd te horen dat ze het fijn vinden dat ik van A tot Z met ze meedenk. Alomvattend; zo kun je mijn aanpak omschrijven. Want ik geloof niet dat je alleen door jouw social-account een succesvolle business kunt neerzetten. Door de diepte op te zoeken, gaan we er samen voor zorgen dat jij en jouw onderneming stralend in de spotlights staan. Een holistische merkstrategie dus. Zodat je blij wordt van jouw nieuwe klanten, groeiende bedrijfsresultaten en een aanpak die 100% bij jou past.

3-maanden. 80% van mijn klanten verlengen altijd de samenwerking, dus langer is zeker mogelijk 🙂 Ik hou niet van blablabla dus we zetten tijdens de sessies de grootste stappen. Na dit traject heb jij een eigenzinnig merkidentiteit met een concreet aanbod vertaalt in duidelijke taal. Iets waar je trots op kunt zijn. 

Nee. Je kunt mij zien als de gatekeeper die ervoor zorgt dat de website precies zo wordt als dat wij voor ogen hebben. Ik ben de schakel tussen de developer en jou. Vanuit mijn marketing-expertise zorg ik dat de website goed converteert, mijn branding hart zorgt ervoor dat alles er ook mooi uitziet en mijn liefde voor woorden zorgt ervoor dat alle pagina’s door middel van tekst tot leven komen. Met elk budget kunnen we een FANTASTISCHE website laten maken!  

Dat ligt helemaal aan jou en jouw wensen! Of we organiseren een 1:1 workation bij mij in Italië en/of we werken online. Het eindresultaat blijft altijd hetzelfde: een liefdevolle re-branding waar je trots op kunt zijn. 

Jazeker. Je kunt de investering opvoeren als studiekosten. Vervolgens kun je de BTW aftrekken. Ben jij een creatieveling met een krap budget? Check dan > https://werktuigppo.nl/voor eventuele subsidie.

Ja, bij deze samenwerking kan je in maandelijkse termijnen betalen. 

Als merkstrateeg met een portfolio aan eigenzinnige concepten, weet ik als geen ander wat nodig is om je aanbod succesvol op de markt te brengen en/of verder uit te breiden. Met mij aan jouw zijde heb je altijd een sparringpartner bij de hand die verstand heeft van ondernemen, branding en online marketing. Scheelt je dus zeeën van tijd en vooral geld! 😉

Sparren met online business strateeg Amber van Leeuwen

Verkenningsgesprek aanvragen

Enthousiast? Laten we even bellen zodat we samen kunnen kijken of ik jou en jouw bedrijf verder kan helpen. Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem binnen een week contact met je op.