1:1 merktraject

The Iconic Personal Brand™

het 1:1 merktraject voor ervaren ondernemers die aan het hoofd willen staan van een liefdevol iconisch merk.

Jouw personal brand, met liefde omarmd.

Wil jij net als Cupido keer op keer de harten van de leukste klanten, journalisten en investeerders raken? Dankzij jouw iconische positionering thuiskomen in je eigen bedrijf? En vooral nooit meer de standaard Tel Sell marketing trucjes toe te hoeven passen? Leukerd, jij kan hét startpunt zijn van een (opr)echte en diepgaande verandering. Ik ga je helpen om gevoel en strategie met elkaar te verbinden. Wat als de buitenkant een reflectie is van wat er van binnen wordt gevoeld? Passend bij wie je bent, niet bij wie je denkt te moeten zijn. Wat als jouw verhaal

Gemeend – Gevoeld – Gedeeld wordt? 

Business en conceptstrateeg Amber van Leeuwen

Bevind jij je op dit moment in de tussenfase?

WAAR JE NIET LANGER EEN RUPS EN NOG NIET VOLLEDIG DE VLINDER BENT..

Waarin elke vezel van je zijn verlangt te transformeren, iets anders te worden, passend bij wie je nu bent. Je weet wie je bent, want je bent niet meer wat je was. Toch voel je je in je onderneming gevangen in een oude jas met een verlangen om vleugels uit te slaan die nog gevormd moeten worden. Alleen is de hoe en wat nog onduidelijk. Hier ga ik je bij helpen! We gaan aan de buitenkant laten zien wat er vanbinnen gevoeld wordt. Passend bij wie je bent, niet bij wie je denkt te moeten zijn. Ik heb enorm veel liefde voor het opbouwen en re-branden van liefdevolle merken. Wat ik voor mijn klanten doe is simpel. Ik zorg dat hun verhaal, aanbod en content 

Gemeend – Gevoeld – Gedeeld – wordt. 

 

Business en conceptstrateeg Amber van Leeuwen

Hi, mijn naam is Amber.

Jaar naar jaar deelde ik dagelijks mijn hele leven op The Gram. In een korte tijd groeide mijn community van 0 naar 20k volgers. De media schakelde mij als Insta expert in, terwijl ik merkte dat de negatieve reacties op interviews mij meer en meer begonnen te raken. Als dezelfde expert trainde ik de marketingteams van grote corporates. Het feit dat ik persoonlijk geen verbinding had met het bedrijf gooide ik dankzij de hoge facturen al snel overboord. Ik huurde een Instagrammable kantoor van 3k per maand en nam mijn 1ste werknemer in dienst. Hooray, wat een succes!

Het werkte, tot het niet meer werkte..

.. voor mij, want het paste niet. Ik werd niet gelukkig van het grote podium #hallosprekersangst. Ik had geen zin meer in de online successhow, de name dropping game en de ja-en-amen houding. Het werd tijd dat ik ging luisteren. Luisteren naar de liefdevolle Amber, naar waar zij naar verlangt en waar zij blij van wordt #SocialGood. 

Met liefde, vanuit verbinding.

Het fundament van alles wat ik doe (meer op de Over Mij pagina). De rode draad in elke keuze die ik maak, elke samenwerking die ik aan ga, elk bedrijf dat ik opzet. Eigenlijk heb ik dit altijd naar buiten gecommuniceerd, het stukje verbinding #echtinsta. Dus wat is er veranderd? The Social Good Girl 1.0 paste bij wie ik dacht te moeten zijn en The Social Good Girl 2.0 past bij wie ik echt ben. Ik noem dat ‘The Iconic Personal Brand’.  

​Iconisch bijv. naamw. kenmerkend voor iets of iemand

Laten we terug naar de tekentafel gaan door jouw expertise, jouw identiteit, jouw zijn in het juiste jasje te stoppen.  

Iconisch = persoonlijk. Het betekent niet automatisch dat je in een extravagante knalgele jurk over de straten van fancy Parijs moet dansen om maar BOLD op de foto te staan. You be you! 

Zelfs als je niet hét gezicht
 van jouw merk bent, kun je een Iconisch Personal Brand neerzetten. Op jouw manier, op jouw voorwaarden. Zo ben ik bijvoorbeeld niet het gezicht van mijn bedrijf Memorē. Als founder deel ik met liefde mijn verhaal om zo de verbinding te maken. Toch ben ik niet het middelpunt, ik ben het startpunt. Door herkenbaar en volledig eigen (= iconisch) te communiceren is dit merk in een korte tijd omarmt door velen en kunnen we daardoor samen een grotere impact maken.  


Lieve jij, wil je..

Schreeuw je nog net niet hardop JAAAA DIT WIL IK! Lees dan even verder 😉

Want juist in deze tijden is het belangrijk dat je met een heldere identiteit (=personal brand) naar buiten komt: wie ben je en waar sta je voor? Het juiste concept rondom jouw bedrijf & aanbod zorgt er namelijk voor dat de juiste mensen bij jou aankloppen. Het verhaal wat jouw concurrent je niet na kan vertellen, de herkenning voor jouw klanten en vooral jouw persoonlijke oneindige energiebron. Want of je nu een fotograaf, een coach of een ondernemer bent die op bol.com wasmanden verkoopt: we hebben allemaal te maken met concurrenten die lagere prijzen, betere marketing praatjes en vooral meer funnels schijnen te hebben 😉 Leukerd, met een iconisch merk hoef je je hier dus helemaal niet druk om te maken houden!  

Wat als ik je zeg dat je dankzij een iconische positionering makkelijk jouw online podium kan claimen?

En dat het succes van een personal brand niet afhankelijk is van..

.. het dagelijks prijsgeven van je privéleven op Instagram, TikTok of elk ander socialmedia-kanaal.   

.. het doorvoeren van standaard verdienmodellen, omdat het bij de ander nou eenmaal ‘werkt’.

.. het prijskaartje wat je aan je aanbod hangt, omdat je denkt dat je daarmee je concurrent uitspeelt. 

.. ingewikkelde funnels met gratis ebooks en challenges waar je advertenties voor nodig hebt om het aan de man te krijgen.  

Leukerd, laten we kijken waar jouw kracht ligt, waar jij energie van krijgt en wie jou kan helpen om van jouw missie een werkelijkheid te maken. We gaan werken aan jouw persoonlijke succesverhaal en laten al het ‘moeten’ achterwege. Klinkt goed, toch?  

Stel je voor..

Hoe maak je een keuze? Ga je voor optie A of B en wat als C, D, E, F, en optie G ook prima klinken?

Ik kan je verklappen dat het hebben van een sterk merkverhaal een groot onderdeel speelt in deze keuze. Want waarom betaal ik voor een Starbucks koffie 4x meer dan voor een koffie van het tankstation? Van beide krijg ik een cafeïne-kick maar de Starbucks koffie geeft mij een ‘ik-ben-een-echte-zakenvrouw’-gevoel als ik met mijn take-away koffie onderweg ben naar een klant. Hoe dit kan? 

It's called BRANDING, babe!

Hierin is het merkverhaal het hart en de concepten rondom jouw aanbod & content de spiegel. Een ICONISCH merk voelt als thuiskomen. Voor jezelf en voor je klant! Herkenning in jouw verhaal, verbinding en bovenal een consistente en duurzame stroom aan energie. En toch zie ik vaak dat de verhalen en concepten in een business (te) weinig aandacht krijgen. Uit enthousiasme wordt er direct een logo gemaakt, een Instagram feed opgezet en een website de lucht in gegooid. Als je het mij vraagt vaak lege omhulsels omdat de core – het hart – nooit is gaan kloppen. Zonde, want dat zal je op de langere termijn merken. De verbinding blijft uit en de resultaten vallen tegen.  

Ben jij klaar om jouw bedrijf te transformeren in een iconisch merk?

(opr)echte verbinding +

Activatie

Listen up, ik ben er niet voor de ondernemer die aan het hoofd wilt staan van een oppervlakkig bedrijf. Waar de privé jet wordt gehuurd voor een luxe fotomoment zodat The Gram ziet hoe succesvol ze wel niet is. Waar het grijze muisje in een knalgele feestjurk wordt gehesen, omdat BOLD he-le-maal trendy is. Waar de ene coach, de andere coach coacht die coaches coacht te manifesteren tot ze een ons wegen…

Ik wil diepgang, oprechtheid en vooral liefde voelen in de samenwerkingen die ik aan ga. Tijdloos inspireren. Bewust informeren. Energiek activeren. Met liefde. Met aandacht. Met ziel. Het moeten achterwege laten en vooral thuiskomen in je eigen business. Op jouw voorwaarden. Het zit letterlijk in mijn naam: Social Good (= goede verbinding). Want lieve jij, waar zijn we zonder deze verbinding? 

Business coach voor ondernemende moeders

The Iconic Personal

Brand

In The Iconic Personal Brand™ merktraject gaan we aan de slag met de (her)inrichting van vier specifieke onderdelen. Ze worden iconisch, zijn verbindend en zorgen voor een flink dosis liefde en energie. 

  01  

Merkidentiteit – Positionering & Merkboodschap

We gaan zorgen dat het fundament van jouw merk goed staat. Vanuit emotie, vanuit verbinding, vanuit jou. Het kloppende hart van elk bedrijf. Het iconische merkverhaal die aansluit bij een glasheldere propositie vertaald in een duidelijke boodschap. Zelfs bij het bedenken van een krachtige naam (voor je bedrijf en aanbod) ben je bij mij op het goede adres.

  02  

Eigenzinnig Aanbod 

Met gemak de juiste prijzen communiceren die een reflectie zijn van jouw toegevoegde waarde. We kijken waar het laaghangende fruit hangt en bouwen aan passende verdienmodellen, zodat je makkelijker kunt verkopen. Enne.. Ik help je hands-on met het schrijven van jouw (verkoop)teksten om zo glashelder en vol eigenheid te communiceren. Scheelt bakken met geld, aangezien de copywriter dan alleen nog de puntjes op de ï kan zetten.

  03  

Inhoudelijke Content Concepten

Ik bedenk passende concepten om jouw aanbod duidelijk te vermarkten; de vertaalslag van jouw merkverhaal naar jouw (online) content. We gaan ervoor zorgen dat jouw grafische, tekstuele, foto, audio & videografische content tot leven komt. Zelfs de briefing naar de fotograaf, zodat je niet zelf eindeloos inspiratiebeelden hoeft te zoeken, werk ik tot in de detail uit. Op deze manier ga je het maken van content weer leuk vinden, of je besteedt het juist allemaal uit. No hard feeling 😉 

  04  

  04  

Online & Offline Vermarkten 

Jouw merkverhaal, omarmd door klanten, journalisten, investeerders. Is het jouw droom om met jouw verhaal in de media te komen? Wil jij als expert het podium op klimmen om zo jouw boodschap te verkondigen? Of klinkt het als muziek in de oren om relaxt achter de schermen te werken aan je eigen (online) content en/of hier een team op te zetten? We gaan zorgen dat jouw bedrijf de aandacht krijgt die het verdient. Laten we dankzij jouw iconisch merkverhaal, jouw duidelijke aanbod én de vertaalslag naar jouw merkcontent, zorgen voor meer exposure, betere connecties en bovenal meer plezier!

 

Onze samenwerking

Dit merktraject is GEEN online cursus waar je alles zelfstandig moet uitzoeken. Het heeft ook NIET een 25K prijskaartje van een fancy Amsterdams reclame/marketingbureau. Het is WEL de beste investering die je jezelf en jouw bedrijf gunt, omdat het meer energie, meer focus en vooral meer impact oplevert.

De offline strategie sessies zijn hands-on, de focusessies praktisch en de check-ins zorgen voor accountability. Ik werk praktisch met je mee waar nodig (schrijven van teksten, aansturen van het team, de visuele vertaalslag etc.) En omdat ik geloof in duurzame relaties duurt onze samenwerking 3 maanden. Ik sta aan jouw zijde; als die enthousiaste merkstrateeg, vertrouwde adviseur en jouw vriendelijke schop onder je kont.

Wat krijg je?

1:1 INTENSIEF MERKTRAJECT =

In een notendop voor wie dit merktraject interessant is;

Op dit moment krijg ik wekelijks aanvragen en zeg ik vaker nee dan ja. Waarom? Simpel. Als klant zit je in mijn inner circle. Zit je in mijn hart. Daarom ben ik selectief geworden. Want alleen een (opr)echte verbinding zorgt voor de juiste energie. We kiezen bewust voor elkaar, niet omdat het moet, wel omdat het kan. 

Feiten en statistieken als bewijs dat mijn aanpak geen gebakken lucht is 😉

Onder @thesocialgoodgirl heb ik GRAMMIE ontwikkeld – hét eerste Instagram-marketing magazine van Nederland. Binnen 1 week waren alle advertentieplekken vol. Zowel de eerste editie als de tweede editie waren volledig uitverkocht (5000 exemplaren)

Dankzij het iconisch positioneren van The Social Good Girl is mijn verhaal te lezen in de grootste (print) magazines, te horen op de radio én te zien op tv. &C, Linda, Radio538 en zo kan ik nog wel even doorgaan. Deze zichtbaarheid heeft mijn personal brand enorm versterkt en direct nieuwe klanten opgeleverd.

Als merkstrateeg weet ik als geen ander hoe ik een nieuw concept moet pitchen. Hierdoor heb ik in de opstartfase van mijn merk Kimomma 30K aan investering opgehaald. Daarnaast heb ik binnen 3 maanden 22K vrijgespeeld om mijzelf een eigen (!) investering te geven voor mijn do-good bedrijf Memorē. 

Ik help mijn klanten bij een merktransformatie, zodat ze bouwen aan een duurzame bron van energie, impact en inkomsten.

Daphne Bode | Babymoon.nl

“Ik was door mijn vele ideeën het complete overzicht kwijt binnen mijn bedrijf waardoor er eigenlijk helemaal niets meer gebeurde. Daarnaast was het noodzakelijk te gaan kijken naar verschillende verdienmodellen en nieuwe samenwerkingen. Via via kwam ik bij Amber terecht. Binnen een dag hadden we telefonisch contact en heel kort daarna onze eerste live dag. De live dagen met Amber zijn GOUD! Ik wist niet dat je zoveel werk in 1 dag kan verzetten. Amber heeft ontzettend veel kennis en ideeën. Na 1 dag had ik alle verdienmodellen op een rijtje, een compleet nieuwe website uitgedacht en een heel gaaf compleet nieuw concept. Daarnaast heeft Amber een groot netwerk en ook daar mag je gebruik van maken. Het resultaat in slechts 3 maanden: een compleet nieuwe website, nieuw aanbod en weer heel veel energie om door te pakken! Daarnaast heb ik ook nog nooit een online leeromgeving gezien met zoveel waarde. Dit kun je gewoon op eigen tempo volgen wat ideaal is als drukke ondernemer. Ontzettend bedankt Amber! Ik zou willen dat ik je 1 jaar eerder al had ontmoet :)”

Van Insta-expert naar
Merkstrateeg

Toen ik in 2021 moeder werd van mijn dochter Abigail, veranderde mijn perspectief van succes. Ik kwam tot de conclusie dat het spel van meer, groter en beter niet meer bij mij paste. Meer genieten, dát wilde ik, maar in de eerste plaats van het leven en daarnaast van het ondernemerschap. Vanuit waardevolle verbindingen (Social) een blijvende impact (Good) maken op jezelf en je omgeving. Mijn naam is niet voor niks The Social Good Girl hè?

En ook vanuit vertrouwen de juiste stappen zetten om zo het resultaat te halen dat je voor ogen hebt. Zakelijk gezien is dat voor jou misschien een verdubbeling van je winst of in minder werkuren stabiel verder groeien. Mijn Social Good betekent samen met mijn vriend ons tweede thuis op een Italiaanse berg om zo een oase van rust te creëren. Focussen op mijn eigen ‘businesskinderen’ Memorē en Kimomma. En vrouwelijke ondernemers 1:1 ondersteunen om zo een grotere impact te kunnen maken. Ben je klaar om samen met mij jouw Social Good vibes te ontdekken en creëren.

FAQ

Dit is heel erg afhankelijk van mijn beschikbaarheid. Ik begeleid namelijk een select aantal ondernemers tegelijkertijd. Stuur mij even een mail (amber@thesocialgoodgirl.com) om mijn beschikbaarheid te checken.

Schreeuwen we beide van de daken “LATEN WE SAMENWERKEN”? Dan sta ik 1/4 van het jaar aan jouw zijde. Als die enthousiaste merkstrateeg, vertrouwde adviseur en jouw vriendelijke schop onder je kont! Ik ben invested, wat betekent dat ik binnen mijn expertise help waar nodig. Tussen de sessies door houden we de lijnen kort zodat we snel stappen kunnen zetten.  

Here’s the deal. Van mijn klanten krijg ik altijd te horen dat ze het fijn vinden dat ik van A tot Z met ze meedenk. Alomvattend; zo kun je mijn aanpak omschrijven. Want ik geloof niet dat je alleen door jouw social-account een succesvolle business kunt neerzetten. Door de diepte op te zoeken, gaan we er samen voor zorgen dat jij en jouw onderneming stralend in de spotlights staan. Een holistische merkstrategie dus. Zodat je blij wordt van jouw nieuwe klanten, groeiende bedrijfsresultaten en een aanpak die 100% bij jou past.

3-maanden. 80% van mijn klanten verlengen altijd de samenwerking, dus langer is zeker mogelijk 🙂 Ik hou niet van blablabla dus we zetten tijdens de sessies de grootste stappen. Na dit traject heb jij een eigenzinnig merkidentiteit met een concreet aanbod vertaalt in duidelijke taal. Iets waar je trots op kunt zijn. 

Ik HOU van de magie die ontstaat als we elkaar offline ontmoeten. Bij jou op locatie of bij mij in Amsterdam. Ook ontvang je op de eerste dag van het traject een link naar een beveiligde online leeromgeving waarin je mega veel online marketing trainingen kunt vinden. Handig, voor de groeifase.  Verder communiceren we via Whatsapp (love voicememo’s) en werken we vanuit Google docs om alle magische content op één plek te houden.  

Jazeker. Je kunt de investering opvoeren als studiekosten. Vervolgens kun je de BTW aftrekken. Ben jij een creatieveling met een krap budget? Check dan > https://werktuigppo.nl/voor eventuele subsidie.

Ja, bij deze samenwerking kan je in maandelijkse termijnen betalen. Je krijgt 5% korting als je in 1x betaalt (scheelt toch gedoe). 

Als merkstrateeg met een portfolio aan eigenzinnige concepten, weet ik als geen ander wat nodig is om je aanbod succesvol op de markt te brengen en/of verder uit te breiden. Met mij aan jouw zijde heb je altijd een sparringpartner bij de hand die verstand heeft van ondernemen, branding en online marketing. Scheelt je dus zeeën van tijd en vooral geld! 😉

Sparren met online business strateeg Amber van Leeuwen

Verkenningsgesprek aanvragen

Enthousiast? Laten we even bellen zodat we samen kunnen kijken of ik jou en jouw bedrijf verder kan helpen. Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem binnen een week contact met je op.