Instagram 101 – 8 kritische vragen voordat je gaat Instagrammen

Yeah! Welkom in de mooie wereld van Instagram! Je hebt besloten dat dit JOUW social media kanaal wordt om inspirerende content op te delen. Maar waar begin je? In dit artikel ga ik je 8 kritische vragen stellen die je zullen helpen een goed Instagram account op te zetten.


Stel jezelf deze 8 kritische vragen voordat je aan Instagram begint

1. Wat wil je bereiken met dit Instagram-account?
Als je succesvol wilt zijn op Instagram moet je jezelf afvragen wat je precies wilt bereiken. Je gaat er immers tijd in stoppen. Dus dan is het fijn als je een doel voor ogen hebt. Dit kan een korte of lange termijn doel zijn. Zorg dat je in detail kijkt naar je doel. Wanneer wil je wat bereikt hebben? Meer volgers is geen specifiek doel 😉

2. Wie wil je bereiken?
Een klassieke fout die sociale ondernemers vaak maken is het streven om IEDEREEN te bereiken. Echter, als je iedereen wilt bereiken, bereik je vaak veel minder mensen dan wanneer je een select groepje mensen wilt bereiken. Dit komt omdat jouw verhaal niet iedereen zal aanspreken. Bedenk je dus goed wie je ideale volger is en zorg dat je hem/haar aanspreekt.

3. Wat voor gevoel wil jij je ideale volger meegeven?
Hoe wil je overkomen op Instagram? Wil jij bijvoorbeeld jouw ideale volger inspireren, entertainen of informeren? Vaak krijg je een bepaald gevoel bij bepaalde content.

4. Wat wil je dat hij/zij gaat doen?
Wil je dat jouw ideale volger alleen je content ziet via Instagram of ga je Instagram gebruiken om hem/haar naar je website te leiden?

5. Wat voor content wil je delen met hem/haar?
Je kan bijna alle content met je Instagram volgers delen. Maar omdat er zoveel mensen op Instagram zitten kan het een hele uitdaging zijn om überhaupt gevonden te worden. Daarom is het belangrijk om een focus te hebben als je content maakt.

6. Heb je voorbeelden van andere Instagram accounts die je een toffe uitstraling vindt hebben?
Het helpt altijd om naar je favoriete Instagram profielen te kijken. Wat is het dat je aanspreekt en hoe zou jij dit willen toepassen op jouw Instagram account? Kijk bijvoorbeeld wat voor soort foto’s ze gebruiken, welke kleurencombinaties en welke teksten ze erbij schrijven.

7. Hoeveel tijd heb je voor Instagram?
Zoals alle succesvolle Instagrammers zul je veel tijd en energie in je account moeten stoppen om je doel te bereiken. Ben je bereid om elke dag tijd vrij te maken in je agenda om te Instagrammen? Het kost namelijk al veel tijd om goede content te maken maar hierbovenop komt de tijd die je kwijt bent aan het sociale gedeelte van social media; het leuk vinden van foto’s, reacties geven en het volgen van jouw potentiële klanten.

8. Hoe ziet jouw Instagram profiel eruit over 2 maanden
Als je iets tot een succes wilt maken helpt het vaak om tot in detail te visualiseren hoe iets eruit zal zien. Dus haal je post-its en kleurpotloden maar tevoorschijn want het is tijd voor een visualisatie sessie!! Stel je begint morgen met het delen van content, hoe ziet deze content er dan uit? Welke elementen zitten erin en wat voor gevoel creëert dit?


Als je voor al deze vragen de antwoorden voor jezelf hebt uitgedacht (en uitgeschreven), dan is het tijd om de volgende stap te zetten. Hieronder kun je het gratis Instagram Basics e-book downloaden. Dan heb je gelijk een goede start 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *