Instagram Stories: dit is de reden waarom je direct Instagram Stories moet gebruiken

Instagram Stories; een Instagram functie die haast niet meer weg te denken is in het huidige Instagram landschap. Team Instagram was niet bepaald origineel toen ze deze functie bedachten (= copy van Snapchat). Desalniettemin, zijn Instagrammers er enorm enthousiast over. In dit artikel leg ik je graag uit wat Instagram Stories zijn, waarom het een slim idee is om ze te gebruiken en waar je op moet letten. Lees je mee?


Wat zeggen de cijfers?

Het idee achter Instagram Stories is simpel; Team Instagram wilde dat hun gebruikers snel en gemakkelijk waardevolle momenten uit hun dagelijks leven konden delen. Als online marketeer, heb ik altijd al een fascinatie gehad voor data. Want als je de data van jouw Instagram-account begrijpt, kun je er immers van leren = groeien. Ik vind het dan ook enorm interessant dat een functie zoals Instagram Stories in een korte tijd wereldwijd gebruikt wordt.

Inmiddels zijn er 400 miljoen (!) actieve Instagram Story gebruikers. Het mooie aan een platform zoals Instagram is, dat elke gebruiker het platform op zijn/haar eigen manier gebruikt. Van de 1 miljard wereldwijde Instagrammers, gebruiken dus bijna de helft van de mensen Instagram Stories. Het kan dus best zijn dat jouw ideale volger alleen nog maar zijn/haar Instagram Stories bekijkt. Waar kun je Instagram Stories precies vinden?


Waar kun je deze functie vinden?

Er zijn twee plekken waar je een Story van iemand kunt zien. Als je je Instagram app opent kom je gelijk terecht op je home feed. Bovenaan kun je allerlei Stories zien. Je eigen Story staat altijd als eerste. De Stories van de accounts waar je de meeste interactie mee hebt zullen hierna volgen. Ze staan dus niet op chronologische volgorde, wat betekent dat als jij een nieuwe Story plaatst deze niet gelijk automatisch in mijn Story feed komt te staan.

De tweede plek waar je een Story kunt zien is direct op iemands profiel. Als er een Instagram gekleurde rand rondom de profielfoto zit dan betekent dit dat dit account een IG Story heeft. Klik op de profielfoto om deze te kunnen zien.

Je hoeft iemand niet te volgen om hun IG Story te kunnen zien. Behalve als het een Story is van een Instagram privé-account. Dit betekent dat je iemands verhaal kunt zien voordat je deze persoon daadwerkelijk gaat volgen.

FEIT: “wist je dat je 7 tot 11 interacties van een Instagrammer nodig hebt, voordat hij/zij je genoeg vertrouwt om jou te gaan volgen?”


Waarom zijn de Instagram Stories nou zo leuk?

1. Deze functie geeft jou de mogelijkheid om content te delen die niet geschikt is voor jouw Instagram feed, omdat ze bijvoorbeeld niet passen bij jouw visuele identiteit.

2. Ook geven Instagram Stories je een extra mogelijkheid om actief met jouw ideale volger in gesprek te gaan zonder dat je eerst enorm veel volgers moet hebben.

3. Dankzij Instagram Stories hoef je je geen zorgen meer te maken dat je teveel post op Instagram. Met deze functie worden alle foto’s en video’s die je die dag hebt gemaakt in één verhaal gebundeld. Dit verhaal is slechts 24 uur te zien op de tijdlijn van jouw volgers.


Mijn nummer 1 Instagram Story tip

Ik krijg vaak de vraag; “Am, wat is jouw nummer 1 Instagram Story tip?” Mijn antwoord: “zorg dat je een duidelijke focus hebt”. Het is natuurlijk erg verleidelijk om de hele dag door foto’s en video’s te maken voor een ‘Story’. Let wel op dat je onthoudt wat je focus is voor jouw Instagram account. Jouw ideale volger wilt graag een kijkje in jouw leven, maar het moet wel relevant zijn. De volgers van @thesocialgoodgirl volgen dit account voor een bepaalde reden. Ze willen bijvoorbeeld graag Instagram tips of ze willen geïnspireerd raken door mijn content.

Mijn Instagram Stories geven je een kijkje in mijn leven, maar ik deel altijd content die nog relevant is voor @thesocialgoodgirl. Zo zie je bijvoorbeeld vaak een foto van mijn kantoor, mijn werk of een video van één van de events waar ik ben. Door een Story te maken kan ik je het behind the scene verhaal vertellen van mijn Instagram account.

Als ik opeens een video zou maken van de katten die bij mij om de hoek wonen, is de kans groot dat mijn volgers niet snappen waarom ik dit deel en wat het met hen te maken heeft. Zorg dus altijd dat je jouw ideale volger in je hoofd hebt als je een Instagram Story aan het maken bent. Zorg altijd dat je een duidelijke focus hebt als je een verhaal deelt. Deze sluit vaak aan bij de doelstelling die je hebt voor jouw Instagram account.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *