5 Instagram schoonheidsfoutjes & tips hoe je deze kan corrigeren

Het leuke aan Instagram is dat er eigenlijk geen regels zijn wanneer het aankomt op wat je wel en wat je niet kan doen. Er bestaat geen “One-size-fits-all” marketing strategie die je kan implementeren om je bereik en verkoop meteen te laten groeien. Je kan wel gaan experimenteren & analyseren om vervolgens dingen aan te passen zodat je betere resultaten kan behalen. Als er geen regels zijn, hoe kan het dan dat je misschien toch dingen fout doet? Ondanks dat er geen Instagram bijbel bestaat, is er wel onderzoek gedaan naar wat het beste werkt op Instagram. Maar vandaag ga ik je vertellen wat je vanaf vandaag beter niet meer kan doen. Hier is mijn top 5 van de meest gemaakte schoonheidsfoutjes door ondernemers op Instagram. Lees je mee?


1 | Je Instagram-account staat op privé

Je maakt prachtige content voor jouw Instagram-account. Het probleem? Je hebt een privé Instagram-account. Dus alles zit achter slot en grendel. Kijk, het is begrijpelijk als je je Instagram-account op privé wilt zetten als het je persoonlijke account is. Niet iedereen hoeft immers je foto’s te zien van je weekendje weg.

Als je jouw Instagram-account gebruikt als de etalage van je onderneming, is het toch verstandig om je Instagram-account voor iedereen toegankelijk te maken. Want als ik niet kan zien wie je bent en wat je doet, weet ik ook niet waarom ik je op Instagram zou moeten volgen. Ook zal je mij dan niet snel het vertrouwen geven om überhaupt iets van je te kopen. Als onderneming is het dus altijd een goed idee moet je Instagram-account op openbaar te zetten.


2 | Je hebt geen visuele strategie

Met 1 miljard wereldwijde Instagrammers, heb je een goede contentstrategie nodig om op te vallen in de menigte. Je visuele Instagram-strategie gaat je helpen consistent te communiceren. Je moet bepalen wat je tegen wie wilt vertellen en hoe je dit gaat overbrengen met je visuele content. Denk bijvoorbeeld aan hoe je je foto’s wil bewerken en wat voor soort kleuren je gaat gebruiken. Ik kan aan de hand van enkele foto’s vaak al zien of er aandacht besteed is aan de branding van een bedrijf. Je wilt immers dat je winkeletalage (je Instagram-account) hetzelfde laat zien, als de inhoud van je winkel (je onderneming).


3 | Je bio is niet duidelijk

Als ik je nog niet ken en ik neem een kijkje op jouw Instagram-account, is jouw Instagram bio het eerste wat ik zal zien. Een Instagram bio bestaat uit maximaal 150 karakters en verteld het verhaal van jouw Instagram-account. Ook is dit tot nu toe de enige plek om een link aan je account toe te voegen.

Zorg dus dat je Instagram bio zo geschreven is, zodat het mij precies verteld wie je bent en waarom ik je moet volgen.
Heb je geen idee wat er in je bio moet komen te staan? In les 1 van module 5 van het Insta Groei programma leg ik je precies uit wat de belangrijkste elementen zijn in een goede Instagram bio.


4 | Hashtags zijn geen onderdeel van jouw content

Yikes, je maakt de leukste Instagram post…maar de likes en volgers stromen nou niet bepaald binnen. Dankzij het gebruik van de juiste hashtags, kun je ervoor zorgen dat veel meer Instagrammers jouw content te zien krijgen. Hashtags zorgen er immers voor dat je gevonden wordt op Instagram. Ik zie vaak twee veel voorkomende fouten wanneer men hashtags gaat gebruiken.

  1. Hashtags zijn niet aanwezig in een post;
  2. De verkeerde hashtags worden gedeeld;

Het is erg handig om te weten welke hashtags je het beste kunt gebruiken, zodat jouw potentiële klanten je kunnen vinden. Geheimpje; dat gaat niet gebeuren met de hashtags #smile #happy #beautiful. In dit artikel leg ik je uit wat hashtags zijn en hoeveel je er per post moet gebruiken.


5 | Ikke ikke ikke en de rest kan stikke

Hé, het is okay om af en toe veel over je onderneming te praten. Het is immers je kindje die je graag aan andere mensen wilt laten zien. Maar dit kan niet alles zijn waarover je communiceert. Je kan niet alleen een foto plaatsen om vervolgens pas weer terug te komen op Instagram wanneer jij weer een foto plaatst op je eigen feed. Het communicatie verkeer op Instagram is net als elk ander social media kanaal; tweerichtingsverkeer. Daarom is het mijn favoriete kanaal!

Je hebt de mogelijkheid om de aandacht te trekken van je potentiële klanten en je volgers, door een persoonlijk bericht achter te laten op hun content. Vergeet dus niet te COMMUNICEREN! Je maakt tijd vrij om prachtige content te maken, dus maak ook tijd vrij om daadwerkelijk sociaal te zijn op Instagram. Dit is een onderdeel die veel Instagrammers helaas vergeten, omdat ze er of geen tijd voor hebben of niet in zien hoe belangrijk het is. Focus je op de echte relaties die jij opbouwt met jouw volgers door oprechte berichten achter te laten. Zo zorg je ervoor dat ze vaker op bezoek komen en niet alleen vluchtig je profiel bekijken om er vervolgens niks mee te doen.

Hopelijk maak je na vandaag deze schoonheidsfoutjes niet meer en kan je nu vol vertrouwen het Instagram podium gebruiken. 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *