Logo The Social Good Girl

Behind the feed: het verhaal achter @lulusforkarma

In de rubriek ‘Behind the feed’, spreek ik creatieve ondernemers over hun social media avonturen. Ze ondernemen vaak vanuit een duurzame invalshoek en willen het liefst zoveel mogelijk mensen helpen.

Een paar weken terug kwam ik het Instagram profiel tegen van het kledingmerk Lulu’s For Karma. Ze ontwerpen prachtige producten en geven jou de kans om shoppend het goede doel te steunen. Benieuwd hoe zij in twee jaar tijd 14.7K Instagram volgers hebben gekregen?


Lulu’s for Karma

Vertel, wie zijn jullie?
Wij zijn Sara Brouwers en Jacqueline Kolff, twee vriendinnen uit Nijmegen. Beiden zitten we in ons afstudeerjaar. Sara studeert Maatschappelijk werk & Dienstverlening en Jacqueline studeert Kunst & Economie.

Naast studeren, vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk uit het leven halen. Dit zit voor ons in verschillende dingen. We willen een boodschap bij mensen achterlaten, ze inspireren en motiveren door ze mee te nemen in ons verhaal. Lulu’s gebruiken we hiervoor als platform. Ook laten we ons graag inspireren en betoveren door alle dingen die we in ons dagelijkse leven tegenkomen. Zo zijn we dagelijks bezig met het opdoen van nieuwe inspiratie en proberen we constant bezig te zijn met de dag van morgen. Ondernemen en illustreren is voor ons de best betaalde (bij) baan geworden, omdat geld geen rol speelt! So, chase your dreams!

Hoe is Lulu’s ontstaan?
Het verhaal van Lulus is begonnen bij onze vriendschap. In 2007 leerden wij elkaar kennen, in het eerste jaar van de middelbare school. Inmiddels zijn we nu jaren bevriend en delen we samen een appartementje in het centrum van Nijmegen.

Onze gedeelde interesses en de wil om meer te doen dan het dagelijks leven van je vraagt, heeft ons geïnspireerd om zelf shirts te gaan ontwerpen. We wilden niet zomaar shirts, maar we wilden shirts verkopen met een diepere betekenis voor een hoger doel. Door de ervaringen die Sara destijds opdeed tijdens haar studie, raakten we geïnspireerd om met de opbrengst van de shirts iets voor een ander te gaan betekenen. Over de doelgroep hoefden we niet lang na te denken: dit zouden vrouwen worden die het financieel minder breed hebben. Het was namelijk de armoede bestrijding in Nederland die ons persoonlijk erg aantrok. Het leek ons leuk om de opbrengst uit te geven aan iets wat in ons leven vanzelfsprekend is, maar in het leven van een vrouw die het financieel minder breed heeft minder voor de hand ligt. Zo bedachten we de Lulu Box.

Wat is een Lulu Box?
De volledige opbrengst van het assortiment dat Lulus verkoopt, wordt gebruikt om vrouwen in Nederland die onder de armoedegrens leven, te voorzien van verzorgingsproducten.

Hierbij kun je denken aan shampoo, douchegel en andere producten die vrouwen over het algemeen dagelijks gebruiken. Deze producten verpakken wij in de Lulu Box; een klein doosje die we speciaal hebben ontworpen zodat het op een cadeau lijkt. Bij de voedselbank worden de doosjes voor de vrouwen als aanvulling op de voedselpakketten geleverd. Wanneer je één van onze artikelen koopt, steun je dus dit goede doel!

Lulu's for Karma


Karma op Instagram

Jullie prachtige werk is op Instagram niet onopgemerkt gebleven. Hebben jullie er lang overgedaan om 14.7 K volgers te krijgen?

We zijn vanaf het moment dat we met Lulus zijn begonnen al actief aan de slag gegaan met Instagram. Vooral het afgelopen jaar zijn we gegroeid op Instagram. Begin 2016 hadden we rond de 5000 volgers en nu is dit aantal bijna verdriedubbeld.

Jullie delen prachtige Instagram foto’s. Waar halen jullie je online inspiratie vandaan?
Onze online inspiratie begon bij een bedrijf uit Los Angeles dat we een paar jaar geleden tegenkwamen via Instagram. Het bedrijf heette Bruce Heart en werd gerund door twee vriendinnen die een passie deelden voor mode en voor het helpen van dieren in nood. Samen maakten zij hele toffe fotos van hun kledingmerk in combinatie met hun eigen leven.

Dit was voor ons destijds een van de grootste inspiratiebronnen. Helaas bestaat het bedrijf inmiddels niet meer. Tegenwoordig hebben we niet één duidelijke inspiratiebron, maar proberen we juist te kijken naar zoveel mogelijk verschillende influencers en bedrijven die ons inspireren.

Hoe maken jullie de foto’s?
Wij maken onze fotos altijd zelf en doen dit met een spiegelreflexcamera. Na het maken van de fotos, bewerken we ze soms nog met het programma Photoshop.

Wat is jullie nummer 1 tip voor vrouwen die ook in de kledingindustrie werken maar die nog niet zoveel volgers hebben op hun Instagram account?
Zoek uit welke doelgroep je bedrijf aantrekt en vraag je af wat deze doelgroep zou willen zien en ervaren wanneer zij op jouw Instagram pagina kijken. Jouw inlevingsvermogen in de klant is de sleutel van jouw succes op Instagram.

Lulu's for Karma


De Toekomst

Een van jullie favoriete quotes op IG is: “Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it. The time will pass anyway.” Hoe ziet jullie droom eruit voor Lulu’s?
Onze droom is om het imago van Nederlandse non-profit bedrijven te veranderen. Wij willen Nederland laten zien dat je met een non-profit bedrijf ook op commerciële wijze mensen kunt inspireren om het goede doel te steunen. Daarnaast dromen wij ervan om meer Nederlandse vrouwen te helpen die het financieel minder breed hebben. We zouden in de toekomst graag nog meer concepten willen bedenken om juist deze groep te helpen.

Waar kunnen we jullie volgen?
Website: www.lulusforkarma.nl
Instagram: @lulusforkarma
Facebook: www.facebook.com/lulusforkarma
LinkedIn: Lulus for Karma

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​