Behind the feed: het verhaal achter @naniinl

In de rubriek ‘Behind the feed’, spreek ik creatieve ondernemers over hun social media avonturen. Ze ondernemen vaak vanuit een duurzame invalshoek en willen het liefst zoveel mogelijk mensen helpen.

Kennen jullie de online shop Nanii.nl al? Ze verkopen allemaal producten die de wereld net dat beetje mooier maken. Fairtrade, handmade, organic, cruelty free en/of vegan. Dat is @naniinl! Ik ben benieuwd hoe zij Instagram inzetten om hun onderneming te groeien.


Let me introduce…

Vertel, wie zijn jullie?
Wij zijn Hanneke en Joyce, en twee maanden geleden hebben wij Nanii.nl gelanceerd. In onze zoektocht naar mooie designproducten die ook nog eens verantwoord zijn gemaakt, kwamen wij veel dezelfde merken tegen. We misten toffe, duurzame producten, die niet alleen ‘goed’ zijn, maar ook qua stijl en design aansluiten bij ons (en hopelijk veel anderen). Zo zijn we op zoek gegaan naar nieuwe, unieke producten met prachtige verhalen. Alle merken die bij Nanii worden verkocht dragen een stukje bij aan de wereld. Zo zijn ze fairtrade, cruelty free en met liefde voor de natuur gemaakt en meestal ook nog handgemaakt en/of veganistisch. We hebben per merk ook bijzondere producten uitgekozen zoals de grote houten bloemenpers uit Portugal, of het serene keramiek dat fairtrade en met de hand wordt gemaakt in Chili.

Hoe is Nanii ontstaan?
Wij zijn beiden ondernemend en altijd nieuwe ideeën aan het verzinnen. Na een paar keer samen brainstormen, kwam het idee om samen iets te starten. Al langer zijn we bezig met duurzaam leven. We wilden graag iets opzetten waar we heel veel plezier en voldoening uithalen, maar wat ook een steentje bijdraagt aan de wereld.
Het viel ons op dat in de verantwoorde branch van luxe producten veel dezelfde merken terug komen, terwijl wij juist de unieke merkjes en producten zo tof vinden. Na behoorlijk wat zoekwerk online kwamen we erachter dat de unieke, bijzondere merken wel degelijk bestaan. Sterker nog, er zijn enorm veel goede initiatieven die overal op de wereld tot stand komen. Wij vinden het te gek om deze unieke, mooie initiatieven een podium in Nederland te geven en zo een steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Ik heb even snel gegoogled en volgens het Urban woordenboek betekent het: “Nanii. a sexy beast who lives in Australia”. Wat betekent jullie Nanii?
Haha, ja daar kwamen wij ook achter na het googlen van onze naam. Het heeft daar “helaas” niets mee te maken; Nanii is ontstaan door onze zoektocht naar mooie producten met mooie verhalen. Nani betekent ‘mooi’ in het Hawaiiaans. En de extra i? Just for fun. ☺

Nanii


Instagram Love Story

Jullie foto’s op Instagram zijn prachtig!! Maken jullie deze allemaal zelf?
Beeld is ontzettend belangrijk voor ons, en is dan ook een groot onderdeel van de online aanwezigheid van Nanii. Een groot deel van de foto’s op onze instagram zijn zelfgemaakt. Hanneke is professioneel fotografe (Oh beautiful world), dus voor ons is het ook goed haalbaar om eigen beeld te maken en te gebruiken. Eigen beeld vinden wij heel belangrijk om ook in beeldtaal neer te zetten waar we voor staan. Naast ons eigen beeld gebruiken we ook beelden van de merken die we verkopen en wat stockfoto’s. Maar deze worden altijd gescreend door ons en eventueel bewerkt om beter aan te laten sluiten bij onze beeldstijl.

Als jullie stock foto’s of foto’s van jullie partners gebruiken, hoe zorgen jullie dan dat jullie Instagram feed visueel consistent blijft?
We hadden al snel een duidelijke visie over wat we wilden uitstralen met Nanii.nl, en dus ook hoe onze beelden en instagram over moesten komen. We hebben het geluk dat een aantal van onze merken mooie foto’s van hun producten hebben, zodat die perfect matchen bij onze stijl en foto’s. Regelmatig fotograferen we zelf onze producten om een consistent beeld en gevoel te creëren en over te brengen op instagram. De stockfoto’s bewerken we meestal ook nog om dezelfde sfeer en kleuren neer te zetten als de rest van onze feed en ook om ze een unieker gevoel te geven.

Wat willen jullie met dit Instagram account bereiken?
We willen graag mensen inspireren duurzaam te leven, te genieten van de kleine dingen en hun leven mooi te leven. Daarnaast is het uiteraard een perfect medium om te laten zien welke producten we op Nanii.nl verkopen. Ook willen we graag meer vertellen over de merken die we verkopen en het verhaal achter de producten.

Nanii


Instagram Inspiratie

Wie zijn jullie favoriete Instagrammers op dit moment en waarom?
Onze favorieten wisselen best vaak omdat we altijd op zoek zijn naar toffe nieuwe ontdekkingen op instagram, maar op dit moment worden wij geïnspireerd door @growingwildthings; prachtige sfeervolle beelden en @omjsk; super mooie patronen, collecties, texturen – pure inspiratie.

Wat is jullie nummer 1 Instagram tip voor ondernemers die in jullie branche zitten?
Een eigen stijl is heel belangrijk. Vaak wordt goed en consistent beeld onderschat, terwijl dit zo’n groot onderdeel is van hoe mensen je merk of winkel bekijken. En we hebben nog een tip; leef je in in de doelgroep. Bedenk wat je zelf zou willen lezen of wat voor foto’s je graag voorbij ziet komen en pas je eigen posts daar op aan. Uiteindelijk moet het gewoon super leuk zijn om een account te volgen!

Waar kunnen we jullie volgen?
Onze blog: www.nanii.nl/blog
Facebook: www.facebook.com/naniinl
Instagram: www.instagram.com/naniinl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *