Van verdrietige junior recruiter naar succesvolle onderneemster; dit is mijn verhaal

Daar zit ik dan, te staren naar mijn moodboard dat ik iets meer dan een jaar geleden gemaakt heb. Foto’s van prachtige bestemmingen, heerlijk eten, grote inspiratiebronnen en natuurlijk een überblije Amber in het midden. Een beeld van mijn droomleven dat momenteel mijn leven precies omschrijft. En toch heeft mijn leven er niet altijd zo uitgezien. Dit is mijn verhaal, lees je mee?


Binnen vijf dagen van mijn eerste baan naar werkloos op de bank

Vier jaar geleden was ik het meisje dat na haar studie gelijk een baan kreeg als junior recruiter. Een duur etentje, een complete deftige garderobe en een lege portemonnee verder ging ik vol volle moed aan de slag. Vijf dagen later zat ik werkloos op de bank met een ietwat geïrriteerd vriendje naast me. ‘Hoe kon ik het in mijn hoofd halen om zo snel ontslag te nemen’?

Laten we het hierop houden: koud bellen is niet mijn ding.
En weet je, het was een moeilijke keuze. Het geld konden we namelijk erg goed gebruiken. Ik heb welgeteld één dag verdrietig op de bank gezeten en om de rekeningen te betalen ben vervolgens zeven dagen gaan knallen in de horeca. Ik werk liever elf uur per dag in een restaurant dan van negen tot vijf bij een baan die absoluut niet bij mij past en waar ik uiteindelijk ongelukkig van word.


Het ontdekken van mijn passie

In het restaurant waar ik werkte, ontmoette ik drie jaar geleden een inspirerende man. Hij maakte een praatje, zag blijkbaar potentie en nodigde me uit voor een interview bij hem op het kantoor. Achteraf bleek hij de CEO te zijn van een social accelerator; een onderneming die social enterprises helpt in het beginstadium van ondernemen.

Dankzij deze bijzondere ontmoeting startte ik met het opdoen van werkervaring. Ik werkte bij diverse social enterprise start-ups die een steentje bijdroegen aan een betere wereld. Bingo: ik ontdekte mijn passie voor duurzaam ondernemen. Helaas hadden de start-ups waar ik werkte weinig budget en kon ik nog niet zo goed ‘nee’ zeggen. Hierdoor werkte ik vijf dagen in de week voor praktisch niks noppes nada. Om toch een inkomen te hebben bleef ik in de avonduren in het restaurant werken #slaapisoverbodig.


Het ‘perfecte’ leven

Na een jaar brak deze levensstijl mij op en kwam ik erachter dat ik inmiddels de nodige ervaring had om aan de slag te gaan als communitymanager bij een andere social enterprise.

En – whoop whoop – daar hadden ze budget om mij te betalen #yeah. Mijn vriend en ik kochten vervolgens een huis in de hoofdstad en in de ogen van velen waren wij ongelooflijk succesvol: allebei een fulltime baan, een koophuis en enorm veel liefde om ons heen. En hoewel ik oprecht blij was met deze situatie, wist ik diep in mijn hart niet zeker of dit ‘perfecte’ leven voor mij bestemd was…

Het ‘perfecte’ leven

Van voor af aan beginnen

Vijf maanden nadat we een huis hadden gekocht in Amsterdam, kreeg mijn vriend een baan in Thailand aangeboden. Natuurlijk ging ik mee en daardoor heb ik de engste beslissing van mijn leven moeten maken: alles opzeggen en weer opnieuw beginnen.

Ik ben het meisje dat geen idee had wat ze moest doen met werk. Ik ben het meisje dat zichzelf niet als goed genoeg ervaarde en dagelijks huilend op de bank zat. Mijn vrienden hadden allemaal grote mensen banen, en ik….ik begon voor mij gevoel weer helemaal van voor af aan.

‘De definitie van waanzin is telkens hetzelfde doen, maar een andere uitkomst verwachten.’ – Einstein. Met andere woorden: als je iets anders wilt dan je nu hebt of doet, dan zul je zelf iets anders moeten doen dan je nu doet.

Weet je nog dat ik vertelde dat ik in Amsterdam niet zeker wist of dat het leven was waar ik echt gelukkig van werd? Eenmaal aan de andere kant van de wereld – werkloos en verdrietig – snakte ik naar het stabiele leven in Amsterdam. Grappig hoe dat werkt hè?

Door naar Thailand te gaan, stapte ik uit mijn comfortzone – nou ja, het voelde eerder als springen zonder parachute – en dus kon ik er maar beter het beste van maken. Ik heb mezelf daarom de volgende vragen gesteld:

  • Waar word ik echt gelukkig van?
  • Welke drie elementen zijn voor mij belangrijk in het leven?
  • Waar ben ik goed in?
  • Wat zou ik doen als ik dat elke dag mocht doen?

 

Mijn antwoorden zijn de bouwstenen geweest voor mijn huidige situatie. Elk element in deze antwoorden heb ik duidelijk voor mezelf omschreven, zodat ik precies mijn gewenste uitkomst voor me kon zien en hier naar toe kon werken.

Van verdrietige junior recruiter naar succesvolle onderneemster; dit is mijn verhaal


Van verdrietige junior recruiter naar succesvolle onderneemster

Daar zit ik dan, te staren naar mijn moodboard dat ik iets meer dan een jaar geleden gemaakt heb. Na een enorm leerzame periode ben ik van ‘ik heb geen idee wat ik moet doen met mijn leven’ naar ‘mijn droomleven is mijn realiteit’ gegroeid.

Ik ben het meisje dat in minder dan een jaar tijd twee succesvolle ondernemingen heeft opgezet, waardoor ik kan gaan en staan waar ik maar wil. Inmiddels heb ik ook een community waarin ik duizenden creatieve ondernemers inspireer op het gebied van Instagram-marketing.

Waarom het laatste? Mijn liefde voor Instagram zorgt ervoor dat ik mijn verhaal met jullie kan delen. En jullie kan helpen. Met heel veel plezier. Want doen waar je blij van wordt, dat is echt het allerbelangrijkste.

Wie had dat nou gedacht? Van verdrietige junior recruiter naar gelukkige succesvolle onderneemster. Het klinkt als een sprookje, of in mijn geval als een Instagram Story 😉

Liefs,
Amber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *