Behind the feed: het verhaal achter @markymarkers

Wisten jullie al dat ik een passie heb voor duurzaam ondernemen? 😏 Misschien had je al gezien dat The Social Good Girl samenwerkt met Marky. Hoe? Ik doneer 10% van de omzet van mijn Instagram-marketing cursus, Insta Groei, aan dit goede initiatief. Ik sprak de oprichtster, Maaike Dijkmans, en vroeg haar naar haar verhaal.

In de rubriek ‘Behind the feed’, spreek ik creatieve ondernemers over hun social media avonturen. Ze ondernemen vaak vanuit een duurzame invalshoek en willen het liefst zoveel mogelijk mensen helpen. Vorige week sprak ik Maaike over haar online succes en vroeg haar wat voor rol social media hierin heeft gespeeld.


Let me introduce…

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Maaike Dijkmans en ik heb het merk Marky opgericht, mooie stiften waarmee je kindjes naar school helpt. Het product is geweldig uitgepakt.

  • De driehoekige vorm van Marky markers zorgt ervoor dat de stiften lekker, makkelijk en veilig in de hand liggen voor elk kind.
  • Marky stiften zijn goed uitwasbaar en van handen tot kleding makkelijk te verwijderen.
  • De Marky markers zitten in een mooie bewaardoos met magnetische sluiting. Het formaat is handig om mee te nemen.

 

Daarnaast werk ik bij het Liliane Fonds die kinderen met een handicap steunen in ontwikkelingslanden. 40% van het budget gaat hiervan ook naar onderwijs dus het sluit prachtig aan.

Waarom heb je ervoor gekozen om een social enterprise op te richten?

Ik wil graag een bijdrage leveren aan de armoedebestrijding. Van kinds af aan ligt hier mijn passie. Hoe geweldig is het als je je passie ook nog eens met je business kunt combineren? Daarom heb ik ervoor gekozen om een social enterprise op te richten!

Hoe is Marky ontstaan?

In de conceptfase wilde ik graag het ‘kids for kids’ concept integreren. Een cadeautje voor een kind hier is tegelijkertijd een cadeautje voor een kind dat in armoede leeft. Ik wilde een zo simpel mogelijk product kiezen zodat de drempel om het product aan te schaffen klein is. Zo ben ik op het idee gekomen om gekleurde markers te verkopen.

Waarom heb je ervoor gekozen om kinderen in Guatemala te helpen?

Mijn droom/passie is weer aangewakkerd toen ik in 1998 in Guatemala was. Sindsdien ben ik altijd betrokken geweest bij dit prachtige land. o.a. doordat ik in stichtingsbesturen van onderwijs projecten in Guatemala heb gezeten. De eerste bestemming van Marky was daarom voor mij meteen bepaald… Guatemala. Uiteindelijk wil ik met Marky overal ter wereld kinderen naar school helpen.

OP DE KOFFIE: Maaike Dijkmans -markymarkers.com


Het online verhaal

Wat was jouw grootste uitdaging om een nieuwe social enterprise op te richten?

De grootste uitdaging nu is om het verhaal te verspreiden. Want als mensen het verhaal aanhoren dan is het product eigenlijk meteen verkocht. Maar voor mij is het nog een zoektocht hoe je dat het beste kunt doen.

Waar haal je jouw online inspiratie vandaan?

Momenteel vind ik Tony Chocolonely enorm inspirerend. We zitten een beetje in dezelfde markt. Een redelijk traditionele markt met aanbieders die al tig jaren alleen maar op kwaliteit zitten en niet op de beleving = het verhaal. Tony Chocolonely weet erg goed hoe zij hun verhaal moeten vertellen en hebben hierdoor enorm veel succes.

Wie zijn jullie favoriete Instagrammers op dit moment?

Ik hou ervan om door de foto’s te scrollen van veel grote NGO’s zoals @plannederlandstichting vluchteling, en natuurlijk @tonychocolonely.

Op de Koffie: Marky

{a2234ar25040}

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *