Waarom zou je als ondernemer overstappen van Facebook naar Instagram?

Facebook-liefhebbers opgelet! We weten allemaal dat het hebben van een sterke community dé sleutel is voor jouw online succes. Denk aan je favoriete Amerikaanse ondernemers van dit moment zoals Marie Forleo, Richard Branson en Gary Vaynerchuk. Ik ga je in dit artikel uitleggen wat ze met elkaar gemeen hebben. Lees je mee?


De kracht van een sterke community

De grote gemeenschappelijke deler is dat ze stuk voor stuk een ijzersterke (online) Instagram-community hebben. Nu wil je vast weten hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen? Nou, gewoon door slim te ondernemen! Oké oké, deze entrepreneurs zijn al veel en veel langer bezig dan ik. Zij waren één van de eersten die ontzettend goed in de gaten hadden dat het enorm belangrijk is om in een community te investeren. Hun ondernemersverhaal is weliswaar bij Facebook begonnen, maar gaandeweg zijn ook deze grote spelers steeds meer de toegevoegde waarde van Instagram in gaan zien. En dat vind ik natuurlijk hartstikke leuk!

Het is ook niet zo gek. Met 1 miljard wereldwijde Instagram gebruikers, is het  een waarheid als een koe, dat het dankzij Instagram nog nooit zo makkelijk is geweest om een online community op te bouwen. I did it. Nu jij nog!


Is Instagram ook een goed idee voor jouw onderneming?

Goed, listen up. Je zult mij nooit horen zeggen dat het verstandig is om van kanaal over te stappen als het huidige kanaal succesvol is. Because, it’s not 😉 Maar als je momenteel gebruik maakt van een socialmedia-kanaal dat basically is doodgebloed, waarom zou je dan niet overstappen naar één van de snelst groeiende socialmedia-platformen van dit moment?

Facebook staat al jaren hoog bovenaan het prioriteitenlijstje van vele marketeers. Logisch, want met de geavanceerde business-manager kun je de meest fan-tas-ti-sche advertenties opzetten. De cijfers van Instagram liegen er echter niet om en ook dit socialmedia-kanaal gaat met de grote jongens meedoen. Instagram gaat dezelfde weg op als Facebook enige jaren geleden deed. De mensen die er toen vroeg bij waren – lucky bastards – hebben daar nu nog steeds profijt van. Echt.
Maar hee, jij bent er wat Instagram betreft (redelijk) vroeg bij en dus krijg jij nu een prachtkans in je schoot geworpen. Dus, inzetten die handel! What are you waiting for?


Bouw aan jouw Instagram-community

In 2016 begon Instagram met een opmerkelijke transformatie, waardoor het steeds meer op haar grote broer Facebook ging lijken. Ik zie het ene na het andere succesverhaal voorbij komen en ook het succes van The Social Good Girl heb ik zeker te danken aan mijn Instagram community! Iets waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel erg blij mee ben…
En weet je, toch ligt volgens Frankwatching het merendeel van de marketeers te slapen als het aankomt op het strategisch inzetten van Instagram. Zo zonde.

“Slechts 36 procent van de marketeers heeft Instagram geïntegreerd in hun marketingactiviteiten, tegenover 93 procent voor Facebook.”

Can you imagine wat voor kansen er liggen als jij wél de kans pakt om Instagram daadwerkelijk strategisch in te zetten?! Kun je je voorstellen dat jij dan een voorsprong hebt op de 64% van de ondernemers die de kracht van Instagram nog niet inzien? Ik wel! Hallo! Wakker worden :-),  hier ligt een huge opportunity en het enige wat jij hoeft te doen, is deze kans te grijpen!

Enne… geen paniek, overstappen was nog nooit zo makkelijk 😉 Download hieronder het Instagram Basics ebook om gelijk goed van start te gaan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *