Jouw Instagram podium: durf gezien te worden op Instagram!

Ken je dat? Je hebt een prachtig mooi verhaal te vertellen. Maar daadwerkelijk het podium opstappen om het vervolgens te delen met het publiek, is toch net een stapje te ver. Been there done that! Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er als je wel gezien durft te worden op Instagram?


Het verhaal achter The Social Good Workshop (in 2017)

Het zweet brak mij letterlijk uit bij het idee dat ik voor een groep moest spreken. Alle aandacht op mij gericht. ‘Wat als ze me niet goed vinden? Wat als niemand luistert?’ O jee. Paniek. Angst. Zweet. En heel veel twijfels.

Twijfels die er tot voor kort voor zorgden dat ik mijn verhaal niet durfde te vertellen. Inderdaad, tot voor kort, want in de lente van 2017 besloot ik om mijn angst onder ogen te komen. Ik ging het doen: spreken voor een groot en (hopelijk) enthousiast publiek. Ik pakte het gelijk groots aan en organiseerde de eerste live Social Good Workshops.

Nu vraag je je vast af hoe dát is gegaan. Nou, ik kan je het volgende vertellen. Een half uur voordat de eerste deelnemers binnen kwamen, was ik zo ontzettend misselijk van de zenuwen dat ik letterlijk heb overgegeven (ai!).
Grappig, dat het zogenaamde zelfverzekerde meisje op Instagram haar ontbijt (#breakfastwithamber 😉 ) niet binnen kon houden, omdat ze voor een grote groep mensen moest spreken. Maar laten we eerlijk zijn. Wat had ik te verliezen?

Inderdaad, niks! Een gezonde spanning is altijd goed, maar negatieve spanning is nergens voor nodig. Want wat kan er nou uiteindelijk zo erg mis gaan dat er definitieve schade zou zijn? He-le-maal niks dus. Bye, bye zenuwen! Tot nooit meer…


Durf jezelf consistent te laten zien op Instagram

Waarom vertel ik je dit? Omdat het op Instagram niet anders is. Het kan best eng zijn om je verhaal te delen met een nieuwe groep mensen. Maar als jij jouw community opbouwt, zul je vanzelf mensen om je heen verzamelen die samen met jou willen groeien. En door consistent jouw verhaal te vertellen, zul je gezien en opgemerkt worden door jouw ideale volger. Hoe leuk is dat?!

Helaas ontbreekt consistency vaak als ik nieuwe Instagram-accounts tegenkom. Deze Instagrammers vallen niet op, omdat ze geen consistent verhaal vertellen. Het is zo jammer om deze mensen te zien worstelen met het daadwerkelijk bereiken van hun potentiële volgers (klanten)! Instagram is een fantastisch platform, maar dan moet je wel weten hoe het precies werkt. Alleen dan kun je het vóór je onderneming laten werken. En ik zeg dat je 24/7 op Instagram moet zitten. Laten we eerlijk zijn, je hebt ook nog een business te runnen. Toch is het belangrijk om jezelf consistent te laten zien.


Stappen plan om zichtbaar te worden op Instagram

Okay, je hebt besloten dat Instagram hét platform voor je onderneming gaat worden #yeah Met 1 miljard wereldwijde gebruikers is het nu key om op te vallen in de massa. Hieronder heb ik 3 praktische tips die je hierbij zullen helpen;

1. Show up

Instagram is een social media platform. En toch vergeten vele ondernemers het onderdeel ‘social’. Zorg dat je regelmatig je gezicht laat zien, je mening deelt, of een reactie achterlaat. Show up! Want alleen zo wordt je zichtbaar.

2. Wees consistent in je communicatie

Stel je voor dat je al 4 weken succesvol aan het daten bent, en opeens hoor je niks meer van je date. Beetje gek toch? Want je krijgt nu het seintje dat hij/zij geen interesse meer heeft. Moving on. Op Instagram is dit ook het geval. Zorg dus dat je consistent reageert!

3. Stop met vergelijken

Ken je dat? Je wilt wel je verhaal delen op Instagram, maar je ziet 100 andere succesvolle Instagrammers die het toch nét wat beter dan jij doen #bummer. De stap om nu je verhaal te delen wordt steeds groter. Right? Hou op, schei uit. Iedereen heeft een prachtig verhaal en iedereen heeft de kans om deze te delen met zijn/haar ideale volger. Stop met vergelijken en start met delen.


Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er als je wel gezien durft te worden op Instagram? Wat als je stopt met vergelijken en start met het delen van jouw missie? Jouw verhaal? Jouw impact? Instagram is een platform met 1 miljard wereldwijde gebruikers en toch…toch is daar ook nog plek voor jou. Maak je zelf niet klein, omdat anderen schijnbaar ‘groter’ zijn. Ook als je het spannend vindt om je verhaal te delen, onthoudt; jouw ideale volger zit Altijd op jou te wachten. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *