Logo The Social Good Girl

HELP! Ik kan het niet winnen van het nieuwe Instagram-algoritme

“Amber, ik kan het niet winnen van het nieuwe Instagram-algoritme. Ik krijg amper een handjevol volgers per dag erbij en het aantal likes op mijn foto’s is zwaar teleurstellend. Wat moet ik doen? Help!” Een vraag die ik heel vaak in mijn mailbox voorbij zie komen. En die ik met liefde beantwoord. Want hoe win je het nou van het Instagram-algoritme?


Wat is een algoritme?

‘Een algoritme is een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel leidt.’ Aldus het woordenboek. Met andere woorden: het is een set van regels die automatisch voor een bepaald resultaat zorgt.

Instagram verandert de laatste tijd het algoritme regelmatig. Maar waarom doen ze dat? Nou, ze willen bijvoorbeeld de fake accounts ontmaskeren en jou de allerbeste content presenteren. Uiteindelijk is het doel van Instagram om happy gebruikers te hebben. Het Instagram-algoritme zorgt hier dus voor.

Wil je gelijk goed van start gaan? Download dan het gratis Instagram Basics e-book. Hierin geef ik je 4 praktische Instagram tips waardoor je het direct wint van het algoritme!


Zorgt het algoritme ervoor dat je volgers verliest?

Hell yeah! Het algoritme zoekt dagelijks naar fake accounts en de kans is groot dat zulke accounts jou ook volgen. Zodra het algoritme deze nepperds heeft gevonden, zullen ze voorgoed van Instagram verwijderd worden. Opgeruimd staat netjes.

Weet je, uiteindelijk heb je helemaal niets aan deze fake accounts. Ze zijn nep, jouw ideale volger zit er niet achter en hij of zij zal je foto’s dus never de nooit niet liken. Laat staan een berichtje achterlaten of zelfs iets van jou kopen. Het is dus absoluut niet erg om deze volgers te verliezen. Je zult ze missen als als een boer met kiespijn ;).


Zorgt het algoritme ervoor dat volgers je content niet meer zien?

Ja en nee. Jouw volgers krijgen de content in hun Instagram-feed niet meer op chronologische volgorde te zien. Het algoritme kiest op basis van hun eerdere Instagram-gedrag de beste content voor hen uit en plaatst deze uiteindelijk in hun feed. Dit betekent dus inderdaad dat een groot gedeelte (>80%) van jouw volgers jouw content niet te zien krijgen in hun feed. Paniek!


Wat kun je doen om het toch van het Instagram-algoritme te winnen?

1. Maak je content onweerstaanbaar

Zorg dat jouw Instagram-feed de parel onder de andere Instagram-accounts wordt. Maak aantrekkelijke foto’s die allemaal een duidelijk verhaal vertellen. Wees tot slot consistent en al jouw posts stralen 100% kwaliteit uit. Gegarandeerd!

2. Schrijf aantrekkelijke teksten

Van je Instagram-bio tot de comments die je achterlaat: zorg dat jouw teksten een verhaal vertellen. Bij het zien van een mooie foto wil ik graag het verhaal erachter lezen. Ook wil ik graag op een persoonlijke manier door andere Instagrammers benaderd worden. Zorg er dus voor dat al jouw teksten zo geschreven zijn dat ze er samen voor zorgen dat jij jouw Instagram-doel gaat halen.

3. Consistent is een toverwoord

Zorg dat je meer meer meer dan genoeg foto’s hebt om elke dag een Instagram-post te plaatsen. Analyseer wanneer jouw volgers online zijn en speel hier slim op in. Consistent is echt een toverwoord 🙂
Meer weten: lees dan Hoe vaak per dag moet je idealiter iets posten op Instagram.

4. Gebruik de juiste hashtags

Zorg dat je de juiste hashtags gebruikt bij jouw Instagram-posts. Hashtags zijn dé manier om gevonden te worden door jouw ideale volger. Het is wel enorm belangrijk dat er een strategie achter jouw hashtags zit, zodat je ook daadwerkelijk nieuwe volgers kunt bereiken. Jouw hashtags moeten namelijk aansluiten bij het zoekgedrag van jouw ideale volger. Ook moeten ze exact omschrijven wat jij doet.

5. Wees en blijf actief

Je kunt niet verwachten om snel te groeien op Instagram als je vanaf de achterbank een beetje mee zit te kijken. Als je meer likes en meer volgers wilt en als je daadwerkelijk wilt groeien, zul je toch echt zelf actief aan de slag moeten gaan. En actief blijven! Plan daarom dagelijks kwartiertje voor Instagram in om met jouw ideale volger in gesprek te gaan.


Insta groei: Succes met Instagram-marketing

Luister. Ik wil niets liever dan dat jij via Instagram jouw ideale volger enthousiast maakt over jouw product of service waardoor je het keihard gaat winnen van het Instagram-algoritme. Iedereen die ik spreek wil meer volgers, meer likes, altijd meer. Door mijn strategie toe te passen krijg je zeker meer volgers en likes. Maar wat belangrijker is, is dat je met mijn strategie meer kwaliteit krijgt en relaties opbouwt waar je ook echt wat aan hebt. Ik geef jou tips & tricks om de interactie met de ideale volger zo leuk te maken, dat je elke dag met veel plezier ‘instagramt’.
Klinkt goed toch?

Ik wil dat jij net als ik duizenden mensen kunt bereiken met jouw prachtige verhaal. Je hebt er zo hard voor gewerkt en dus verdien je het om te shinen op het Instagram-podium. Jij hoort in dat succesvolle Instagram-team thuis. Echt!

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​