Logo The Social Good Girl

Branded Content Tagging: de Insta influencer functie

Geld verdienen met een gesponsorde Instagram-post; een concept die voor vele online influencers niet vreemd in de oren klinkt. Gelukkig wordt dankzij de ‘Branded Content Tagging’ functie de influencer-industrie een stuk transparanter. Wat houdt deze functie in en hoe kun je het zelf het beste inzetten? Ik leg het je graag uit in dit artikel. Lees je mee?


Instagrammers die betaald krijgen voor een Instagram post

Toen Queen B – cause if you liked it, then you should have put a ring on itUggs ging dragen, steeg de verkoop van deze omstreden winterlaarzen in een rap tempo. En als Jan Kooijman überenthousiast is over een sport-app, dan gaat het aantal bezoeken door het dak. De invloed van influencers (= mensen met een actieve community) is haast niet meer weg te denken in onze mooie online wereld.

Grote bedrijven weten inmiddels dat ze met behulp van influencers het vertrouwen kunnen genereren van hun doelgroep. Als er een nieuw product op de markt komt, zie je vaak in een bepaalde periode dezelfde foto’s op Instagram verschijnen. Okay, elke post is natuurlijk authentiek, maar je ziet er bijvoorbeeld wel de nieuwste rode badpak van Sunny Co Clothing in.

Instagram functie: branded content tagging

Hoewel er dagelijks steeds meer influencers bij komen, is deze groep niet bij iedereen populair. De grootste ergernis van mensen is dat influencers niet altijd transparant zijn als een Instagram-post tot stand is gekomen dankzij een commerciële samenwerking.


3 voorbeelden van duidelijke gesponsorde Instagram posts

Niet alleen is er op Instagram maar ook op andere social media-kanalen commotie ontstaan over gesponsorde content. Grote influencers werden op hun vingers getikt, omdat ze niet transparant genoeg waren over het feit dat ze geld verdienden aan hun Instagram-posts.

Ik vind het persoonlijk alleen maar logisch dat influencers betaald krijgen voor het delen van bepaalde content. Het is namelijk de baan van influencers om kwalitatieve content te maken en dus heel logisch als ze samenwerkingen aangaan met andere bedrijven. Hieronder kun je een paar voorbeelden vinden van Instagram-posts waarbij het vrij duidelijk is dat het om gesponsorde content gaat.

Instagram functie: Branded Content Tagging

Toch zijn er genoeg influencers die niet altijd 100% transparant zijn over het feit dat zij geld krijgen voor het delen van een bepaalde post.


Instagram ‘Branded Content Tagging’ functie

Instagram heeft besloten een handje te helpen zodat de influencers-industrie transparanter wordt. Eerlijkheid staat immers bij het platform hoog in vaandel.

Dankzij de nieuwste functie, ‘Branded Content Tagging’, kun je direct aangeven dat het om een gesponsorde post gaat.
Say what?! Dit betekent dat je als Instagrammer een commerciële relatie met de genoemde zakelijke partner hebt en voor het bericht een vergoeding hebt ontvangen. Iedereen die al toegang kreeg tot deze functie kreeg de onderstaande notificatie.

Instagram Functie: Branded Content Tagging

Geef ik deze functie een DIKKE like?

Instagram krijgt wat mij betreft een staande ovatie voor het feit dat ze de wereld van de influencers transparanter willen maken. Ik ben wel benieuwd wat de gevolgen zullen zijn van deze nieuwe functie. Vragen die direct in me opkomen zijn:

1. Wat gebeurt er als je het bedrijf niet tagt, maar het wel om een gesponsorde post gaat?
2. Wat gebeurt er als iemand denkt dat je betaald hebt gekregen voor een post maar dit niet het geval is?

De grootste toegevoegde waarde van deze nieuwe functie is het feit dat de adverteer goed kan zien wat de betaalde campagne heeft opgeleverd. Tot nu toe was een samenwerking met een influencer voor veel bedrijven vaak een grijs gebied. Velen weten namelijk niet hoe je precies kunt meten of het daadwerkelijk een succes was. Vooral kleine bedrijven zullen hierdoor veel meer inzicht krijgen in wat influencer marketing voor hen oplevert (ROI).

Wat vind jij van deze nieuwe functie? Laat het mij hieronder weten. Ik ben benieuwd!

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​