Logo The Social Good Girl

Mijn nummer 1 Instagram irritatie: de Instagram volg-ontvolg-methode

De volg/ontvolg-methode, de irritatie van veel Instagrammers. En ook die van mij. Ken je dat? De ene dag heb je 1.000 volgers en de volgende ochtend sta je weer op 995. Best frustrerend…? Waarom gebruiken mensen deze methode en waarom kun jij hier beter geen gebruik van maken? Ik leg het je graag uit in dit artikel. Lees je mee?


Waarom zou je überhaupt andere Instagrammers volgen?

Als je de volg-methode toepast, is het niet per se zo dat je alleen maar een account volgt om het vervolgens na een paar dagen weer te ontvolgen. Hell no! Het volgen van een account is simpel gezegd gewoon een manier om jouw account te introduceren bij jouw ideale volger.

Als jij iemand volgt, dan wordt dat opgemerkt door de persoon/personen van het Instagram-account. Zij checken natuurlijk wie hun volgt en als ze op jouw Instagram iets zien wat ze interessant vinden, is de kans groot dat ze jou terug gaan volgen. Zorg dus altijd dat je een dijk van een strategie hebt om andere Instagrammers te volgen!

Als je allemaal accounts gaat volgen zonder een focus te hebben op jouw niche zul je waarschijnlijk eindigen met een lage engagement rate. En dat wil je natuurlijk niet!


Waarom gebruiken sommige Instagrammers de volg/ontvolg-methode?

Naast de volg-methode heb je ook de volg-ontvolg-methode. Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen: accounts die je volgen en die na een aantal dagen weer verdwenen zijn. I know, mensen die dat doen zijn irritant, toch? Maar waarom doen ze dit in hemelsnaam dan?

Nou, heel simpel. Deze accounts willen zo snel mogelijk hun volgersaantal laten stijgen. En volgens hen is de meest effectieve manier om dit te bereiken door mensen te volgen. Helaas is de kans groot dat deze Instagrammers je na een paar dagen weer ontvolgen. Waarom?

1. ze zijn niet oprecht geïnteresseerd in jouw content en willen alleen dat jij ze terug volgt
2. je hebt ze niet terug gevolgd waardoor ze jouw weer ontvolgen #heelflauw

Nu mag je van Instagram slechts 7.500 mensen tegelijkertijd volgen. Dit klinkt veel, maar als je een groot account wilt opbouwen, dan is het onmogelijk om iedereen te volgen die jou volgt…
Dus als jouw doelstelling is om in een korte tijd veel volgers te krijgen, dan is de kans groot dat je overweegt om de volg-ontvolg-methode te gebruiken.

Instagram tips


Wat vind ik van de volg-ontvolg methode?

Persoonlijk vind ik deze methode niet bij Instagram passen omdat je op deze manier niet echt waardevolle relaties opbouwt. Om eerlijk te zijn heb ik veel liever 100 volgers die oprecht blij zijn met mijn content dan 10K volgers die eigenlijk geen idee hebben wat ik precies doe!

That’s what it’s all about; echte relaties met echte mensen. Dat is Amber. Dat is de kracht van The Social Good Girl.

Mijn advies is om de accounts te volgen waar je ook echt in geïnteresseerd bent. Maak je niet druk om de mensen die de volg-ontvolg-methode gebruiken! Die zul je er namelijk altijd tussen hebben zitten. Zolang jij je focust op het bouwen van jouw Instagram-community, zul je zien dat je vanzelf groeit.

Rome wasn’t built in a day en zo zal jouw volgersaantal echt niet na één dag 100% groeien. En als je de volg-ontvolg-methode wilt toepassen, is dat natuurlijk jouw eigen keuze. Houd wel goed in de gaten dat je op deze manier geen oprechte volgers ervoor terugkrijgt 😉

En als jij – net als ik – graag ‘echte’ volgers op Instagram wilt? En wilt weten hoe je dat moet doen? Download dan GRATIS het Instagram Basics e-book. Zodat al die (opr)echte volgers jou vinden en gaan volgen. Sounds good of niet?

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​