Hoe genereer je omzet via Instagram met een klein aantal volgers?

Wauw…100.000 followers op Instagram, maar geen geld om je boodschappen te betalen…. Tja,dit is vaak de tragische situatie van de zogenaamde ‘beroemde’ Instagrammers. Is je volgersaantal écht zo belangrijk? En hoe genereer je omzet via Instagram met een klein aantal volgers? In dit artikel leg ik het je uit. Lees je mee?


Amber de Instagram-expert met ‘maar’ 5500 volgers

Vaak zie ik online marketing-experts zeggen dat het enorm belangrijk is om super(rrrr) veel Instagram-volgers te hebben. Ik betwist dat. Want kan iemand mij uitleggen waarom het goed is om +100K volgers te hebben? Kan iemand mij uitleggen waarom het zo te gek is dat je +100K volgers hebt, maar geen flauw idee hebt wie dit daadwerkelijk zijn?

Hoe vaak ik wel niet mailtjes krijg met de vraag hoe ik in vredesnaam een Instagram-expert kan zijn als ik ‘maar’ 5.500 volgers heb. Ja, ik weet behoorlijk veel van Instagram af en dankzij dit kanaal is The Social Good Girl een groot succes. Waarom ik geen expert kan zijn met mijn 5.500 ‘echte’ volgers?

Natuurlijk kan ik een expert zijn. Juist mét slechts 5.500 volgers. En juist dóór die 5.500 volgers. Ik weet namelijk van (bijna )iedereen die mij volgt, wie ze zijn en wat ze doen. Ik ben enorm dankbaar dat ik velen van hen kan helpen met hun Instagram-marketing. En dat maakt van mij een Instagram-expert. Punt. Hebben we dat ook weer even opgehelderd 🙂 Enne even tussen jou en mij, ik vind Amber de Instagram-liefhebber, veel beter klinken! Dus, aangenaam…Amber de Instagram-liefhebber.


Het toverwoord voor meer omzet

Ook krijg ik vaak de vraag: ‘Hoe kan ik omzet genereren op Instagram met een klein aantal volgers?’ Vertrouwen is het toverwoord. Ikzelf kreeg mijn eerste freelance klus via Instagram toen ik nog maar 100 volgers had. Mijn eerste webshoporders vlogen de deur uit toen ik minder dan 1.000 volgers had.

See where I’m going? Vanaf dag één kun jij klanten krijgen via Instagram. Je kunt een actieve community opbouwen met volgers die jou kennen, leuk vinden en – heel belangrijk – vertrouwen. Maar daarvoor moet je wel de moeite nemen om iedereen in jouw community – hoe klein ook – echt te leren kennen.


45K Instagram volgers maar geen geld om je boodschappen te betalen

De media maken er geen geheim van dat er enorm veel Instagrammers zijn die dankzij hun Instagram-account een prachtig leven leiden. Ik ken genoeg Instagrammers die hun Instagram strategisch inzetten zodat ze er daadwerkelijk van kunnen leven.

Nu werd ik laatst benaderd door een populaire Instagrammer* die ik al een tijdje volg. Ze heeft ongeveer 45K volgers en wilt Instagram strategisch gaan inzetten, zodat ze er meer geld mee kon verdienen. Amber to the rescue!

Nadat ik haar vroeg hoeveel geld ze momenteel met haar account verdient, gaf ze heel eerlijk toe dat ze geregeld benaderd werd door bedrijven, maar nooit een goede deal heeft kunnen maken zodat ze daadwerkelijk van haar Instagram-account kon leven. Met andere woorden: ze had soms zelfs moeite om haar rekeningen te betalen. Hoewel die 45K volgers er op papier leuk uitzien, heb je er vrij weinig aan als je andere resultaten- denk aan verkoop, samenwerking en engagement – behoorlijk tegenvallen.


Zijn je aantal volgers echt belangrijk?

Weet je, het ligt allemaal aan jouw doelstelling. Stel dat jij een blogger bent die samenwerkt met andere bedrijven, dan is de kans groot dat je veel waarde hecht aan je volgersaantal. Veel van deze bedrijven kijken namelijk niet verder dan hun neus lang is en dus nog steeds naar de aantallen. Vaak snappen ze niet dat de engagement in je community veel belangrijker is dan het aantal volgers. Als blogger wil je natuurlijk samenwerken met deze partijen, dus dan is het logisch dat jij je focust op je volgersaantal.

Picture this. Stel dat jij een coach bent en je verkoopt een online programma waaraan een serieus prijskaartje hangt. Dan is het van groot belang dat je je gaat focussen op het opbouwen van een échte relatie. Iemand moet jou namelijk eerst door en door vertrouwen voordat ze jou de kans geeft om hem of haar te helpen. Net zoals in het offline leven, kost het tijd om een gelijkwaardige relatie met iemand op te bouwen. So yeah, zullen we de vraag anders formuleren?

‘Zijn je volgers belangrijk?’

You bet ya! Ik ben enorm dankbaar voor elke persoon die mij volgt en ik doe mijn uiterste best om hem of haar te leren kennen. Ik doe mijn uiterste best om jóu te leren kennen.

Lieve volger, zonder jou zou mijn onderneming niet bestaan en zonder jou zou ik niet elke dag met veel plezier aan het werk zijn. Dus wil jij omzet genereren via Instagram? Zorg dan dat je tijd investeert in jouw volgers. Het zijn namelijk echte mensen, zoals jij en ik 😉

Wil jij ook de mogelijkheden ontdekken om geld te genereren via Instagram? Speciaal voor jou deel ik mijn ultieme conversie-geheimen zodat jij daadwerkelijk jouw producten gaat verkopen via Instagram. Dit is namelijk module 10 uit het Insta groei programma. 

*populaire Instagrammer – Deze persoon wil liever niet bij haar naam genoemd worden. En dat respecteer ik uiteraard.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Sterker nog: ik was nooit super actief op Instagram, tot ik wel eens getagd werd in berichten van anderen als er auteursrechtproblemen waren. Toen ben ik het ook maar actief in gaan zetten 🙂 Nou doe ik het nog lang niet zo goed als jij, maar ben er inderdaad wel van overtuigd dat het niet draait om het aantal volgers. Het moeten de juiste volgers zijn!