Maak ik wel de juiste keuzes in mijn leven?

Waar word ik nu echt gelukkig van? Tja, dat vraag ik me dagelijks af. De ene guru na de andere schreeuwt dat het belangrijk is om je hart te volgen. Dat het belangrijk is om de dingen te doen die jou gelukkig maken. Dat je het ultieme geluk moet nastreven. Net als je droomleven. En ook ik roep het regelmatig: “Leef dat droomleven!” Maarre… kan iemand mij uitleggen wat dat precies betekent?

Even terug naar het begin. Waar word ik in hemelsnaam echt gelukkig van? Hoe weet ik of ik mijn droomleven leef? Zorgt mijn geluk automatisch voor dat droomleven? Mijn leven in Thailand, mijn relatie, mijn onderneming; ze maken me allemaal gelukkig. Maar is dit het leven wat voor mij bestemd is? Ik. Heb. Geen. Flauw. Idee. Ik weet niet of ik dit met een ‘ja’ of met een ‘nee’ moet beantwoorden. Misschien, heel misschien ben ik momenteel wel 100% gelukkig. Maar hoe moet ik dat weten? Hoe kan ik dat meten? En bovendien, hoe kan ik dit met zekerheid zeggen?


Zoveel keuzestress

Wat als ik vanaf vandaag elke dag een uur ga schilderen? Dat vind ik namelijk enorm leuk en als ik er beter in word, kan ik misschien wel andere mensen leren hoe ze moeten schilderen. Waarom leer ik niet hoe je de lekkerste gerechten maakt? Dan kan ik mijn eigen restaurant openen, zodat jouw culinaire hart een sprongetje maakt door mijn smaakexplosies. Ik zie het al helemaal voor me; een @breakfastwithamber vestiging in Amsterdam. Hoe tof lijkt me dat! En wat als ik besluit om voor een tijdje in Lissabon te wonen? Gewoon, omdat ik zo ontzettend benieuwd ben welke prachtige en inspirerende personen ik daar zou ontmoeten.

Ik kan zo ongelooflijk veel dingen bedenken waar ik potentieel erg gelukkig van word. Uiteindelijk draait het leven natuurlijk om de keuzes die je maakt en is je geluk daar afhankelijk van. Maar wat als ik verkeerd kies? Wat als optie B mij veel gelukkiger maakt dan optie A, maar dat ik dat nooit te weten zal komen omdat ik voor optie A heb gekozen?

Let’s face it, het droomleven bestaat niet

Het is een grappig idee dat je leven er compleet anders uit had kunnen zien. Ik ben helemaal blown away door het feit dat je elke dag kunt besluiten om het roer rigoureus om te gooien. Om nieuwe dingen te leren, nieuwe mensen te leren kennen, om te kijken of je ergens anders ook gelukkig wordt.

Gek toch? Telkens wanneer ik ergens blij mee ben, snak ik weer naar iets nieuws. Een nieuwe uitdaging ofzo. Herkenbaar? Denk het wel. Ik blijf dus bezig met het zoeken naar nieuw geluk. Ik heb dus werkelijk geen idee hoe het leven van mijn dromen eruit ziet of waar ik echt 100% gelukkig van word. En eigenlijk vind ik dat niet zo erg.

Let’s face it, het droomleven bestaat niet. Je leven, je keuzes, alles kan veranderen. En de realiteit is dat ik er helemaal oké mee ben om niet het leven van mijn zogenaamde dromen te leiden. Dat betekent namelijk dat er nieuwe avonturen, nieuwe verhalen, nieuwe dromen op mij zitten te wachten! So bring it on!

Deze prachtige illustratie is gemaakt door @annalenaillustrations. Anna Lena maakt alle illustraties voor de Echt Insta reeks!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *