Via desktop snel een foto op Instagram plaatsen. Zo doe je dat!

Ben jij ook een Instagrammer die het liefst via desktop alles geregeld? Ja?! Dan ben ik speciaal voor jou in verschillende desktopprogramma’s gedoken die allemaal hetzelfde beloven; ‘gemakkelijk & snel via desktop een foto op Instagram plaatsen’. Benieuwd naar mijn favoriete tool? Lees dan even verder.


Waarom zou je überhaupt via desktop willen posten?

Let’s be honest, wij Instagrammers posten niet ‘even snel’ een foto op Instagram. Na het maken van tal van foto’s, volgt de eerste selectieprocedure, waar we kritisch kijken naar elke foto. Vervolgens blijven de kansmakers over die we toch nog even bewerken met tal van bewerkingsprogramma’s. Alleen de mooiste foto’s mogen natuurlijk getoond worden op Instagram 😉 #lifeofaninstagrammer

Nu gebruikt iedereen zijn eigen favoriete fotobewerkingssoftware. Mijn favoriet is toch wel Photoshop. Een programma die het fijnste werkt op een groter scherm, zoals bijvoorbeeld je laptop. Onhandig, want als je een ‘normale’ foto hebt omgetoverd tot een echt pareltje, moet je vervolgens je foto op Instagram zien te krijgen. En daar moet je vaak omslachtige handelen voor uitvoeren, waaronder het versturen van je foto via email – opslaan – om hem vervolgens te kunnen openen in Instagram.

Hoe makkelijk zou je Instagram leven zijn als je dat pareltje gewoon direct via je laptop kunt delen? Precies, heel makkelijk! Nu zijn er natuurlijk verschillende manieren om een foto via je desktop op Instagram te delen. Na langdurig testen ben ik erachter gekomen welke tool ik het fijnste vind werken. Door het stappenplan hieronder te volgen lukt het je om je laptop als telefoon te laten werken. Super handig dus! Ben je klaar om mijn favoriete tool te ontdekken?


Dé tool om via desktop op Instagram te posten

Na verschillende programma’s getest te hebben, ben ik toch wel het meeste fan van de ‘User Agent Switcher’. Deze tool is wel alleen beschikbaar voor Chrome gebruikers (wat stiekem natuurlijk een heel fijn systeem is). Dankzij deze ‘Switcher’ kun je dus jouw laptop laten werken als telefoon. Dit betekent dat je dus snel en gemakkelijk Instagram via je desktop kunt gebruiken. Okay, zal ik je stap voor stap uitleggen hoe het werkt? Let’s GO! 

1. Installeer de Chrome plugin User Agent Switcher
2. Ga vervolgens naar www.instagram.com in je Chrome browser
3. Als het goed is zie je nu rechtsboven in je scherm dit tekentje
4. Pas met User Agent Switcher de User Agent aan van Chrome(default) naar iOS > iPhone 6

5. Nu zie je onderin de vijf icoontjes die je ook in je mobiele app ziet

Instagram desktop

6. Klik op het camera icoontje, selecteer, plaats foto en klaar is kees. Simpel toch?


Stappenplan voor Safari gebruikers

Natuurlijk zijn er genoeg Instagrammers die Safari gebruiker. En jullie safarigangers kunnen natuurlijk niet achterblijven. Dus voor jullie ook een stappenplan.

1. Open Safari op de Mac
2. Ga vervolgens naar Safari > Voorkeuren > Geavanceerd
3. Zet het vinkje aan bij Toon Ontwikkel-menu in menubalk

Instagram desktop
4. Open nu een nieuw Privévenster in Safari.
5. Ga naar Ontwikkel > Gebruikersagent > Safari – iOS 10 – iPhone. Safari denkt nu dat je op je telefoon zit.

instagram desktop

Instagram desktop

6. Log in bij Instagram en je ziet een cameraknop onderaan het scherm. Hiermee kun je foto’s uploaden, rechtstreeks vanaf de desktop.

Zie je – ik zei toch dat het makkelijk was 😉 Het voordeel van deze tool is dat je dus je Instagram foto’s makkelijk vanaf je laptop kunt uploaden. Het zal je dus veel werk en tijd schelen als je bijvoorbeeld je foto’s bewerkt via Photoshop. Maar er zijn, net zoals bij alles, enkele nadelen. Zo kun je geen video’s plaatsen en niet switchen tussen accounts. Gelukkig werken alle andere functies wel. Enne… dit is geen gesponsorde post 😉 #justsaying

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Misschien een tip? Wij posten via Gramblr vanaf een Windos PC. Dat is een programma wat je gratis kunt downloaden. Voor ons webwinkels werkt het prima. We kunnen ook posts inplannen.

  • Oh my god thank you!
    Ik ben vergroeid met mijn computer maar ik HAAT typen op mijn telefoon. Voor het delen van mijn #worklunch #schoollunch foto’s gaat het nog wel maar nu ik meer van mijn blogposts wil delen, heb ik ECHT geen zin om dat op de telefoon te doen… vooral omdat ik die foto’s dan eerst moet downloaden op mijn laptop, delen met iets zodat het op mijn telefoon terecht komt, en dan weer uploaden op instagram… gedoe. Dus ik ga dit zeker proberen! 🙂

  • Bedankt voor je tips; goed om te weten dat er mogelijkheden zijn 🙂 Dit is eigenlijk dé main reason waarom ik (nog steeds) niet aan de Instagram ben… De meeste foto’s die ik daarop zou willen delen zijn gemaakt met een camera. En die foto’s + bijbehorende teksten wil ik graag eenvoudig kunnen plaatsen vanaf de laptop, zonder allerlei omwegen, rompslomp & gedoe. Zoals Nienke hierboven al zegt: een verhaal typen op de telefoon is gewoon niet fijn, zeker niet als je ook een link wilt plaatsen naar je blog. Weet je misschien ook een (makkelijke) methode voor een Windows laptop en Firefox browser? Gaat Instagram de mogelijkheid om foto’s te uploaden vanaf je desktop eindelijk eens toevoegen denk je? Het zou me niet verbazen als dit de meest gewenste feature van Instagram is 😉

  • Hello SSG. Jij snapt het! De beschreven workflow na het maken van een plaatje,moet uiteindelijk leiden tot het Perfecte Plaatje dat je wil delen. En daar hoort een desktop zeker bij. Ik ben dan ook heel blij met jou goede uitleg om toch op mijn desktop aan de gang te gaan. Bedankt.