4 Toffe Instagram-tips voor een instant business-succes

Instagram is een krachtig – powerrrr –  marketingkanaal dat ervoor kan zorgen dat jouw business sneller gaat groeien. En dat wil je! Het is een te gek platform met vele foto’s die jou je dagelijkse dosis inspiratie geven. Het is hartstikke leuk dat liken en volgen, maar uiteindelijk wil je natuurlijk dat het je – BIG time – wat gaat opleveren. Ik heb 4 toffe Instagram-tips voor je. Lees je mee?


1. Formuleer een duidelijk doel

Tweets, posts, vlogs, apps…we leven in een tijd waarin we overspoeld worden met informatie. Alle ondernemingen die ik ken, hebben meerdere socialmedia-accounts. En die zetten ze allemaal in om hun ideale klant te bereiken. Als ik vervolgens vraag welk doel ze per account willen bereiken, krijg ik vaak één antwoord met het woord ‘meer’: meer volgers, meer likes, meer klanten enzovoorts. Maar het woordje ‘meer’ geeft niet specifiek een haalbaar doel aan.

Ik raad je daarom aan om per socialmedia-account te kijken wat je doel is. Instagram zetten we vaak in om meer naamsbekendheid te genereren. Uiteindelijk kan ook dit marketingkanaal jouw business laten groeien (hallo nieuwe klanten). Bedenk dus goed wat jouw doel is met Instagram. Zet je Instagram puur en alleen in om je verhaal te delen? Of wil je het inzetten om uiteindelijk meer omzet te draaien? Formuleer duidelijk jouw doelstelling, zodat je gefocust kunt Instagrammen.

TIP:  Formuleer verschillende doelen per socialmedia-account, zodat ze elkaar kunnen aanvullen.


2. Creëer jouw unieke Instagram-verhaal

Elke business heeft een eigen story. Wat word jouw verhaal en aan wie vertel je dit? Veel ondernemers willen graag hun verhaal aan iedereen – maar dan ook aan íedereen – vertellen. Maar jouw Instagram-volger is en heeft niet dezelfde persoonlijkheid als jouw Facebook-liker. De tone of voice is namelijk per socialmedia-account net wat anders. Bedenk dus goed aan wie je jouw verhaal vertelt, zodat je het exact voor hem of haar kunt schrijven. Enne…wees uniek!

En dan de hamvraag: Hoe creëer je nou dat unieke Instagram-verhaal? Hoe zorg je ervoor dat jouw verhaal zich onderscheidt van je concurrent? Wat zijn jouw USP’s (unique selling points), wat kenmerkt jouw business? En hoe kun je deze krachten bundelen zodat jouw ideale volger geïnteresseerd is om acuut onmiddellijk linea recta met jou in zee te gaan?

Een greep uit de vragen die je jezelf altijd moet stellen voordat je jouw verhaal op Instagram gaat vertellen.


3. Wees altijd – maar dan ook altijd – consistent

De basis voor succes begint bij jouw keuzes; een spannende stap in jouw Instagram-avontuur. Het maken van keuzes betekent namelijk dat je ook ergens níet voor kiest. En daar heb je super veel guts voor nodig! Het maakt echt niets uit waarvoor je kiest, zolang je maar kunt beargumenteren waarom je ergens voor gekozen hebt. En zodra je dit hebt gedaan, is het enorm belangrijk om consistent te zijn. En te blijven!

Betekent dit dat als je eenmaal een keuze hebt gemaakt je niet meer ergens anders voor mag gaan? Natuurlijk wel! Als je oprecht je Instagram-account wilt inzetten om niet alleen je doelgroep te bereiken, maar om uiteindelijk ook omzet te maken, is het belangrijk dat je consistent bent. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleuren, dezelfde tone of voice, dezelfde stijl enzovoorts.  Consistency is key 🙂


4.  Follow One Course Until Successful = FOCUS

De focus voor jouw merk zal de doorslaggevende factor zijn voor jouw instant Instagram-succes. Het maakt mij totaal niets uit of je avondmaal er fingerlickin’ good  uitziet of hoe poezelig lief je nieuwe kitten slaapt; als het niet relevant is voor jouw onderneming dan hoort het ook niet thuis op jouw Instagram-feed. Easy peasy lemonsqueezy.

Dus naast dat het belangrijk is om consistent te zijn, is het enorm belangrijk dat jij je ergens op focust. Op je ideale volger, op je verhaal, op je doelstelling. Als jij je op bepaalde dingen focust, zul je zien dat jouw Instagram-verhaal duidelijker wordt waardoor het ook voor jouw ideale volger duidelijk is waarom ze jou moet gaan volgen.

Nog een toffe tip: Wil jij jouw volgers een kijkje geven in jouw leven?  Maak dan gebruik van Instagram Stories.

Een duidelijk doel, een uniek verhaal, consistentie en focus: met deze toffe Instagram-tips zorg je ervoor dat je een goede start hebt op Instagram. Wil je mijn hulp inschakelen om een goede strategie op te zetten? Neem dan even een kijkje bij mijn trainingsaanbod.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *