Drie redenen waarom Instagram het favoriete socialmedia-platform is van jouw concurrent!

Zit je nog steeds te twijfelen of Instagram wel geschikt is voor jouw business? Zolang jij blijft twijfelen, zal je concurrent altijd een voorsprong blijven houden. Want zij heeft wél de keuze gemaakt om Instagram actief in te zetten voor haar onderneming. Hier zijn drie redenen waarom Instagram het favoriete socialmedia-platform is van jouw concurrent. Lees je mee?


1. Ze kan precies laten zien wie ze is om zo sneller haar verhaal te verspreiden.

Jouw concurrent vertelt dankzij haar Instagram-strategie een consistent verhaal waardoor ze sneller haar verhaal verspreidt. Duidelijke tone of voice, prachtige foto’s en aantrekkelijke teksten. Yup. Ze weet precies hoe ze het beste haar verhaal met jou kan delen.

Weet je. Toen ik net begon met @thesocialgoodgirl, wist niemand wie ik was. Anderhalf jaar verder herkennen mijn volgers al snel een foto van mij in hun Instagram-feed. Paarse muren, roze ballonnen, felgekleurde stationery – alles straalt Amber uit. Doordat ik consistent laat zien wie ik ben en waar ik van houd, wordt mijn verhaal dus sneller herkend door mijn ideale volger. Klinkt goed toch?

TIP: Zorg dat je consistent bent in het delen van jouw verhaal. Zorg bijvoorbeeld dat de kleuren in jouw Instagram foto’s overeenkomen met de kleuren op jouw website. Consistency = key.


2. Ze maakt makkelijk persoonlijke connecties om zo vertrouwen te genereren.

Jouw concurrent weet precies hoe ze Instagram inzet, om zo meer klanten te krijgen. Het is nog nooit zo makkelijk geweest op een persoonlijke connectie te maken om zo het vertrouwen te generen bij haar ideale volger om met haar samen te werken. Maar hoe doet ze dat toch?

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een SEO-expert. Ik wil immers dat jullie mij vinden via mister Google. Zoals de meesten van ons, gebruik ik Instagram om te beoordelen of iemand te vertrouwen is. Zo kwam ik het account tegen van een vrolijke vrouw, die in haar Instagram-bio aangaf de expert te zijn op het gebied van SEO. BINGO. Ik had enkele foto’s van haar een dikke like gegeven, voordat ik afgeleid werd door een telefoontje. Eenmaal opgehangen, was ik mijn zoektocht naar een SEO-expert helemaal vergeten. Enkele dagen later, zat er een privébericht van deze dame in mijn Insta-mailbox. ‘Hi Amber, ik zag dat je mijn foto’s geliket had. Hoe kan ik je helpen?’ Super super slim! Want omdat ik haar al eerder op Instagram had gezien, kreeg ik het gevoel dat ze te vertrouwen was. Kort hierna hadden we een introductiegesprek en een week daarna is ze voor mij gaan werken 🙂

TIP: Stuur die potentiële klant eens een berichtje, waarin je uitlegt hoe je hem of haar kunt helpen met jouw product/dienst. Een gratis tip wordt ook altijd erg op prijs gesteld.

Lees ook het artikel; Hoe verander je Instagram in een verkooptrechter? Vier tips waar je zeker rekening mee moet houden.


3. Ze wordt snel gevonden door haar ideale volger.

Dankzij haar maandelijkse hashtag-onderzoek, weet ze precies welke hashtags ervoor zorgen dat ze gevonden wordt door haar ideale volger. #thisgirlisonfire als het aankomt op aantrekkelijke content, en ze weet als geen ander hoe ze ervoor zorgt dat de ogen van haar ideale volger deze content te zien krijgt.

Door mijn eigen hashtag-onderzoek toe te passen, lukt het mij om wekelijks rond de tweehonderd echte volgers erbij te krijgen. Hoe mij dat lukt? Door het gebruik van de juiste hashtags, word je nog altijd sneller gevonden door jouw doelgroep. Easy peasy lemonsqueezy.

En weet je. Bij dezen wil ik zeggen, dat het klinkklare onzin is, dat het slecht zou zijn als je minder dan bijvoorbeeld twee nieuwe volgers per dag erbij krijgt. Stel, je gaat naar een feestje en in de vier uur dat je daar bent, heb je twee lange gesprekken met inspirerende ondernemers. Omdat je echt de tijd voor ze neemt, komen daar waardevolle relaties uit. Stel nou dat je iedereen wilt spreken op dat feestje, dan heb je nooit genoeg tijd om zulke waardevolle relaties op te bouwen. Nu zeg ik niet dat je tevreden moet zijn met twee nieuwe volgers per dag. Ik wil alleen dat je het verschil gaat zien tussen kwantiteit en kwaliteit. Misschien snap je nog niet hoe je kwaliteit volgers krijgt, maar je kunt het, net zoals je concurrent, zeker leren.

TIP: Zorg dat je een goed hashtag-onderzoek uitvoert, zodat je snel gevonden wordt door jouw ideale volger. In een goede Instagram-marketingstrategie zitten meerdere sets van sterke hashtags die ervoor zorgen dat je direct gevonden wordt door jouw ideale volger.

En… geef je jouw concurrent na het lezen van mijn artikel nog steeds een voorsprong? Hopelijk beantwoord je deze vraag met een enthousiaste NEE – en ga je vanaf vandaag aan de slag om jouw Instagram-account in te zetten voor je onderneming. Laten we er samen voor zorgen dat je van hobbyen op Instagram naar conversie op Instagram gaat. Want je weet het: meer likes = meer volgers = meer klanten = meer omzet. BAM!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *