Vier maanden terug in Nederland: tijd voor een realitycheck

Toen ik een paar maanden geleden aankondigde dat ik het zonnige Thailand weer ging verruilen voor het altijd regenachtige Nederland, kreeg ik nogal veel verbaasde reacties. De helft van de ondernemers die ik spreek, dromen 24/7 van een digital nomad life aan de andere kant van de wereld. En hier was ik die juist dit vrije leventje inruilde voor een stabiel leven in Nederland. Wat bezielde mij toen ik deze keuze maakte?


Een tweejarig avontuur in Thailand

Hoe ik ons Thaise avontuur het beste kan omschrijven? Simpel: wat hebben wij enorm veel beleefd! Vooral de eerste acht maanden waren zo enorm bijzonder. Met een laptopje op de grond – waar regelmatig een indrukwekkend insect liep – zitten werken. Ja, het eerste kantoor was niet per se het meest Instagrammable kantoor. Na acht maanden begon het bedrijf van mijn vriend behoorlijk goed te lopen, waardoor het tijd werd om ook een volwassen kantoor te krijgen. Dit was het moment dat we besloten om naar de grote stad te verhuizen; het altijd drukke Bangkok.

Bangkok is dé perfecte plek voor ondernemers zoals wij. Er is altijd wel ergens een goede wifi-verbinding, het eten is lekker én – ook niet verkeerd –  je bent met het vliegtuig zo op een van de prachtige Thaise eilanden. Dit was de plek waar we lieve vrienden hebben leren kennen. Dit was de plek waar we serieuze ondernemers werden. Dit was de plek die ons heeft doen inzien hoe bijzonder ons leven is. En toch, toch heb ik besloten om na twee jaar weer naar Nederland te verhuizen.

Thailand verruilen voor Nederland

Zoals je vast kunt begrijpen, stond mijn vriend niet heel erg te springen om terug te gaan. Hij is nou eenmaal meer een zomermens dan een herfsttype zoals ik. Zo kijkt hij me na zes jaar nog steeds vol verbazing aan, wanneer ik aankondig dat ik in mijn regenjas door het park ga lopen. Ach, ieder zo z’n ding toch?

In de periode dat het bij ons thuis even wat chaotisch was, kwam ik tot de conclusie dat het stabiele leven in Nederland ons wel goed zou doen. Eén van de factoren die meespeelde om terug te keren. Net als dat mijn bedrijf de grootste drijfveer was om Thailand te verruilen voor Nederland. Mijn bedrijf is gevestigd in Nederland, evenals mijn geweldige klanten. Hoewel ik met mijn online programma’s veel mensen kan helpen met hun Instagram-marketing, merkte ik dat mijn groei werd tegengehouden.

Zoals je weet, sta ik voor de échte relaties met mijn klanten. Via Skype had ik geregeld leuke sessies, maar van binnen knaagde er iets. Ik wilde mijn klanten niet alleen ontmoeten vanachter mijn laptop. Ik snakte naar de offline connectie die in Nederland wel mogelijk was. Na lang wikken en wegen heb ik de knoop doorgehakt. Ik wilde de meest succesvolle onderneemster worden op het gebied van Instagram-marketing. En daarvoor moest ik in Nederland zijn. Ready to move (on).

Lees ook mijn blog waarin ik uitleg of het een slim idee is om activiteiten uit te besteden.

Is het de verhuizing waard geweest?

Inmiddels ben ik vier maanden terug in Nederland en voor nu kan ik zeggen dat dit een goede keuze was. Eind april heb ik voor het eerst een live dag gehouden met de premium cursisten van mijn programma. Wat was het magisch om deze fantastische ondernemers in het echt te ontmoeten! Like like like!

Een ander streven was om als spreker mijn missie te verkondigen; het Nederlandse Instagram-landschap échter maken. Dit doe ik onder andere door de #echtinsta teksten, zoals deze. Ik vind namelijk dat je ook recht heb op het echte verhaal dat zich afspeelt in mijn hoofd. Want het leven is niet altijd #instaperfect. Inmiddels ben ik door Marie Claire gevraagd om een masterclass te verzorgen, heb ik deelgenomen in het social media-panel op het Affiliateblogger Sessions event en werd er door RTL Nieuws om mijn mening gevraagd. Dat balletje begint dus ook aardig te lopen.

Eerlijk is eerlijk: in het begin moest ik ook even wennen om weer in Nederland te zijn. Er kwam in een keer zoveel op mij af, waardoor ik soms dagen blokkeerde #netflixandchill.

Soms – nou ja altijd – verwacht ik zoveel van mezelf, dat het mij allemaal veels te langzaam gaat. Ik krijg te weinig aanvragen voor trainingen, ik verkoop te weinig exemplaren van GRAMMIE en ik krijg te langzaam rust in mijn hoofd. Als ik een realitycheck doe – weet ik dat dit BULLSH*T is. Ik groei – zowel privé als zakelijk – keihard. En ik moet mezelf de tijd gunnen om te genieten van het hele ondernemingsproces.


Weet je wat het mooie aan ons leven is? Dat we de vrijheid hebben om te gaan en staan waar we maar willen. Onze thuisbasis zal voorlopig Amsterdam zijn. Als ik even een shotje vitamine D nodig heb, vlieg ik samen met mijn vriend naar een zonnige bestemming. Als ik even rust nodig heb, trek ik mijn regenjas aan en maak ik een wandeling in het park. Moeilijke keuzes maken in het leven hoort er bij. Zoals bij ons het opnieuw uitkiezen van onze thuisbasis. Toch staan niet alle keuzes voor altijd vast en kun je altijd nog een andere richting op gaan. Dat is het mooie van het leven. Je hebt de vrijheid om je eigen keuzes te maken.

Liefs,
Amber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *