Instagram Influencer: Samenwerking met @PostNL (+winactie)

Laten we eerlijk zijn, we spenderen meer en meer tijd op onze telefoon. Waar je vroeger nog de deur uitging om bijvoorbeeld een kaartje uit te zoeken voor je vriend die onlangs was verhuisd, zie je nu een Instagram foto van hem en zijn nieuwe huissleutels. LIKE. In dit artikel leg ik je uit waarom ik een samenwerking ben aangegaan met @PostNL en hoe jij een gratis feedbackkaart van mij kunt winnen. Lees je mee?


Je hoort het mij wel vaker zeggen; op Instagram draait het allemaal om de echte relaties die je met elkaar opbouwt. En als je werkt aan een goede relatie doe je moeite voor elkaar. Zo is mijn vriendinnetje laatst bevallen van een prachtige dochter en uiteraard heb ik haar een leuk kaartje opgestuurd. Ik bedoel, laten we eerlijk zijn; bij life changing gebeurtenissen, ontvang jij toch ook liever een kaart i.p.v. een appje? 😉 Nu heb ik niet altijd een postzegel in huis liggen (eigenlijk nooit), dus toen ik erachter kwam dat je via de app van @PostNL een postzegelcode kunt kopen, werd mijn leven weer een stukje makkelijker.

De #echtepostisveelleuker challenge

Nu heb ik in samenwerking met @PostNL een mini challenge opgezet. Hier zijn 2 redenen voor. 1: Ik wist niet van het bestaan van de app af en vind de postzegelcode oprecht een handige uitvinding. 2: Ik vind het zo enorm tof als iemand de moeite neemt om een kaartje te sturen. Enne.. ik geloof oprecht dat ik vast niet de enige ben. Elke keer (dit is dus maar een paar in het jaar) als ik een gekleurde envelop in de brievenbus zie liggen, krijg ik een warm kerstgevoel. Okay, en hiermee bedoel ik natuurlijk niet de blauwe envelop van de belastingdienst 😉

Dus #stuureenkaartje naar je zus, buurman of oppaskat, zodat je meedoet met deze challenge. Ken je nou niemand die blij wordt van een kaartje (ik bedoel, is that even possible?!), dan kun je er altijd eentje naar de grootste kaartjesfan sturen; mijn adres is; Bos en lommerplein 30, 1055 EK Amsterdam (hint).

Okay – volg de stappen hieronder om kans te maken op de prijs die ik daaronder weer uitleg.

1. Zoek een kaart uit en schrijf er een leuke boodschap op

2. Plak er een postzegel op. Heb je deze niet paraat? No worries, maak dan gebruik van de handige PostNL app. Hier kun je namelijk een postzegelcode kopen Via deze link kun je meer informatie vinden over deze app.

3. Maak een selfie van jou en je kaart

4. Stuur je selfie naar mijn DM, zodat ik weet dat je ook het “good-old” sturen van een kaartje niet in de geschiedenisboeken wilt laten belanden.

En guys, de app van @PostNL is dus oprecht mega makkelijk. Ik ben dus een #chaoot101 die altijd postzegels vergeet te kopen in de winkel. Via deze app krijg je dus na betaling direct een 9-cijferige code die je op envelop kunt schrijven. It’s as easy peasy lemon squeezy.


De prijs – want winnen doe je bij…. The Social Good Girl natuurlijk 😉

Uiteraard valt er ook nog wat leuks te winnen als je meedoet met deze challenge. Je maakt namelijk kans op een handgeschreven kaart van mij! Ik snap dat je nu denkt; “Am, daar word ik nou niet helemaal enthousiast van.” Hold your horses, want de Instagrammer met de origineelste selfie, krijgt van mij een kaart die boordevol met Insta feedback staat! Ik zal je account helemaal onder de loep nemen, zodat ik alle verbeterpunten aan jou kan doorgeven. Tof, toch? De origineelste selfie zal ik ook nog eens delen in mijn feed. BAM – word je toch opeens gezien door alle leukerds die mij volgen. Je kunt tot 13 september meedoen, want op die dag maak ik namelijk de leukerd bekend die deze gratis Insta Feedback Kaart ontvangt.


Samenwerking met PostNL

Jullie weten hoe eerlijk en transparant ik altijd ben, dus ook bij deze samenwerking zal ik jullie uitleggen welke aandachtspunten er zijn voor mij en de adverteerder. Zo leren jullie en de adverteerder weer wat meer over influencer-marketing.

Aandachtspunten;

1. Als influencer krijg je altijd een briefing van de adverteerder waar in staat wat de opdracht precies is. Hier in staat vaak ook welke hashtags je moet gebruiken en aan welke boodschap je moet houden. Nu was de briefing een beetje onduidelijk waardoor ik samen met mijn collega 2 uur nodig had om er een logisch verhaal van te maken. Wat was de uitdaging? Ze wilde graag een foto hebben waarin ik 4 verschillende elementen terug liet komen.
Als influencer heb je de verantwoordelijkheid om je feedback terug te koppelen aan de adverteerder, zodat je altijd de juiste (en beste) content kunt maken die een meerwaarde biedt aan jouw volgers. Daarom heb ik samen met mijn team ervoor gekozen om een video te maken, zodat het voor jullie leukerds duidelijk was hoe je mee kunt doen met de challenge.

2. Als influencer werk je natuurlijk weken (vaak maanden) vooruit, zodat je ervoor zorgt dat je nooit contentstress hebt. Ook in ons geval, hadden we de video en de rest van de content 3 weken voor de publicatiedatum af. 2 weken voordat de content online moest, kreeg ik een email met daarin enkele kleine maar cruciale wijzigingen. Zo werd er gevraagd of ik de content in week 39 kon plaatsen i.p.v. week 36 en of ik de prijs kon aanpassen. Als influencer wordt er van je verwacht dat je flexibel bent. Alleen hadden wij al een andere datum en prijs in de video gecommuniceerd. Dus of we moesten de video helemaal opnieuw maken – wat zou betekenen dat we een extra 8 uur eraan zouden besteden – of PostNL moest akkoord gaan dat de wijzigen toch net iets te laat kwamen. Gelukkig gaven ze toe dat het een beetje onhandig was om op het laatste moment dingen te wijzigen; dus gaven ze akkoord op de content die gemaakt is aan de hand van de eerdere briefing. Ik weet niet of het door mijn terugkoppeling was veranderd, maar in de tweede briefing stond wel aangegeven dat je een video kon maken (en niet alleen een foto). Een adverteerder scoort enorm veel punten als hij/zij luistert naar de feedback van de influencer.

3. Ik vond het enorm tof dat de marketeer toegaf dat de wereld van influencers redelijk nieuw voor hem was. Dan is het natuurlijk ook een beetje heftig als je direct met zo’n eerlijke influencer als mij te maken krijgt, haha. Ik vraag me wel erg af wat voor hulp een adverteerder krijgt vanuit het influencer netwerk (waardoor deze samenwerking is ontstaan), omdat de briefing en de opzet van de campagne duidelijker kon. Mijn collega stelde voor om het team van PostNl een Instagram training te geven – en eigenlijk is dat helemaal niet zo slecht idee 😉

4. Ik vond dit een enorm leuke campagne om te doen. Eerlijk is eerlijk, de opzet van de campagne was niet helemaal logisch en dat frustreerde mij wel een beetje. Maar zoals ik eerder al zei; ik ben fan van kaartjes sturen/krijgen en dankzij hun app en de postzegelcode gaat dat oprecht een stuk makkelijker. Vergeet niet om zelf mee te doen met de challenge. De winnaar maakt namelijk kans op een feedbackkaartje van mij!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.