Logo The Social Good Girl
rebranding TheSGG

Ontmoet The Social Good Girl 2.0 – het verhaal achter de re-branding

Ik mag het EIN-DE-LIJK van de daken schreeuwen! The Social Good Girl 2.0 is geboren. Na 2.5 jaar ondernemen werd het namelijk tijd voor vernieuwing. Ik leg je graag uit waarom ik gekozen heb voor een re-branding en ik stel je graag voor aan alle mensen die deze stap mede mogelijk hebben gemaakt. Lees je mee?

Begin 2016 startte mijn grote ondernemersavontuur. Ik gaf mijn baan als community manager op om samen met mijn vriend naar het verre Thailand te verhuizen. Hij voor zijn werk, ik voor hem. Eenmaal in Thailand kwam ik tot de ontdekking dat ik, als ervaren marketeer, ook aan de andere kant van de wereld ondernemers kon helpen met mijn online marketing expertise. Dit is waar het allemaal begon voor TheSGG.


Waarom een re-branding?

Op mijn Instagram feed zag je gekleurde muren, unicorn en ballonnen voorbij komen. De één noemde het kinderachtig, ik noemde het mijn identiteit. Toch begon het 6 maanden geleden te kriebelen. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak ben ik de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. Enne… stiekem kon je dit niet heel erg terugvinden op mijn Instagram-account. Ook kreeg ik steeds meer vragen die mij aan het denken zetten;

“Am, hoe verdien jij eigenlijk je geld?”
“Waarom heb je een #liefdevoorinstagram?”
“Hoe maak jij het Instagram landschap echter?”

Ik kon gemakkelijk antwoord geven op deze vragen, maar het zou toch wel fijn zijn als het allemaal in een keer duidelijk is voor jullie. Daarom heb ik 3 maanden geleden besloten om voor een re-branding te kiezen. Zoals je kunt begrijpen, een enorm klus. Gelukkig had ik een heel fijn team die TheSGG 2.0 mogelijk heeft gemaakt.


Het team van TheSGG 2.0

Branding

Manon @manontoma
Kleuren. Manon Toma heeft mij geleerd hoe belangrijk het gebruik van de juiste kleuren zijn voor je merk. Als personal brand strateeg & brand designer deelt ze geregeld kleurenpaletten op haar Instagram-account. En op zo’n kleurenpalet ben ik dan ook verliefd geworden. Manon heeft de kleuren nog iets aangepast voor TheSGG en voila, de nieuwe kleuren stralen 100% Amber uit.

Lisette @wiebesagency
Toen ik mijn kantoor buurmeisjes vroeg of ze iemand wisten die mij kon helpen met het maken van een goed logo, werd Lisette mij aangeraden. Met haar bedrijf, The Wiebes Agency, focust ze zich op het neerzetten van unieke concepten. Ik ben zelf 100% verliefd op het minimalistische logo die ze gemaakt heeft voor TheSGG. En binnenkort gaan jullie meer werk van Lisette zien. Ze is namelijk in charge of the branding van The Gram Agency!

Website

Rob & Fleur @bureauchecklist
Ik kan haast niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met de hulp van Fleur & Rob. Met Bureau Checklist helpen ze vrouwelijke ondernemers met hun webdesign & development, onderhoud en SEO. Zoals je kunt begrijpen kost het enorm veel tijd, energie en liefde om een nieuwe website online te zetten. En de liefde is duidelijk voelbaar wanneer je door de nieuwe website van TheSGG scrollt. Elk element, elk detail, elke pixel is zorgvuldig uitgekozen, zodat het een prachtig geheel is geworden.

Stagiaires

Laura @videozus
Ik werk al een paar maanden heel fijn met Laura van @devideozus samen. Laura maakt het liefst ‘social video’s’; video’s waarin de personen echt zichzelf zien, zijn en waarderen. En dat was natuurlijk de perfecte match met TheSGG. Ze heeft onder andere de video’s op de FAQ pagina gemaakt.

Rebecca
Sinds een paar weken is Rebecca officieel onderdeel van TheSGG team! Voor haar afstudeerstage is ze aan de slag gegaan met een top secret project (meer hierover in het nieuwe jaar!). Ook heeft Rebecca een liefde voor tekst en helpt mij daarom bij het schrijven van de Instagram inspiratie artikelen.

Fotografen

Voor TheSGG werk ik altijd samen met vaste fotografen. Daarom zie je op mijn website het werk van de volgende geweldige ondernemers:

– Hannah @hannah_rosalie_photography
– Iep @iepbergsma

– Froukje @froukjeklop

About me video

Esther @kleineverhalenvideografie
En dan de video waar ik enorm trots op ben: ‘Meet The Social Good Girl’, gemaakt door Esther. Ik vind het zo fantastisch om te zien hoe deze video helemaal mij is. De kat op de achtergrond, mijn Boomerang dansje, en de bloopers op het einde (#mustwatch); alles is 100% Amber. Zo enorm knap hoe Esther mijn verhaal heeft weten te vertellen.


We zijn nu 2.5 jaar verder en ik ben zo enorm dankbaar voor iedereen die mij along the way geholpen heeft! In mijn eentje had ik nooit zo snel een succesvol bedrijf kunnen opzetten. Alle mensen hierboven kan ik dan ook van harte aanbevelen. Wat is samenwerken toch mooi! Nu ben ik natuurlijk enorm benieuwd wat je van de re-branding vindt! Laat het mij even hieronder weten.

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​