Insta Groeier Simone Crince @afritique aan het woord

Cursist Simone Crince begon op 8 oktober 2018 met het Insta Groei traject. Dit was de start van een bijzondere verandering in aan bedrijf. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan even verder.


Waar begon jouw ondernemers avontuur?

Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen, maar in welke branche precies dat wist ik nog niet helemaal te plaatsen. Toen ik in Ghana woonde kwam ik in aanraking met een mode ontwerper. Ze maakte prachtige kleding maar vertelde mij dat de verkoop niet helemaal lekker ging. Zonde, want ze maakte prachtige items.

Zo ontstond het idee om deze kleding aan te bieden aan de Nederlandse consument. Ik kwam er namelijk ook achter dat veel Nederlandse mensen een eenzijdig beeld hebben van Afrika. Mensen denken vaak aan de negatieve kant, terwijl er ook zoveel moois te ontdekken is. En die kant wilde ik laten zien.

Aldoende bedacht ik mij dat je met mode een heel sterk verhaal kunt vertellen. Met dit idee ging ik van start. Het eerste businessplan werd geschreven en het duurde best wel even voordat ik mijn propositie helder had. Gaandeweg bleef ik namelijk dingen veranderen. Uiteindelijk heb ik een heleboel keuzes gemaakt en lanceerde ik @afritique in maart 2018. Een platform waar je direct van Ghanese ontwerpers kunt kopen en waar de items door middel van dropshipping geleverd worden.


Wat waren de nadelen van jouw business plan?

Het was lastig dat ik de uiteindelijke producten niet kon zien. Ja, de ontwerpers hadden mij wel een prototype getoond, maar het uiteindelijke product kreeg ik niet te zien. Ook hadden we te maken met een lange levertijd. De meeste ontwerpers hadden namelijk geen voorraad, waardoor de productie lang duurde. Als ik het op safe wilde spelen, moest ik aan de Nederlandse consument communiceren dat het gemiddeld twee maanden zou duren voordat ze hun item in huis zouden hebben.


Wat leerde je in de eerste week van het Insta Groei Traject?

Amber gaf aan dat het grootste probleem waarschijnlijk de wachttijd zou zijn. Consumenten willen het liefst zo snel mogelijk hun bestelde items in huis hebben. In de eerste sessie met Amber stelde ze voor om uit te zoeken of het mogelijk was om een voorraad in Nederland te hebben.

Handig, want ik kwam erachter dat de foto’s die de Ghanese ontwerpers aangeleverde vaak niet van goede kwaliteit waren. Ook leerde ik dat het belangrijk is om diversiteit in de culturele achtergrond van modellen te laten zien.

“Dankzij het Insta Groei traject ben ik helemaal terug naar de basis gegaan. Waarom doe ik wat ik doe? Uiteindelijk merkte ik dat mijn verhaal niet aansloot bij hetgeen wat mijn doelgroep het liefst wilde zien en horen.”


Het proces

Omdat de wachttijd en de kosten waarschijnlijk problemen op zouden leveren, bedacht Amber om stoffen te importeren vanuit Afrika en deze te combineren met kleding die hier in Nederland te koop is. Ik had ooit zelf een stuk Afrikaanse stof bevestigd aan een simpel jurkje om deze meer uniek en eigen te maken, maar het eerste wat ik dacht was “Help, zo ver ben ik nog niet, dit is gewoon een hobby.”

We hadden afgesproken om een business case te schrijven. Hierbij stond het importeren van de items uit Ghana centraal. Wat zouden bijvoorbeeld de kosten zijn om zelf een voorraad aan te leggen in Nederland? Ik werd er behoorlijk onrustig van en dacht; “jeetje, daar komt veel bij kijken”. Wat een verantwoordelijkheid en investering. Ik wilde het nog niet zo groot maken.

@afritique

Live trainingsdag Insta Groei

Voordat de live trainingsdag van start ging had ik besloten om de items niet te importeren vanuit Ghana. Tijdens het traject kwam ik tot het besef dat het wellicht een goed idee zou zijn om zelf aan de slag te gaan met de stof. Ik merkte namelijk dat de Ghanese ontwerpers echt items maakte voor de Ghanese markt. Deze items sloten niet aan bij de behoeften van de Nederlandse consument. Ik wilde een tussenweg vinden, vandaar dat ik zelf aan de slag ben gegaan.

Op de offline trainingsdag droeg ik een riem die ik zelf had gemaakt. Ik had alweer een hele fashion collectie bedacht. Riemen, haarbanden, tassen etc. ik zag het helemaal voor me. Amber gaf als tip dat dit wellicht iets te veel van het goede zou zijn en dat ik beter klein kon beginnen. Ze zei dat het riempje wat ik aan had ook ontzettend leuk was en grappig genoeg kreeg ik hier vaker complimenten over. Dat was het moment dat alles op z’n plek viel. Ik ga beginnen met een riem, in drie verschillende kleuren.

Ik doe dit naast mijn betaalde baan, dus op deze manier is het ook allemaal behapbaar. Doordat ik het steeds kleiner ben gaan maken, past mijn bedrijf nu helemaal bij mij. Het traject heeft mij enorm geholpen om mijzelf beter te leren kennen en mijn bedrijf beter te positioneren.


“Je gaat van de basis naar de echte uitvoering. Ik heb de controle terug gevonden en iedere stap in het Insta Groei traject zorgt weer voor een beetje meer bewustwording.”


Conclusie

Grootste inzicht? Instagram is niet een kwestie van foto’s plaatsen 😉

Twijfels? Ja die waren er zeker. Er zijn zoveel specialisten en ik werd doodgegooid met “zo groei je via Instagram, Facebook SEO etc.” Ik wilde wel groeien maar ik wist nog niet met wie ik hiervoor moest samenwerken. Nadat ik Amber had gesproken aan de telefoon dacht ik; “ja, dit is een goede match”.

Aanrader? Zeker een aanrader. Nu ik wat verder ben met mijn onderneming, heb ik laatst het traject er weer bijgepakt. Heel fijn dat je als oud deelnemer nog steeds mee kunt doen met het Insta Groei programma.

Wil je zelf ook jouw bedrijf goed positioneren en kun je daarbij mijn hulp goed gebruiken? Meld je dan aan voor het Insta Groei traject >> http://instagroei.com/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *