Logo The Social Good Girl

Instagram Music nu ook in Nederland!

Instagram Stories zijn haast niet meer weg te denken uit het huidige Instagram-landschap. Wist je dat het sinds vorig jaar ook mogelijk is om jouw Instagram Stories te voorzien van Instagram Music? Okay, you got me… wij, de Nederlandse gebruikers, hadden nog geen toegang tot deze functie… tot vandaag! Yup, dat lees je goed. In dit artikel leg ik je uit hoe je een nummer toevoegt aan jouw Instagram Stories. Lees je mee?


Instagram Stories sinds 2016

Even een stapje terug, wist je bijvoorbeeld dat door de komst van Stories het dagelijks gebruik van Instagram in 2017 steeg met maar liefst 160%? Niet zo gek dus dat ik een MEGA fan ben. Samen met mij zijn er namelijk nog 500 miljoen andere gebruikers – and still counting – wereldwijd die deze functie dagelijks gebruiken. Sinds vorig jaar is het dus mogelijk om jouw Instagram Stories te voorzien van achtergrondmuziek. Net zoals met alle nieuwe functies, werd ook deze nieuwe Instagram functie langzaam wereldwijd uitgerold. En het goede nieuws is dat ook jij nu toegang hebt tot deze functie. Belangrijk is wel dat je de Instagram app even update, zodat je ook echt gebruik kunt maken van de Instagram Music functie.


Muziek plaatsen onder een Instagram Story

“Hold up, kan ik nu dus een nummer van mijn favoriete artiest in mijn Instagram Stories plaatsen?” Yup, je leest het goed. Dat betekent dat je jouw Instagram Stories nog aantrekkelijker kunt maken voor jouw ideale volger. Voeg een nieuwe dimensie toe aan stilstaand of bewegend beeld. Geen externe apps nodig 😉

Okay, het zijn natuurlijk wel clips van maar liefst 15 seconde, dus je kunt geen volledige nummers afspelen. Het goede nieuws is wel dat jij helemaal zelf kunt bepalen welk deel uit een nummer jij wilt laten horen. Ook kun je zelfs de songteksten van het nummer in het beeld laten verschijnen én het design van deze tekst helemaal lekker zelf bepalen. Klinkt het nog een beetje vaag? No worries, ik leg je graag uit hoe dit nieuwe fenomeen werkt.

 


Hoe werkt dit leuke nieuwe fenomeen; Instagram Music?

Een lekkere extra lading aan sfeer toevoegen? Check. Muziek in verschillende stemmingen; romantisch, upbeat, gewaagd, relaxt, inspireren, dromerig of toch een tikkeltje spannend? Het kan allemaal. Het werkt eigenlijk praktisch hetzelfde als een GIFje: sleep de muziek sticker in jouw Story. Hieronder leg ik je in drie simpele stappen uit hoe het werkt. Reminder: voordat je ergens aan begint is het belangrijk dat je de Instagram-app is geupdate naar de laatste versie van Instagram anders beschikt jouw telefoon nog niet over deze nieuwe update.

Instagram Music

 

 

 

 

 

 

 

 


  1. Open Instagram op je iOS-apparaat. Maak een video/foto voor je Instagram Story of kies een bestaande video/foto. Tik op de smiley-knop rechts bovenaan het scherm,
  2. Vervolgens kun je de op de tweede rij de “Muziek”-label selecteren.
  3. Nu kun je beginnen met de zoektocht naar jouw nummer. Als je al een idee hebt voor het lied, kun je er rechtstreeks naar zoeken of je werpt een blik tussen ‘Populair’, ‘Genres’ of ‘Stemmingen’.

Instagram Music

 

 

 

 

 

 

  1. Wanneer je het lied gekozen hebt, kun je de tijdsduur instellen en ook kiezen waar de muziek begint in het lied. Ook kan je ervoor kiezen om de lyrics te laten verschijnen in beeld in jouw gekozen lettertype.
  2. Vervolgens krijg je de keuze om de titel/cover van het nummer te laten zien.
  3. Wanneer je tevreden bent, kun je jouw Instagram Story posten. Let op: je kunt deze Story niet opslaan in jouw filmrol.

Drie redenen waarom ik fan ben van de Instagram Music functie

Het lijkt een onbenullige functie, maar ik zat er stiekem al een tijdje op te wachten. Waarom?

  1. Je hoeft nu geen externe apps meer te gebruiken om beeld te combineren met geluid voor korte Story-impressies en content.
  2. Het zorgt voor een extra beleving aan beeld (experience). Het brengt meer sfeer aan misschien wel een ‘saaie’ foto of video. Op deze manier kun je emoties die een foto of video kan oproepen versterken en jouw ideale volger nog net iets meer meenemen in jouw verhaal.
  3. Een foto of stilstaand beeld verschijnt normaal maar zo’n 7 seconden in een Story. Met het toevoegen van muziek kun je dit verlengen met 15 seconden.

Oja, en laten we niet ontkennen dat dit voor al onze romantische en cryptische Instagrammers een leuke manier kan zijn om middels de songteksten van liedjes een ‘stiekeme” boodschap te sturen aan jouw potentiële lover ;). Of ex. Best handig toch?


Ben je benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom Instagram? Houd niet alleen de update-notificaties in de gaten, maar natuurlijk ook TheSGG.

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​