Logo The Social Good Girl
Instagram locatie

Instagram locatie; voeg gemakkelijk je eigen unieke locatie toe

Heb jij ook weleens dat je op Instagram een bepaalde locatie wilt toevoegen maar dat deze niet te vinden is? Goed nieuws, want je kunt gewoon je eigen unieke Instagram locatie toevoegen. Nieuwsgierig geworden en ben je klaar om zelf aan de slag te gaan? Lees dan snel verder.


Een Instagram locatie onder jouw post

Nadat je een foto of video hebt gemaakt voor Instagram, wil je hem natuurlijk online zetten. Voordat je dat doet, kun je als finishing touch jouw unieke locatie toevoegen. Een Instagram locatie kan basically van alles zijn;

  1. Jouw bedrijfslocatie
  2. Een feestje of festival waar jij te vinden was
  3. Of een zelfgemaakte locatie, bijvoorbeeld; ‘’thuis’’ of ‘’bij de buren’’

Nu is het zo dat Instagram vaak een bepaalde locatie niet kent. I know, irritant, he? Gelukkig kun je snel en gemakkelijk jouw eigen locatie toevoegen. Volg de 4 stappen hieronder om zo bijvoorbeeld de locatie van jouw kantoor te vermelden bij jouw volgende Instagram-post.


4 praktische stappen voor jouw Instagram locatie

Laten we aan de slag gaan met de 4 praktische stappen voor jouw unieke Instagram locatie.

Stap 1: open de Facebook-app

Voordat je de ‘door jou gekozen locatie’ kunt gebruiken, moet je eerst naar jouw Facebook-pagina gaan. Nu vraag je jezelf misschien af waarom je eerst naar Facebook moet gaan, om überhaupt een Instagram locatie toe te voegen. Glad you asked 😉 Het zit namelijk zo dat je jouw zelf bedachte locatie eerst bij Facebook moet registreren. Instagram valt immers onder de vleugels van team Facebook.

Okay, laten we aan de slag gaan. Open jouw Facebook-app en druk vervolgens op ‘check in.’ Hierbij is het wel belangrijk dat je jouw locatie aan hebt staan bij de Facebook-app. Als je niet zeker weet of de locatie aanstaat, moet je dat eerst even checken. Anders gaan de volgende stappen niet werken.

“Hoe zet ik mijn locatie aan bij Facebook?”

  1. Open de Facebook-app
  2. Klik op de drie verticale lijntjes in de rechterhoek van jouw mobiele scherm.
  3. Scroll naar beneden en klik op “Settings & Privacy” > “Settings”.
  4. Klik nu op locatie, verder moet je alleen nog kiezen of je dit ‘altijd aan wilt hebben’ of ‘alleen tijdens het gebruiken van de Facebook-app’.

Stap 2; bedenk de naam van jouw Instagram locatie

Laten we een stap verder gaan. Het is tijd om jouw zelfbedachte naam van jouw locatie te bedenken. In mijn geval heb ik de naam van het kantoor ‘The Social Good Girl’ genoemd. Waarom? Als mensen zoeken op mijn bedrijfsnaam via locaties, vinden ze dus automatisch mijn Instagram-account. Dat betekent dat ik door het toevoegen van een unieke locatie ik een hoger organisch bereik (bereik waar je niet voor betaald) kan generen. Dus maak voor jezelf een overzicht van de locaties die jouw merk kunnen versterken. Als je een naam in gedachten hebt, kun je deze in de zoekbar invoeren.

Stap 3: voeg de Instagram locatie toe

Ben jij tevreden met de naam die jij zojuist bedacht hebt voor jouw unieke Instagram locatie? Dan kunnen we verder gaan met stap 3. No worries, je kunt altijd nog op een later moment een andere naam toevoegen. Als je helemaal tevreden bent over jouw locatie naam, kun je deze toevoegen. Klik hierbij op ‘add/toevoegen’ knop om jouw unieke Instagram locatie toe te voegen. Is het zo simpel, yes het is zo simpel.

Stap 4; open nu jouw Instagram-app

Om te kijken of jij de vorige drie stappen goed hebt uitgevoerd, kun je jouw Instagram locatie controleren in de app. Ga naar jouw Instagram-account, klik op locatie en vul hier de naam in die je in stap 3 hebt toegevoegd. Zodra je jouw Instagram locatie ziet verschijnen, weet je dat alles goed is gegaan.

TIP: soms duurt het enkele dagen voordat team Facebook jouw nieuwe Instagram locatie heeft verwerkt. geduld is een schonemaak ;)


Wat te doen als je jouw Instagram locatie niet ziet?

Sommige Instagrammers krijgen na stap 3 dus niet direct hun Instagram locatie te zien. Wanneer je zelf ook problemen ervaart, kun je het volgende proberen om alsnog jouw eigen locatie te maken;

  1. Zorg dat je bij de stap dat jij een locatie moet kiezen (stap 1), een locatie kiest die dichtbij jouw huidige locatie is. Facebook vind het namelijk niet fijn als je een locatie aanmaakt in Denemarken, terwijl jij in Amsterdam zit.
  2. Probeer nogmaals de zelfbedachte locatie toe te voegen op Facebook.
  3. Als laatste redmiddel, kun je jouw locatie toe voegen bij een nieuwe Facebook-post. Zo activeer je jouw nieuwe zelfgemaakte locatie.

En zoals hierboven al gezegd; soms duurt het enkele dagen voordat team Facebook jouw Instagram locatie heeft verwerkt. Door middel van een locatie maak je jouw Instagram-post uniek. Ben je klaar om aan de slag te gaan? Volg dat de 4 stappen hierboven en laat mij even via jouw Instagram Stories weten als het gelukt is. Have fun en ik spreek je snel!

Liefs,
Amber

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​