Logo The Social Good Girl

Instagram functies; 3x functies waar jij blij van wordt

Instagram is, net als alles in de wereld, behoorlijk in beweging. Functies komen en functies gaan. Vandaag licht ik graag 3 verschillende technische functies toe. Hierbij staat natuurlijk de verbinding met jezelf, de ander en de maatschappij centraal #echtinsta Zo behandel ik de functie ‘Beperken’ wat pesten op het platform verminderd, de functie ‘Dark Mode’ waarbij je jouw ogen ‘s avond wat meer rust geeft en als laatste behandel ik twee nieuwe functies waarmee jij jouw persoonlijkheid nog beter kunt laten zien middels Instagram Stories. Lees je mee?


1. De functie ‘Beperken’ tegen online pesten

Wat doe je als je een reactie krijgt van een Instagram gebruiker waar je totaal niet blij van wordt of die je zelfs als bedreigend ervaart? Tot voor kort kon je zo’n comment verwijderen waardoor deze voorgoed verdween van Instagram. Alleen zouden de trollen ( a.k.a. pesters) dit ook kunnen opmerken; ze zien immers dat je hun reactie hebt verwijderd. Nu besteedt Instagram veel tijd aan het voorkomen van online pesten en recentelijk introduceerde het platform daarom de nieuwe functie; ‘Beperken’.

Hoe werkt deze functie?

Deze nieuwe Instagram-functie kan jou beschermen tegen reacties en interacties waar je niet op zit te wachten. Bij deze nieuwe functie is het namelijk zo dat de ‘pester’ zelf zijn of haar comment blijft zien. Zo blijft jouw actie hierdoor dus geheim voor de ‘pester’. Wel kan je hierdoor nare comments verwijderen en het pestende Instagram-account ‘beperken’ voor jouw andere Instagram volgers. Instagram zegt dat deze functie vooral goed kan helpen wanneer mensen de stap niet durven te zetten om een Instagram-gebruiker te rapporteren of blokkeren.

Hoe gebruik jij deze nieuwe functie?

  1. Open de Instagram-app en klik op het comment-wolkje.
  2. Swipe de reactie die jij wilt ‘Beperken’ naar rechts en klik op het ‘uitroepteken’.
  3. Klik dan op de onderste optie; ‘Account beperken’

functies


2. Dark Mode

Je ligt op bed, het licht is al uit en je maakt je klaar om te gaan slapen. Toch pak je nog even jouw telefoon erbij om nog even een rondje te Instagrammen. Herkenbaar? Je bent vast een slimmerd die weet hoe je de helderheid van je scherm omlaag zet, toch? Daarom zorg je ervoor dat het licht minder fel wordt. Alleen is het zo dat het blauwe licht van jouw scherm toch nog voor onrust kan zorgen.

Vanaf nu kan je daarom jouw telefoon op Dark Mode zetten. Het goede nieuws? Instagram veranderd automatisch mee #yeah Wie de Dark Mode instelt, krijgt voortaan dus geen witte achtergrond, maar een donkere achtergrond op Instagram te zien. De functie is alleen beschikbaar bij iOS 13 en Android 10. Dus zorg dat je jouw telefoon update 🙂

Hoe gebruik ik deze nieuwe functie?

Met deze drie makkelijke stappen leg ik je uit hoe je jouw telefoon naar Dark Mode schakelt;

  1. Open jouw Instellingen en klik op ‘Beeldscherm’.
  2. Klik vervolgens op ‘Helderheid’.
  3. Schakel jouw weergave over naar ‘Donker’.

functies

 


3. Instagram Stories in een ander jasje

Inmiddels is Instagram een populair medium geworden voor visual Storytelling. Instagram heeft zich in de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld, vooral als het om Stories en video’s gaat, komt Instagram vaak met nieuwe functies. Vandaag heb ik twee super leuke nieuwe functies voor jullie waar ik zelf mega enthousiast over ben.

Let op: nog niet iedereen heeft toegang tot alle nieuwe Story functies. Alle functies worden altijd langzaam (erg langzaam) uitgerold voor alle wereldwijde gebruikers.

Functie 1. ‘Terug in de tijd’

Misschien heb je weleens gehoord van het #ThrowBackThursday concept. Hierbij delen mensen een foto/video die weergeeft wat ze een paar jaar terug deden. Weet jij nog wat je een jaar (of drie) geleden hebt gedeeld met jouw Instagram volgers? Niet? Daarom heeft Team Instagram speciaal voor jou een functie toegevoegd aan jouw Instagram Stories, waarbij je zelf ook terug in de tijd kunt gaan.

  1. Open jouw Stories door op het camera icoon te klikken in de linkerhoek van jouw beeldscherm.
  2. Swipe onderin jouw scherm bij het menu naar links voor de optie ‘Maken.’
  3. Swipe naar rechts voor de optie ‘Op deze dag’.

functies

Functie 2. ‘Sjablonen’

Met deze Instagram functie kun je jouw persoonlijkheid nog meer vorm geven middels sjablonen. Jouw favoriete quote van de dag delen met jouw volgers? Check. Jouw top 3 Instagrammers die je tof vindt delen? Check. Delen naar welke muziek jij luistert? Check. De Sjablonen-functie biedt een tal mogelijkheden om meer van jezelf te laten zien.

Stap 1; Open jouw Stories door op het camera icoon te klikken in de linkerhoek van jouw beeldscherm.

Stap 2; Swipe onder bij het menu naar links voor de optie ‘Maken.’

Stap 3; Swipe naar rechts voor de optie ‘Sjablonen’.

Stap 4; Klik op de dobbelsteentjes bovenin het scherm om een leuk sjabloon te kiezen, de rest spreekt voor zich.

functies

Let op: nog niet iedereen heeft toegang tot alle nieuwe Story functies. Alle functies worden altijd langzaam (erg langzaam) uitgerold voor alle wereldwijde gebruikers.


Meer lezen? Dit zijn de 3 Instagram functies die ervoor zorgen dat jij de verbinding maakt met jezelf, de ander en de maatschappij. Hopelijk ga jij gebruik maken van deze toffe en handige functies. Vond je dit artikel interessant? laat het mij graag hieronder weten!

Liefs,
Amber

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​