Logo The Social Good Girl
Instagram Stories

Instagram swipe-up – ook zonder 10K Instagram volgers

Kan je gebruikmaken van de Instagram swipe-up functie zonder dat je 10K Instagram volgers hebt? Indirect wel 🙂 Fijn, want jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw Instagram volgers verblijden met onder andere jouw nieuwste blogpost. Wil jij weten hoe je snel en vooral makkelijk een link kunt delen zonder een business- of geverifieerd Instagram-account te hebben? Lees dan vooral mee.


De Instagram swipe-up functie

Het is je vast niet ontgaan dat je via jouw Instagram Stories de mogelijkheid hebt om een link te delen naar een externe websitepagina. Vooral bloggers en webshopeigenaren kunnen hiermee het verkeer op hun website snel laten groeien. Helaas voor velen is de Instagram swipe-up functie alleen beschikbaar voor de Instagram-accounts die +10K volgers hebben. Kijk, jij snapt natuurlijk als geen ander dat het niet draait om het volgersaantal 😉 Toch is het jammer dat team Instagram besloten heeft dat die +10K volgers zo’n harde eis is om deze functie vrij te spelen.

Gelukkig zijn er genoeg andere opties die ervoor kunnen zorgen dat het verkeer op jouw website toeneemt. Met of zonder Instagram swipe-up functie. In dit artikel deel ik 4 praktische manieren om jouw volgers door te sturen naar een extern kanaal. Ready?


1. Gebruik de Direct Message (DM) functie

Als jij een link verstuurd via jouw DM, is deze direct functioneel. Wat ik hiermee bedoel ik? Mensen kunnen erop klikken en worden daarna direct doorgestuurd. Daarom maken veel Instagrammers die dus nog niet de Instagram swipe-up functie hebben slim gebruik van hun DM. Waarom? Het is snel, makkelijk en enorm handig om jouw volgers beter te leren kennen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Simpeler kan het haast niet; laat jouw nieuwe blogpost, video of product zien in jouw Instagram Stories. Zet er vervolgens bij dat jouw volgers een Direct Message kunnen sturen indien ze de directe link willen hebben. Op deze manier creëer je eigenlijk gelijk een #echtinsta verbinding. Je kunt namelijk direct een gesprek starten #handig


2. Gebruik de poll-functie

Je kunt ook de poll-functie in jouw Instagram Stories gebruiken. Hoe?

 • Open de Instagram-app en maak een Story
 • Stel de vraag; ”Wil jij de link hiervan hebben?”
 • Kijk welke mensen er ”ja” hebben beantwoord.
 • Verzend de link naar de mensen die dat graag willen ontvangen.

Okay, eigelijk combineren we nu optie 1 ‘Gebruik de Direct Message (DM) functie’ met de poll-functie. Het enige verschil is dat jij op deze manier zelf jouw Instagram volgers actief gaat benaderen in plaats van andersom. Toch fijn, want zo neem je toch het heft (de communicatie) in eigen handen.


3. Gebruik de Story Chat-functie

De Story Chat-functie is relatief nieuw en wordt eigenlijk nog niet heel veel gebruikt. Zonde, want je kunt via deze functie snel en gemakkelijk een chat-groep aanmaken. Als je deze label in jouw Instagram Story plaatst, kunnen jouw volgers in één klik in een specifieke chat komen. Dit is de perfecte manier om privé de link van jouw nieuwe blogpost, video of product te versturen naar de mensen die hier dus zelf al toestemming voor hebben gegeven. Lekker AVG-proof 😉 Het handige? Dankzij deze functie hoef je dus niet de link apart naar iedereen te versturen. Let wel even op, je kunt tot maximaal 31 mensen in een chatgroep toevoegen.

Hoe zet je deze functie in?

 • Open de Instagram-app
 • Klik op het sticker-icon
 • Select hierna de “Chat” sticker
 • Hierna hoef je alleen nog een Story te maken waarin je de groep aankondigt. Zeg bijvoorbeeld dat je exclusieve content kunt ontvangen als jij als volger in deze chatgroep zit.

Instagram swipe-up


4. Gebruik jouw IGTV

Elk account heeft inmiddels toegang tot de IGTV-functie. Het maakt helemaal niet uit hoeveel Instagram volgers jij hebt, aan elke IGTV video kun je een klikbare link toevoegen. Dit doe je door de link in de IGTV omschrijving te zetten. Het is dus belangrijk om eerst een IGTV video online te zetten. Kun je daar hup bij gebruiken? Download hier dan gratis het IGTV e-book.

Hoe gaat dit in zijn werk?

 • Creëer een IGTV video
 • Voeg een link toe aan de omschrijving
 • Post de video

Deel nu de link (indirect) in jouw Instagram Stories. Hoe?

 • Open de Instagram-app + maak een Story
 • Klik op het ‘link icoontje’ = paperclip
 • Selecteer “+ IGTV Video” en kies vervolgens de juiste video uit
 • Zet jouw Story online

Jouw Instagram volgers hebben nu de kans om omhoog te kunnen swipen om vervolgens jouw video te bekijken. Hier kunnen ze eventueel, via de omschrijving van jouw IGTV video, door klikken naar jouw website.


Zo zie je maar weer, ook zonder de Instagram swipe-up functie kun je gemakkelijk mensen doorverwijzen naar jouw website. Ook zonder een business- of geverifieerd Instagram-account kun je dus een link (indirect) toevoegen aan jouw Instagram Stories. Hopelijk heb je hier wat aan gehad.
Liefs,
Amber
Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​