GESLOTEN: de reden dat ik stop met The GRAM Agency

In 2018 kwam ik op het idee om groots te ondernemen. Ik ben zo iemand die altijd in mogelijkheden denkt. Zo ook op het gebied van ondernemen. Ik wilde een groot team, veel klanten en veel geld verdienen. Natuurlijk allemaal niks mis mee. Alleen kwam ik er gaandeweg achter dat ik volledig blokkeerde. Ik leg je graag uit waarom ik de deuren sluit van mijn Agency. Lees je mee?


Wat is The GRAM Agency?

Grote kans dat jij nog nooit gehoord hebt van The GRAM Agency; mijn tweede bedrijf dat ik zo’n 1,5 jaar geleden heb opgezet. Met dit bedrijf wilde ik corporate Nederland helpen met hun socialmedia-strategie. The GRAM Agency bestond uit twee onderdelen; de social trainingen & de GRAM reporters. Hierbij kon je mijn team inhuren om jouw event vast te leggen via o.a. Instagram. Van te voren maakte we een strategie en op de dag van het event maakte mijn freelancers de content. 

Waarom heb ik een Agency opgezet?

Dan natuurlijk de vraag waarom ik überhaupt een tweede bedrijf heb opgezet. Hier komt denk ik toch wel mijn ego om de hoek kijken. Veel mensen (zo ook ik toen) denken dat succes alles te maken heeft met het ‘veel’-principe. In 2018 wilde ik me maar al te graag bewijzen. Als vriendin van een succesvolle ondernemer wilde ik gewoon heel graag mijn eigen mannetje staan. In die tijd was het idee ontstaan dat ik een bedrijf wilde opzetten dat niet om mij heen draait. Ik ben immers het gezicht van TheSGG. Als ik wegval, dan valt mijn bedrijf ook weg. Althans, dat dacht ik toen 😉

Een andere reden waarom ik The GRAM Agency heb opgezet is omdat ik dacht dat corporate Nederland niet met een eenling wilde samenwerken. Er ging namelijk een grote klus aan mijn neus voorbij, omdat ik niet een groot team in dienst had die mij ondersteunde. Ik heb dit voorbeeld als hoofdreden gebruikt om ook echt The GRAM Agency van de grond te krijgen. Ik wilde immers serieus genomen worden door de grote spelers. Grappig, want ook met mijn relatief kleine team zeiden partijen als Jamin, Prénatal en de Gemeente Amsterdam ja tegen een samenwerking.


Waarom sluit ik The GRAM Agency?

In de video hieronder leg ik precies uit waarom ik dan toch stop met The GRAM Agency. 

In het kort komt het neer op het feit dat deze vorm van ondernemen niet bij mij past. Ik ben er dan ook achter gekomen dat ik helemaal geen groot bedrijf wil hebben met een groot team 😉 De incompany trainingen blijf ik onder de vleugel van The Social Good Girl geven. Van The GRAM Reporters neem ik afscheid. Het was voor mij een moeilijke keuze om officieel de deuren te sluiten van The GRAM Agency. Vooral omdat er veel geld, tijd en energie inzat. Ik neem alle learnings van de afgelopen 1,5 jaar mee en vertrouw vanaf nu meer op mijn intuïtie. Enne… het is okay als mijn manier van ondernemen afwijkt van de norm.

Veel liefs,
Amber

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *