Logo The Social Good Girl
Geld verdienen

Geld verdienen via Instagram?

Geregeld krijg ik van ondernemers een DM met een duidelijke hulpvraag: “Am, hoe krijg ik meer klanten via Instagram.” Als marketeer heb ik er in een korte tijd voor gezorgd dat mijn klanten voor 80% via mijn social-kanalen mij ontdekken. Dus ja, ik weet precies hoe je meer klanten via Instagram krijgt. Toch spring ik niet direct in de hulpmodus als ik zo’n vraag krijg. Vaak zijn deze ondernemers namelijk helemaal niet klaar om meer geld te verdienen. In dit artikel leg ik je uit welke twee stappen jij eerst moet doorlopen voordat je meer geld kunt verdienen. Lees je mee?


Mijn relatie met geld

Laten we gelijk op een persoonlijke noot beginnen. Want om heel eerlijk te zijn: vroeger had ik een HEKEL aan alle aspecten die bij geld kwamen kijken. Weet je waarom?

  • Van huis uit kreeg ik mee dat geld gelijkstond aan negativiteit. Mensen met geld waren egocentrisch en om die reden had ik onbewust een negatieve houding wat geld betreft gecreëerd. Dat er thuis geldzorgen waren, heeft ook meegespeeld.
  • In mijn hoofd vulde ik voor mijn potentiële klant in dat mijn prijs te hoog was, waardoor ik als freelancer 25 euro per uur vroeg en uurtje factuurtje werkte.
  • Ik was bang om te verkoperig en te pusherig over te komen, waardoor ik in het begin mijn salesgesprekken uit de weg ben gegaan.

Maar guess what?! Als ik geen geld verdien, ben ik ook niet onafhankelijk. En laat dat nou net mijn drijfveer zijn. Hoe je het wendt of keert: met geld maak je IMPACT. In je eigen leven, het leven van een ander en impact op de wereld. Enne… als ondernemer ben je 100% verantwoordelijk voor je eigen succes. So CUT THE CRAP en BUCKLE UP.


Stap 1: Creëer een gezonde Money Mindset

Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom begin je nooit direct met de uitvoer. Als jij online meer geld wilt verdienen, is het belangrijk dat je eerst kritisch naar jouw Money Mindset gaat kijken. Als deze namelijk niet op orde is, zal elke strategie niet de gewenste resultaten opleveren.

Wat is een Money Mindset precies? Dit is basically jouw kijk op geld. Money, doekoe, cash…gaan je nekharen overeind staan als mensen het over geld hebben? Dan is de kans groot dat er nog werk aan de winkel is. Een negatieve Money Mindset zorgt er vaak onbewust voor dat je minder geld op jouw bankrekening hebt staan. Daarom is het cruciaal om eerst een gezonde Money Mindset te creëren zodat je ook echt geld kunt accepteren. Dit proces heeft bij mij echt jaren geduurd, omdat sommige oude patronen tijd nodig hadden om doorbroken te worden. Hieronder kun je tips vinden van mensen die mij hebben geholpen.

Praktische tips

BOEK: Jen Sincero heeft het boek ‘You are a badass at making money’ geschreven. Elk hoofdstuk sluit ze af met verschillende oefeningen zodat je gemakkelijk aan je Money Mindset kan werken.

INSTAGRAMMERS: Mijn vriendinnetje @celinecharlotte geeft geregeld Insta-cursussen over o.a. je Money Mindset. En bij @ingervierhout staat elke vrijdag in het teken van #financefriday. Zeker een aanrader om de accounts van deze vrouwen te volgen om zo een betere Money Mindset te krijgen. En de Amerikaanse @danachanel vind ik ook geweldig om te volgen, omdat ze groot durft te denken en anderen daarmee helpt.

Geld verdienen Instagram

Zorg er dus voor dat je onderzoekt of je onbewust geldblokkades hebt en als dit zo is, ga hier dan mee aan de slag. Zodra je jouw Money Mindset op orde hebt, wil ik dat je gaat kijken hoeveel geld JIJ wilt verdienen.


De ‘succes’ maatschappij

We leven in een ‘succes’ maatschappij waar termen als ‘groter, meer, beter’ altijd op de agenda lijken te staan. Ik heb lang gedacht dat ik ook mee moest draaien in deze ratrace naar zogenaamd succes. In de ogen van de maatschappij had ik in 2018 een succesvol bedrijf opgezet. Waarom? Het bedrijf groeide elke maand met 5%, waardoor mijn team groter en groter werd en ik zelf ook meer en meer aan het werk was.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij is werk net zo belangrijk als mijn leven naast mijn werk. Eerlijk is eerlijk, eind 2018 kon ik niet een fijn balans vinden. En omdat mijn ego te lang achter het stuur had gezeten, was ik dus compleet uitgeblust. Het moest toch ook anders kunnen?

Doordat we in een ‘succes’ maatschappij leven, is de kans groot dat jouw ego ook te lang achter het stuur heeft gezeten. Zeg eens eerlijk, heb je ooit kritisch gekeken naar wat jij echt wilt? Het is belangrijk om duidelijk te hebben wat voor leven jij wilt leven. Het kan namelijk best zijn dat je helemaal niet gelukkig wordt van een luxe auto met alle toeters en bellen erop. Hoe ziet succes er voor jou uit en hoeveel geld moet je eigenlijk verdienen om jouw definitie van succes te behalen?


Stap 2: Zorg voor een duidelijke Money Analyse

Hier komt jouw Money Analyse om de hoek kijken. Want laten we eerlijk zijn, geld is nou eenmaal een cruciaal onderdeel van het leven. Je hebt immers geld nodig om je rekeningen te betalen, sociale aangelegenheden bij te wonen, te reizen etc. Natuurlijk beslis je zelf hoeveel je nodig hebt. Dat is het hele idee achter de Money Analyse. Hoeveel geld heb jij nodig om het leven te kunnen leven dat jij voor ogen hebt?

Zo kwam ik erachter dat ik voldoende geld wil hebben om alles te doen wat ik maar wil. Voor mij betekent dat de aankoop van mijn tweede huis, eten bij de fijnste restaurantjes en reizen naar o.a. Mexico. Dus dat daadwerkelijk het geld moet blijven stromen is wel duidelijk. Toch kwam er in mijn Money Analyse totaal niet aanbod dat ik per se miljoenen moet verdienen om mijn ideale leven te kunnen bekostigen. Wat een opluchting!

Concreet heeft dit ervoor gezorgd dat:

  • ik de deuren sloot van mijn tweede bedrijf. Een winstgevend bedrijf, dus waarom zo’n drastische beslissing? Simpel. Ik kreeg er niet de juiste energie van!
  • ik mijn fulltime personeel ontsloeg. Leuk voor mijn ego zo’n groot team, maar voor mijn gemoedstoestand was het niet de sleutel naar meer rust.
  • ik nee kon zeggen tegen ‘negatief’ geld waardoor ik meer ruimte kreeg voor ‘positief’ geld.

Praktische tips

Geld verdienen Instagram

 

BOEK: schrijver Paul Jarvis heeft met zijn boek ‘Company of One’ wat betreft mijn visie op succes voor een eye-opener gezorgd. Bij elk hoofdstuk viel het kwartje meer en meer. Er is namelijk ook een andere manier van ondernemen waarbij je niet constant gefocust bent op meer. “What is the key to a richer and more fulfilling career is not to think bigger, but smaller?”

Als jij heel duidelijk weet hoeveel geld jij moet verdienen om het leven te leven die jij voor ogen hebt, kunnen we aan de slag gaan met de laatste stap. Geld verdienen via Instagram!

 

Stap 3: Ga aan de slag met mijn Social Selling methode

Zodra je jouw Money Mindset onder de knie hebt en aan de slag bent gegaan met jouw Money Analyse, kan je daadwerkelijk aan de slag om meer geld te verdienen via onder andere jouw Instagram-account. Want wat als ik je vertel dat ook jij kunt verkopen vanuit een oprechte verbinding? Wat als ik je vertel dat het succes van alle ondernemingen is gebaseerd op dat ene specifieke aspect, namelijk de verbinding tussen koper en verkoper? Dát noem ik de kracht van Social Selling.

Stel je eens voor dat je dankzij een simpele formule social posts maakt die jouw ideale volger ALTIJD raken. Hoe fijn is het dat je dankzij een eenvoudige DM direct tot verkoop over kunt gaan? In de Social Selling training leg ik jou stap voor stap uit wat je moet doen om van jouw volgers jouw ideale klanten te maken. Ik geef je praktische handvatten die ervoor zorgen dat je op je eigen manier, je eigen tempo en vooral vol zelfvertrouwen meer engagement >> leads >> verkoop krijgt. En dan allemaal vanuit een #echtinsta verbinding. Klinkt goed toch?

Social Selling e-book

Download gratis het Social Selling e-book om kennis te maken met mijn Social Selling methode. Dit ga je leren:

  1. De elementen om meer te verkopen via jouw Social-kanalen.
  2. Het belangrijkste aspect dat zorgt voor meer kwaliteit.
  3. Hoe je met mijn Social Selling-methode meer kunt verkopen via o.a. jouw Instagram-account.
  4. Hoe je dankzij het principe: ‘Sell them a flower, deliver a bouquet’ een duurzame relatie kunt opbouwen met jouw huidige klanten.

Ik geloof in een wereld waarin ambitieuze ondernemers SLIM werken om iets op te bouwen. In een business opzetten waarin mensen weer belangrijker zijn dan alleen de cijfers. Waar transparantie, duurzaamheid, gelijkwaardigheid en groei centraal staan wanneer we social media zakelijk inzetten. Ik geloof in het principe: Sell them a flower, deliver a bouquet. Verkopen vanuit een zuivere intentie en duurzame relaties met jouw huidige klanten. Wil jij meer geld verdienen? Zorg dan dat jouw Money Mindset positief is, jouw Money Analyse vertelt hoeveel geld je wilt verdienen en ga aan de slag met mijn Social Selling methode. En onthoud; niemand is vanaf het begin slapend rijk geworden 😉

Header foto: Katie Harp op Unsplash

 

 

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​