Logo The Social Good Girl

Instagram link geblokkeerd: zo los je het op

Heb jij de melding ‘link is geweigerd’ op Instagram gekregen? Geen nood! Als jouw Instagram link geblokkeerd is, kun je dit in sommige gevallen makkelijk oplossen. In dit artikel leg ik je uit hoe het komt dat jouw Instagram link überhaupt geblokkeerd wordt en hoe je dit het beste kunt oplossen. Lees je mee?


Waarom is mijn Instagram link geblokkeerd?

Laten we bij het begin beginnen. Op Instagram heb je de mogelijkheid om één functionele link toe te voegen aan jouw account. Deze bevindt zich in jouw Instagram bio. Dankzij deze link kun je jouw volgers makkelijk doorsturen naar een externe pagina, bijvoorbeeld jouw website. Nu is het zo dat je niet zomaar elke link in jouw bio kunt zetten. Hier komt het bericht ‘link is geweigerd’ om de hoek kijken. Er zijn tal van redenen waarom team Instagram jouw link weigert.

De eerste reden dat Instagram jouw link blokkeert komt eigenlijk door spammers. Instagram blokkeert namelijk bepaalde websites waarvan bekend is dat ze eerder misbruikt zijn door bepaalde partijen. Vaak zijn dit onbetrouwbare websites waar ongevraagd informatie van jouw computer/telefoon worden gehaald. Externe links naar expliciete inhoud worden ook geweigerd. Dit zijn sites die eerder bijvoorbeeld seksualiteit, gewelddadige of andere ongeschikte content hebben geplaatst.

Een Instagram link kan ook geblokkeerd worden wanneer veel accounts massaal dezelfde links gaan gebruiken. Vooral spammers en hackers delen vaak dezelfde soort links. Zodra team Instagram dit opmerkt, wordt de link direct geblokkeerd. Het kan ook zijn dat jouw link geblokkeerd wordt omdat deze onduidelijk is. Als je bijvoorbeeld een verkorte link deelt, weet jouw volger niet precies waar hij/zij naar toe gestuurd wordt. Team Instagram vertrouwt het dus niet helemaal. Daarom kun je beter geen verkorte links in jouw Instagram bio delen.

Jouw Instagram link kan ook geblokkeerd worden als deze niet juist is ingevuld. Ook wel een valse of neppe URL. Klinkt vanzelfsprekend maar dit is toch een veel voorkomende fout. Het wordt natuurlijk vaak niet expres fout ingevuld. Mensen zijn gewoon snel geneigd om een typefout te maken 😉 Als de URL niet bestaat wordt deze dus automatisch geblokkeerd. En last but not least, wanneer in de domeinnaam een element van Instagram gebruikt wordt, kan deze wederom geblokkeerd worden. Naast deze redenen vind je hieronder nog een belangrijke reden waarom jouw Instagram link geblokkeerd wordt.


Linken naar andere social-kanalen

Hoe handig is het dat je jouw Instagram-account kunt gebruiken als bron voor nieuwe volgers voor jouw andere socialmedia-kanalen? Heel handig. Alleen is het zo dat je op Instagram geen link mag plaatsen naar jouw Snapchat en LinkedIn-account.

Voorheen was het namelijk mogelijk om ‘volg mij’ links toe te voegen aan jouw Instagram-profiel. Dat kan dus nu niet meer. Team Instagram liet weten dat deze specifieke functie namelijk zelden werd gebruikt. Als je nu probeert om bijvoorbeeld een Snapchat-profiel in te typen in jouw bio-link, krijg je dit bericht:

Mijn Instagram link is geblokkeerd. Wat nu?

Veel Instagrammers plaatsen de url van hun website in de link via hun bio. Daardoor kunnen ze hun volgers makkelijk doorverwijzen naar een specifieke pagina op hun website. Toch kan het voorkomen dat de url geblokkeerd wordt. “Maar Am, dat kan helemaal niet”… hoor ik je denken. Want je weet natuurlijk dat jouw eigen website geen spam bevat en eerder is het je misschien ook gelukt om de link van jouw website te gebruiken voor jouw Instagram-account. Waarom wordt jouw Instagram link dan wel geblokkeerd?

Het kan zijn dat er een fout in de URL zit waardoor Instagram denkt dat het een spam of neppe link is. Om het probleem op te lossen kun je gebruik maken van de Facebook-foutopsporingstool. Zo kun je ontdekken wat precies het probleem is en waarom team Instagram jouw link blokkeert.

Werkt deze methode niet? Open dan jouw Instagram-profiel en verwijder direct de link. Als je namelijk te lang een foutieve link in jouw Instagram bio zet, is de kans groot dat Instagram jouw account ziet als spam. Grote kans dat jouw gehele account dan geblokkeerd wordt. En dat wil je natuurlijk niet hebben!


Redenen waarom Instagram jouw account blokkeert.

Het kan je zo maar eens overkomen; Instagram laat je niet meer reageren, liken of mensen volgen. Je krijgt dan een pop-up met een melding dat je tijdelijk niet een interactie kunt achterlaten. Basically worden al jouw acties op Instagram geblokkeerd. Dit is natuurlijk enorm vervelend en daarom is het handig dat het snel opgelost wordt. Ik leg je eerst uit waarom Instagram jouw account tijdelijk blokkeert.

De reden en welke beperkingen hieraan volgen zijn namelijk vaak verschillend. De exacte reden is soms lastig te achterhalen, want misschien heb je wel iets heel onschuldigs gedaan. Maar het kan natuurlijk ook door die ene foutieve bio-link komen. De redenen waarom Instagram jouw account mogelijk blokkeert zie je hieronder.


Wat kan je zelf doen als je geblokkeerd bent?

Als jouw Instagram-account tijdelijk geblokkeerd is, wil je dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk oplossen. Hieronder kun je verschillende opties lezen om hier zelf iets aan te doen. Ik kan helaas geen garantie geven dat ze allemaal werken, but let’s give it a try.

1. De-installeer apps op jouw Instagram-account

Instagram vind het minder tof als je gebruik maakt van apps van derden. Denk hier aan apps die vanuit jouw naam allerlei acties automatisch uitvoeren; zoals het geven van geautomatiseerde likes of berichten. Dat het een slecht idee is om zulke apps te gebruiken spreekt hopelijk voor zich!

2. Gebruik een ander apparaat.

Probeer je aan te melden via een ander apparaat zoals een tablet of telefoon. Werkt dit niet? Dan weet je nu dat Instagram jouw IP-adres geblokkeerd heeft. Ga door naar tip 3.

3. Schakel in op je mobiele netwerk

Is je IP-adres geblokkeerd? Ga dan van de wifi af en gebruik het internet van jouw mobiele netwerk. Kun je hierna weer acties uitvoeren? Dan heeft Instagram dus inderdaad jouw IP-adres geblokkeerd.

4. Meld je probleem bij Instagram

Als bovenstaande tips niet werken, neem dan contact op met Instagram en meld het probleem. Dat kan op de volgende manier; ga naar het hamburger menu rechts bovenin. Klik vervolgens op Instellingen. Klik dan op Help en ga naar het Helpcentrum. Klik vervolgens op: Aanmelden en probleemoplossing. Vul daar het formulier in en laat Instagram weten wat er aan de hand is.

5. Wacht 24 uur

Werken geen van de bovenstaande opties? Dan is het een kwestie van geduld hebben. Stop even 24 uur met alle activiteiten die betrekking hebben op jouw Instagram-account. Meestal als je jouw account even met rust laat, wordt deze vanzelf weer gedeblokkeerd #geduldiseenschonezaak


Mocht het je nou gebeuren dat Instagram de link in jouw bio blokkeert, dan wil ik je voor in het vervolg meegeven om de url extra te controleren. Inspecteer jouw Instagram link altijd goed op eventuele typefouten. Ervaar je nog steeds problemen, voer dan de URL door de Facebook-foutopsporingstool. Tot slot, plaats nooit content van anderen zonder hun toestemming. Jouw Instagram-account wordt dan mogelijk gerapporteerd en vervolgens weer geblokkeerd. En daar heeft niemand zin in, toch?

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​