Logo The Social Good Girl

Incompany Training: resultaten van @z8.official

Eind 2018 werd ik benaderd door het team van het kinderkledingmerk Z8. Ze wilde graag een op maat gemaakt incompany training die voor een duidelijke social strategie zou zorgen. Hierbij was de belangrijkste doelstelling om in korte tijd +10K betrokken Instagram volgers te krijgen. Hieronder hebben wij een case study gemaakt van hun resultaten. Lees je mee?

 


 

Beginsituatie in 2018

“In 2004 is Z8 kleinschalig gestart met de verkoop van kwalitatieve basic shirtjes in vijf verschillende kleuren. Inmiddels is Z8 uitgebreid tot een volwaardig kinderkledingmerk met twee collecties per jaar en meer dan 200 verkooppunten in binnen- en buitenland.”

Tot september 2018 had het team van Z8 voornamelijk gefocussed op het inzetten van Facebook. Het Instagram-account bestond wel, maar met 14 posts waren ze niet echt actief op dit socialmedia-kanaal. Tijd voor verandering. Ze wilde alles te weten komen over het strategisch inzetten van Instagram om zo hun merk te versterken. Ook wilde ze graag +10K betrokken volgers krijgen om zo onder andere de swipe-up functie vrij te spelen. Benieuwd of dat gelukt is?

 

 


 

Tussenstand in 2019

Speciaal voor Z8 heb ik een social strategie bedacht waarbij ze gebruik konden maken van hun sterke merknaam. Het bedrijf bestaat immers al een tijdje, waardoor ze behoorlijk veel historische data hadden die ik mee kon nemen in de nieuwe strategie. Hierin lag de focus op het strategisch benaderen van oud-klanten, het opzetten van nieuwe merkambassadeur-samenwerkingen en het strategisch inzetten van hun andere socialmedia-kanalen.

Dankzij het implementeren van mijn strategie met mijn bewezen TheSGG methode® stegen in een korte tijd de cijfers. Waar er op 7 november 2018 ongeveer 4K mensen het account volgden, stond de teller op 18 januari 2019 op +16K Instagram volgers. Dit betekent dat na amper 2 maanden het team van @z8_official hun Instagram doelstelling hadden behaald. Gelukkig zijn ze hierna verder gegaan met het implementeren van een ijzersterke strategie. Enne.. ik kan je verklappen dat het volgersaantal inmiddels aanzienlijk gestegen is.

 

 


 

Progressie in 2020

Z8 implementeert de bedachte social strategie consistent. Hun social-kanalen sluiten erg goed aan bij hun ijzersterke visuele strategie. En de cijfers zijn het bewijs dat een consistent plan zorgt voor een consistente groei. Waar er begin januari nog +16K volgers waren, is dit in februari 2020 gegroeid naar +36K volgers. En in het afgelopen half jaar hebben ze ook niet stilgezeten. Zo zitten ze op dit moment op +42K Instagram volgers.

Je kunt zien dat ze het afgelopen jaar flink gegroeid zijn. Door onder andere kwalitatieve posts te plaatsen, interactie met volgers, leuke winacties etc. blijft hun account goed onder de aandacht Ook delen ze regelmatig Stories van hun klanten die een aankoop hebben gedaan bij Z8. Ik vind het natuurlijk super om te zien dat ze jaren na de training nog zo goed bezig zijn.

 


 

Review van Z8

Benieuwd wat ze zelf van mijn Social training vonden? “De Instagram-marketing training van TheSGG raden wij zeker aan omdat je leert om Instagram zo effectief mogelijk in te zetten. Na de training is Amber ook beschikbaar om je verdere tips en feedback te geven en dat werkt erg plezierig. Twijfel je om een training te doen?! Niet doen, want dit brengt jullie Instagram-account echt naar een hogere level! De grootste uitdaging op het gebied van Instagram-marketing was: ‘hoe moeten we Instagram implementeren?’ De training was ontzettend leerzaam, hands-on, motiverend en werkt enthousiasmerend. De resultaten; we hebben nu inmiddels bijna 19.000 volgers en enorm veel persoonlijk contact waardoor we een band opbouwen en weten wanneer we het beste kunnen posten.”

 


 

Door hun enorme groei op Instagram krijgen ze met elke dag meer en meer enthousiaste klanten erbij die maar al te graag hun items willen shoppen. Wil jij ook actief aan de slag om meer uit jullie socialmedia-kanalen te halen en kunnen jullie hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan een kijkje op deze pagina. Elke maand heb ik ruimte voor 2 incompany trainingen. Dus wie weet kom ik jullie binnenkort verblijden met TheSGG methode.

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​