3 redenen waarom een fysiek product goed verkoopt via Instagram

Natuurlijk worden we allemaal enthousiast van veel likes op onze Instagram-posts en een stijgende lijn in onze aantal volgers is ook helemaal geweldig. I’m not gonna lie; groei voelt altijd erg goed! Maar hoe zou het zijn als je volgers en de likes die je krijgt jou daadwerkelijk iets gaan opleveren? Want eerlijk is eerlijk: likes & volgers zijn leuk, maar geld op je bankrekening is net iets leuker. Hier volgen mijn top 3 redenen waarom een fysiek product goed zal verkopen op Instagram. Are you ready?


#1 Verkoop een lifestyle met een fysiek product

Over een paar maanden ga ik weer verhuizen naar een ander appartement. Er is niks mis met het huis waarin we nu wonen, maar we willen graag een extra kamer voor al die leuke logees die ons met liefde en plezier komen opzoeken in Bangkok. Nu ben ik dol dol dól op inspiratie en dus ik heb al diverse Instagram-collections aangemaakt met de allerleukste interieurstyling. En wat viel mij op? Ik sla alleen maar foto’s op met items die in de natuurlijke habitat zijn genomen! Zo heb ik gisteren een foto opgeslagen van een meisje in haar slaapkamer (oké, haha…sounds weird) met achter haar een – dikke like – toffe muursticker.

Als ik deze muursticker als los product had gespot, dan was ik er waarschijnlijk veel en veel minder geïnteresseerd in geweest. Dit is een lifestyle foto: een foto waarbij je het product in het dagelijks leven ziet. Door deze manier van fotograferen in te zetten, krijgt jouw klant een idee hoe hij of zij het product kan gebruiken. Jij fungeert als het ware als een soort van inspiratiebron. En geloof me, deze gebruikersfoto’s scoren op Instagram kneitergoed. Ze zijn the bomb. Echt! Een topper van een eerste tip dus.

Ken je dat? Je hebt een prachtig mooi verhaal te vertellen. Maar daadwerkelijk het podium opstappen om het vervolgens te delen met het publiek, is toch net een stapje te ver. Been there done that! Wat gebeurt er als je wel het Instagram podium opstapt? Wat gebeurt er als je wel gezien durft te worden op Instagram? Je leest het hier.


#2 It’s all about the details baby

Consumenten (ja, ja ik ook) houden van online shopping. En we zijn met een groot aantal fervent webshoppers, want volgens nu.nl besteedden Nederlandse consumenten in het eerste kwartaal van 2016 voor 4,89 miljard euro aan webwinkelen. Kaching!
Is het dus een slimme zet voor jou als enthousiaste ondernemer om jouw producten online te verkopen? Hell yeah!

Let’s face it. Wij consumenten kopen veel en veel sneller online dan voorheen. Maar toch zijn we de laatste tijd een stuk kritischer geworden. Als ik zelf een fabulous dress  – dankzij geweldige Instagram-ads – voorbij zie komen, wil ik eerst wel alle details over de jurk weten/zien voordat ik mijn creditcard tevoorschijn tover. En die details zijn (voor mij) enorm cruciaal om daadwerkelijk tot een aankoop over te gaan. Ik vind het daarom enorm fijn als ik een foto tegenkom die deze details toont. En waarschijnlijk ben ik niet de enige 🙂

fysiek product
Dus als tweede tip: maak dus ook eens foto’s waarin je de focus legt op de details. Laat bijvoorbeeld de textuur, kleur of ingrediënten van dichtbij zien. Stel dat ik de verkoper ben van de paarse nagellak die je ziet op deze foto hieronder. Dan was het tof geweest als ik juist de focus had gelegd op mijn nagels. It’s all about the details!


#3 De kracht van jouw Instagram-community

Picture this, je hebt heel veel moeite gedaan om een product op de markt te brengen waar jouw ideale volger daadwerkelijk wat aan heeft. Vervolgens maak je er een kick-ass foto van die je deelt op jouw Instagram-account. In een mum van tijd krijgt jouw post enorm veel likes en de nieuwe volgers blijven maar binnenstromen. BAM! Jouw Instagram-community staat helemaal achter je en deze supporters willen maar al te graag jou zien groeien. BAM! BAM!

Hoe fijn is het dan als er mensen zijn die jou graag helpen met het verkopen van jouw producten. Maar hoe doen ze dat dan? Ik leg het je uit.
Doordat jouw volgers elke keer je berichten leuk vinden – gewoon door je simpelweg te volgen – geven ze aan dat ze je merk/product leuk vinden. Nice! En omdat ze daar publiekelijk voor uit komen, laten ze andere potentiële klanten weten dat jíj betrouwbaar bent. Het laat anderen dus weten dat het een goed idee is om jou te volgen en vervolgens ook jouw producten te kopen.
Enne… eerlijk is eerlijk: likes & volgers zijn leuk, maar geld op je bankrekening is (net iets) leuker. Toch?


Wil jij ook de mogelijkheden ontdekken om geld te genereren via Instagram? Speciaal voor jou deel ik mijn ultieme conversie-geheimen zodat jij daadwerkelijk jouw producten gaat verkopen via Instagram. Dit is namelijk module 10 uit het Insta groei programma. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *