Geautoriseerde apps: Wie heeft er toegang tot jouw Instagram-account?

HELP… je opent je Instagram-app en komt erachter dat er namens jou allerlei likes op posts zijn gegeven waar je niets van af weet. Is je account gehacked? Zijn je gegevens nog wel veilig en hoe kun je deze issue het beste oplossen? Hieronder leg ik je uit hoe je kunt zien welke geautoriseerde apps toegang hebben tot jouw Instagram-account. 


Wie heeft er toegang tot jouw Instagram-account?

Ok listen up, hoe eng het ook klinkt, de kans is groot dat je andere apps (per ongeluk) toegang hebt gegeven tot jouw Instagram-account. Een tijdje geleden zag ik een aflevering van Radar waarin ze een experiment deden. Een developer had een zaklamp-app gemaakt welke de consument gratis kon gebruiken. Ze moesten alleen even de app downloaden, een tal van notificaties accepteren en BAM, let there be light!

Wat deze lieve mensen niet door hadden was dat ze de maker van de app zojuist toegang hadden gegeven tot hun camera en telefoon. Het enge was dat deze mensen dus ongemerkt afgeluisterd en opgenomen konden worden. There goes your privacy… Dit voorbeeld laat heel goed zien dat je ten eerste de kleine regels moet lezen en ten tweede dat je niet zomaar de notificaties moet accepteren.

Nu is de kans groot dat je in het verleden bepaalde apps geautoriseerd hebt zodat ze de gegevens van jouw account konden gebruiken. Wat je echter niet weet is dat sommige van deze apps jouw account inzetten voor verkeerde doeleinden.

VORIGE ARTIKEL: Hoe zou het zijn als je volgers en de likes die je krijgt jou daadwerkelijk iets gaan opleveren? Dit zijn mijn top 3 redenen waarom een fysiek product goed zal verkopen op Instagram >>


Wat zijn geautoriseerde apps?

Veel Instagrammers hebben in het verleden gebruik gemaakt van geautomatiseerde programma’s die voor hen actief met andermans content aan de slag gingen. Misschien heb je zelf weleens apps toegang geven tot jouw account, omdat je bijvoorbeeld wilde zien welke zogenaamde trouwe volgers jou na een aantal dagen weer ontvolgden. Dit zijn de geautoriseerde apps die gekoppeld zijn aan jouw Instagram-account.

Zelf heb ik twee apps geautoriseerd zodat ik gebruik kan maken van deze programma’s. Nu kan het zijn dat je bepaalde apps op een blauwe maandag hebt gebruikt terwijl deze nu achter je rug om verkeerd met jouw Instagram-account aan de slag zijn gegaan. Je komt er bijvoorbeeld achter dat er namens jouw allerlei likes op posts zijn gegeven waar je niets van af weet. Say what now?

Volg de stappen hieronder om er achter te komen welke apps je toegang hebt gegeven tot jouw Instagram-account. Verwijder vervolgens de apps die je niet meer gebruikt!


Stap 1: Open je Instagram-account via je desktop

Open je Instagram-account via je desktop en klik vervolgens op het tandwiel icon om je settings te openen.

geautoriseerde apps

Stap 2: Klik op de optie ‘geautoriseerde apps’

Vervolgens zie je het scherm hieronder verschijnen. Klik op de optie ‘geautoriseerde apps’.

geautoriseerde apps

Stap 3: Bekijk de apps die je toegang hebt gegeven 

Je ziet nu een overzicht verschijnen met de apps die je ooit toegang hebt gegeven tot jouw Instagram-account. Bekijk of je daadwerkelijk deze apps nog gebruikt en verwijder eventuele geautoriseerde apps die je niet meer gebruikt.

geautoriseerde apps

Geef niet zomaar programma’s toegang tot jouw Instagram-account en blijf zoveel mogelijk weg van geautomatisseerde like/volg programma’s. Deze zorgen namelijk voor problemen and you ain’t want those 😉

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *