Logo The Social Good Girl
Instagram Stories

Instagram bio; 7 praktische tips om jouw bio op te fleuren

Er zijn steeds meer Instagrammers die lekker crea bea zijn wat betreft hun Instagram bio. Naast een goede tekst maken ze ook gebruik van verschillende lettertypes & symbolen. Ben je benieuwd hoe ze dat doen en wil jij weten hoe je dit zelf kunt toepassen in jouw Instagram bio? In dit artikel leg ik je uit hoe je in 7 simpele stappen jouw bio kunt opfleuren! Lees je mee?


Wat is een Instagram bio?

Laten we beginnen bij het beestje bij z’n naam te noemen. De Instagram bio is namelijk een afkorting van de Instagram biografie. In het woordenboek staat het volgende; “Een biografie (Grieks: βιος leven) is een op schrift gestelde (en doorgaans gepubliceerde) levensbeschrijving van een persoon.”

Dat klinkt best heftig, he? Nu in Jip-en-Janneke taal 🙂 Je kunt de Instagram bio herkennen aan het kleine stukje tekst bovenaan iemands Instagram-profiel. Een goede Instagram bio zorgt ervoor dat de lezer stopt met waar hij of zij mee bezig is, en zich afvraagt: “Waar gaat dit Instagram-account over?” En net als bij elk goede social media strategie, zal jouw bio niet iedereen aanspreken. Sterker nog, sommige mensen zullen jouw Instagram-account geen blik waardig gunnen na het lezen van jouw bio. Maar dat is juist goed! Want jij wilt een specifieke doelgroep aanspreken; jouw ideale volger.


5 praktische Instagram bio tips

Jouw Instagram bio is eigenlijk net zo belangrijk als de foto’s die je op jouw Instagram-account plaatst. Het is namelijk één van de eerste elementen die jouw ideale volger op jouw Instagram-account ziet. En een goede eerste indruk is altijd fijn, toch? Nu is niet iedereen een geboren schrijver. Maar iedereen kan bepaalde technieken toepassen om een krachtige tekst op papier te zetten. De volgende 5 Instagram bio tips kun je vinden in de eerste editie van het GRAMMIE magazine. En voor iedereen die deze nog niet heeft gelezen, heb ik hieronder even een kleine preview gegeven #handig

Instagram Bio

  • Your Royal Highness’ – de titel (het dikgedrukte gedeelte van je bio)

What’s is a name? Instagram vult hier automatisch jouw naam in. Maar als überslimme Instagrammer verander jij dit natuurlijk onmiddellijk. Door de keywords die jouw business het allerbeste omschrijven in te vullen. Waarom? Als mensen op deze termen zoeken, dan stelt Instagram jouw account als suggested user voor.

  • ‘What’s the deal?’ – het middenstuk

Hier leg jij jouw ideale volgers uit waarom zij jou MOETEN volgen. Wat heb jij hen te bieden? Wat is jouw toegevoegde waarde? Weet jij al wat voor mooie foto’s ga je delen? What’s in it for them?

  • ‘Soy-Latte-Lover’- geef het een persoonlijk tintje

Ben je een grote liefhebber van al die emoticons of glitters? Show us! Heb je een verslaving #donuts #unicorns? Tell them! Make it personal en laat jezelf zien!

  • ‘This is what you need to do’ – call-to-action

Wat wil je dat jouw volgers doen na het zien van jouw account? Lekker shoppen? Ingaan op die fantastische aanbieding? Meer informatie? Contact met je opnemen? Zorg voor die kick-ass call-to-action! Tell them what to do next!

  • ‘This is where you need to go’- link’

Maak het jouw ideale volgers easy. Waar kunnen zij dit geweldige cadeau vinden dat je voor ze hebt? Waar kunnen ze meer lezen over jouw booming business? Link link link!


Hoe maak je jouw Instagram bio mooi?

Okay, zojuist heb ik 5 praktische tips gedeeld die je direct kunt toepassen in jouw Instagram bio. Eerlijk is eerlijk, deze tips heb ik vorig jaar geschreven. Hoogste tijd dus om twee gloednieuwe tips erbij te schrijven. Want je wilt natuurlijk ook dat jouw Instagram bio er nog een beetje uniek uitziet, toch?

1. Voeg een enter toe

Wanneer jij een tekst in jouw Instagram Bio zet, gebeurd er vrij weinig als je een ‘enter’ gebruikt. Geen paniek, want je kunt alles toch nog mooi onder elkaar zitten. Hoe?

Stap 1
Schrijf de tekst die jij in jouw Instagram bio wilt plaatsen in een andere app dan Instagram, denk hierbij aan jouw notitie app of WhatsApp. Hier kun je gewoon gebruik maken van enters, zodat alles mooi onder elkaar komt te staan.

Stap 2
Selecteer de tekst om deze vervolgens te kopiëren. Plak vervolgens de tekst in jouw Instagram bio en sla het geheel op. Yup, zo makkelijk kan het zijn.

Instagram Bio

 

TIP: Wil jij jouw teksten wat anders hebben staan door middel van veel spaties? Dan werkt dit hetzelfde als tip 1! Maak eerst je tekst in notities of WhatsApp en plak hem daarna pas in jouw Instagram bio.

2. Hoe verander ik mijn lettertype?

Voor het veranderen van je font (oftewel lettertype) kun je een aantal online platformen gebruiken. Mijn favorieten zijn; LingoJam en Cool Symbol. Bij beide voer je een tekst in waarna je kunt kiezen uit talloze verschillende

Instagram Bio lettertypes. Voor een zakelijk account adviseer ik om een subtiel lettertype te gebruiken die aansluit bij jouw huisstijl. Ook is een goed leesbare font erg belangrijk. Hou daar dus rekening mee. Kopieer vervolgens de gewenste tekst, ga via jouw Instagram-account naar ‘Profiel Bewerken’ en plak vervolgens de tekst in jouw Instagram bio.

Naast dat je gebruik kunt maken van een ander lettertype in jouw bio, zie ik ook steeds vaker bijzondere symbolen. Eigenlijk werkt dit precies hetzelfde. Je kopieert een symbool van bijvoorbeeld de genoemde website hierboven, om deze vervolgens in jouw Instagram bio te plakken. Hou ook hier rekening met jouw visuele huisstijl.

Voorbeelden van coole symbolen; ☆₪♛♬➷☆✦

 

 

Klaar om jouw bio op te fleuren? Je weet nu met welke elementen jij een goede tekst kunt schrijven, hoe je het lettertype verandert en hoe je leuke symbolen toevoegt aan jouw Instagram bio. Nu is het tijd om aan de slag te gaan, zodat je jouw ideale volger duidelijk kunt maken waarom hij/zij jou moet volgen. Have fun!

Liefs,
Amber

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​