Logo The Social Good Girl
Instagram locatie

Instagram verificatie; zo verifieer je jouw Instagram-account

Het statige, exclusieve blauwe vinkje die elke Instagrammer heel stiekem wel wilt hebben. Oftewel in deftige woorden; ‘Instagram-Verificatie’. Tot eind 2018 koos Instagram zelf welke celebs, influencers en merken zo’n verificatie kregen. Sinds een jaar is dit anders. Vind jij dat jouw account serieus en groot genoeg is voor een blauw vinkje? Hieronder leg ik uit aan welke voorwaarden je dan moet voldoen en welke stappen je moet volgen om een verificatie aan te vragen. Lees je mee?


Wat houdt een verificatie op Instagram precies in?

Wat betekent het blauwe vinkje achter een gebruikersnaam nou eigenlijk precies?

Een blauw vinkje, ofwel verificatie, achter de gebruikersnaam van een Instagram-account oogt indrukwekkend. Het laat bijvoorbeeld zien dat je een grootheid, beroemdheid, merk of muzikant bent met een bepaalde status. Instagram volgers weten op deze manier zeker dat het Instagram-account ‘authentiek’ is en behoort tot het daadwerkelijke persoon. Het doel van het blauwe vinkje is dus een vorm van identificatie die laat zien dat je daadwerkelijk met het persoon of merk te maken hebt en niet met een nepperd.

Tot eind 2018 koos Instagram zelf wie zo’n blauw vinkje achter zijn of haar gebruikersnaam kreeg. Indien je dus niet ‘groot genoeg’ was maakte je geen kans op een Instagram verificatie. Dit maakte geverifieerd worden exclusief. Vandaag de dag is dit anders, want nu kun je namelijk zelf een verificatie aanvragen.

Hoe je dit doet leg ik jou hieronder haarfijn uit.


Aan welke eisen moet jij voldoen om in aanmerking te komen voor een verificatie?

Voordat ik je uitleg hoe je praktisch gezien een verificatie kunt aanvragen gaan we eerst even de algemene voorwaarden doornemen. Instagram stelt namelijk behoorlijk wat eisen waaraan jouw Instagram-account moet voldoen voordat je in aanmerking komt voor de verificatie. Namelijk;

  • Jij moet voldoen aan de servicevoorwaarden en richtlijnen voor de community. Lees deze dus eerst goed door.
  • Wanneer je een verificatie wilt aanvragen voor jouw bedrijf, zorg er dan voor dat het Instagram-account geregistreerd staat als zakelijk account. In dit artikel leg ik jou uit wanneer een zakelijk profiel handig is.
  • Jouw Instagram-account moet 100% compleet zijn. Wat bedoel ik daar precies mee?
  • Je moet een profielfoto hebben
  • Er moet genoeg eigen content in de feed aanwezig zijn
  • Jouw Instagram-account moet openbaar zijn
  • Jouw bio moet gevuld zijn met bijvoorbeeld een website en informatie.
  • Uiteraard mag je geen content van andere Instagrammers delen in jouw feed.

Tip; Het op orde hebben van al jouw Sociale Media kanalen zorgt er voor dat jij meer kans maakt op een verificatie. Instagram kijkt namelijk ook naar jouw andere profielen bij het maken van de beslissing.


Hoe krijg ik een blauw vinkje achter mijn gebruikersnaam?

Wil jij rustig per stap kunnen lezen hoe jij een verificatie kan aanvragen? Dan ben je bij mij op het juiste adres, Hieronder vind je in 5 stappen hoe je jouw Instagram-account kunt verifiëren.

In 5 stappen hoe je jouw Instagram-account kunt verifiëren.

Stap 1; Open de Instagram-app en klik rechtsonder op jouw profiel-icoon.

Stap 2; Klik daarna rechtsboven op de drie liggende streepjes voor het zijmenu en ga naar ‘Instellingen’.

verificatie

Stap 3; Klik op ‘Account’

Stap 4; Klik op ‘Verificatie aanvragen’

Stap 5; Bij deze stap moet je flink wat gegevens invullen. Waarom? Instagram wilt precies weten wie jij bent en wat jij doet. Het is zelfs zo dat Instagram om een kopie van jouw Identiteitsbewijs vraagt. Naast jouw gebruikersnaam willen ze ook jouw volledige naam weten en waar je om bekend staat. Ben jij een BN’er of run jij een bekend bedrijf? Dan maak je uiteraard meer kans op het krijgen van een verificatie.

verificatie aanvragen

 


Ik heb de stappen uitgevoerd, wat nu?

Check! Nu ligt het heft in de handen van Instagram. Zodra je jouw verzoek hebt opgestuurd neemt Instagram 30 dagen de tijd om alles wat jij ingezonden hebt goed te kunnen analyseren. Na die 30 dagen ontvang jij een bericht van Instagram met de uitslag of je wel of niet geverifieerd bent. Ben je afgewezen? Dan kan je het na 30 dagen nog een keer proberen en een nieuw verzoek indienen.


Kortom; een verificatie is dus niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je een serieus account hebt en een bepaalde status hebt kun je de verificatie aanvragen. Vond je dit artikel interessant en ben je benieuwd of jouw Instagram-account in aanmerking komt voor een verificatie? Laat het mij hieronder weten of het is gelukt!

Liefs,

Amber

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​