Logo The Social Good Girl

Hoe download ik verschillende content van Instagram?

Elke dag worden er 95 miljoen foto’s & video’s geüpload op Instagram. De kans is groot dat je tijdens een rondje Instagrammen vast content tegenkomt die je graag wilt bewaren. Uiteraard kun je foto’s op Instagram opslaan in de app of je kunt een screenshot maken met je telefoon. Maar uiteindelijk wil jij waarschijnlijk de content opslaan op jouw telefoon of computer zonder kwaliteit te verliezen, toch? Wil jij weten hoe jij dit moet doen? Lees dan mee.


Mag je foto’s van Instagram downloaden?

Instagram groeit snel en er worden wekelijks nieuwe functies uitgerold. Er is alleen nog geen mogelijkheid om geplaatste content van anderen direct vanaf Instagram op te kunnen slaan op jouw telefoon. Wel zal het je niet ontgaan zijn dat beelden makkelijk opgeslagen kunnen worden in de app zelf via de functie ‘Opslaan’.

De onderstaande download methodes zijn daarom ook over het algemeen redelijk privacygevoelig. Een foto ofwel beeld wordt namelijk gezien als ‘werk’ van bijvoorbeeld een fotograaf of Instagrammer. Dit betekent dat de maker, ook wel auteur genoemd, als enige mag beslissen over wat er met de content gebeurd die hij/zij heeft gemaakt. Dit fenomeen heet auteursrecht en wordt met een Engels term ook wel ‘copyright’ genoemd. Mocht je twijfelen of je een foto mag downloaden, check dan even dit artikel.

Hoe download je foto’s van Instagram?

Oke, je hebt besloten dat je echt een foto/video wilt downloaden van Instagram. Is dit mogelijk? Zoals eerder vermeld kan een foto van iemand anders op Instagram alleen op jouw telefoon komen middels een screenshot. Nu kun je via jouw desktop dus wel een foto direct downloaden. Hoe? Open Instagram via Safari, Firefox, Google Chrome of iets dergelijks.

Je hebt genoeg online platforms waar jij gemakkelijk een foto kan downloaden. Betrouwbare en veilige tools op het internet zijn bijvoorbeeld; Dinsta of Downloadgram.

Hoe download je Instagram-beelden via een externe site?

Stap 1; Ga naar Instagram.com

Stap 2; Zoek een post waarvan jij de afbeelding wilt downloaden.

Stap 3; Kopieer de URL.

Stap 4; Door simpelweg de URL te plakken in de daarvoor bestemde box kun je met een druk op de knop de foto downloaden.

Let op: Het downloaden en delen van andermans Instagram content mag dus niet zomaar. Het delen van andermans content zonder schriftelijke toestemming is een dikke NO GO. Het is niet strafbaar, maar wel onrechtmatig. Enne… door je aan te melden bij bepaalde externe apps kan er narigheid ontstaan zoals dat jouw persoonsgegevens worden achterhaald.


Kan ik ook Stories downloaden?

Instagram Stories zijn niet meer weg te denken uit het Instagram-landschap. Het hele idee van Stories is natuurlijk dat de content na 24 uur niet meer zichtbaar is. Mits de Instagrammer zijn/haar Story opslaat in een Highlight, kun je de Story dus niet meer bewaren. Soms kan dat best vervelend zijn dus daarom leg ik jou uit hoe je een Instagram Story van een andere gebruiker kunt downloaden.

Hoe download je Instagram Stories?

Er zijn online genoeg platforms waar je een Instagram Stories kunt downloaden. Een betrouwbare en veilige tool is bijvoorbeeld; storiesig.app. Het voordeel van deze tool is dat je het gewoon in de browser (desktop) kunt gebruiken. Je hoeft dus niet in te loggen of iets te installeren.

Stap 1; Bepaal bij welke Instagrammer jij de verhalen van wilt downloaden. Hierbij is belangrijk dat je de gebruikersnaam onthoudt. Ga in jouw webbrowser (op je computer, tablet of mobiel) naar bijvoorbeeld; storiesig.app

Stap 2; Vul de gebruikersnaam in waarvan jij een Instagram Story wilt downloaden en tik op enter.

Stap 3; Scrol naar beneden om de Instagram Story uit te kiezen die jij wilt downloaden. Je bent nu in het bezit van de geplaatste Instagram Story.


Hoe download ik video’s van IGTV?

Wist je dat het ook mogelijk is om video’s te downloaden van IGTV? Indien je nou denkt: IGTV, wattes? Download dan hier mijn gratis IGTV E-book. Hierin leg ik jullie uit wat IGTV precies is en waarom het goed is om IGTV in te zetten. Ook leg ik uit wat de technische aspecten, fijne apps én wat de do’s & don’ts zijn van IGTV.

Hoe download ik videocontent IGTV?

Stap 1; Ga naar de video die je wilt downloaden via de Instagram- of IGTV-app. Tik op de 3 stippen en selecteer de optie “Link kopiëren”.

Stap 2; Open één van de websites waar je IGTV videocontent mee kunt downloaden. Bijvoorbeeld; IGTV Dowloader.

Stap 3; Door simpelweg de URL van de gewenste post te kopiëren en plakken in de daarvoor bestemde kun je met een druk op de knop de IGTV downloaden.


Doordat je Instagram ook in jouw webbrowser kunt gebruiken, kun je relatief makkelijk foto’s, video’s en Stories van het platform downloaden. Waarschijnlijk zul je op Instagram ook in de toekomst niet snel een downloadknop zien verschijnen in verband met auteursrechten. Vraag altijd wel even toestemming aan de maker, voordat je andermans content online gaat delen 😉

Liefs,
Amber

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​