Logo The Social Good Girl
Instagram Boomerang

Instagram Boomerang: Nieuwe functies = nieuw jasje

Korte, snelle video’s die zichzelf een paar keer herhalen; oftewel een Instagram Boomerang. Mijn FAVO functie waarmee ik elke dag mijn Story start #boomerangdansje Team Instagram heeft onlangs een update gedaan waarbij er dus nieuwe Boomerang features zijn uitgerold. Ik leg je natuurlijk graag uit waar je ze vind en hoe je ze gebruikt. Lees je mee?


Invloed van TikTok

Eerlijk is eerlijk, team Instagram staat er bekend om dat ze bepaalde functies van andere populaire socialmedia-kanalen graag ter inspiratie gebruiken. Beter goed gejat, dan slecht bedacht toch? 😉 Met meer dan 700 miljoen gebruikers is TikTok (voorheen Musical.ly) een immens populair socialmedia-kanaal. Waar eerst alleen jouw tiener buurmeisje video’s deelde, ontdekken steeds meer grotere merken het platform.

Dit is natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven bij Instagram. Tiktok beschikt over fijne functies waarmee de gebruiker snel originele content kan maken. En aangezien er steeds meer TikTok video’s op Instagram worden gedeeld, moest team Instagram stappen ondernemen.Om relevant te blijven, zijn ze daarom constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe functies. Zo ook de nieuwste features die verstopt zitten in jouw Instagram Boomerang functie.

Lees ook het artikel: “Instagram swipe-up – ook zonder 10K Instagram volgers.”


Nieuwe Instagram Boomerang functies

Even een goede reminder; om toegang te krijgen tot de laatste Instagram functies, moet je altijd de nieuwste update van de app downloaden. Bij nieuwe functies is het ook zo dat het langzaam uitgerold wordt voor iedereen. Het kan dus best zijn dat jij in een testgroep zat en dus al maanden toegang hebt tot een bepaalde functie, terwijl je buurvrouw nog steeds geen muziek kan toevoegen aan haar Stories #justsaying

Zodra jij jouw Instagram-app geüpdatet hebt, kun je jouw Stories openen zodat je een nieuwe Instagram Boomerang kunt maken. Hier zul je drie nieuwe features vinden;

  1. SlowMo
  2. Echo blurring
  3. Duo

‘SlowMo’, de naam verraadt de functie al een beetje. De video’s die jij maakt worden in snelheid gehalveerd. Met ‘Echo’ voeg je een soort blur toe = de onscherpte die ontstaat bij een snelle beweging. De optie ‘Duo’ daarentegen zorgt juist meer voor een gedigitaliseerde look and feel. Klinkt een beetje vaag he? Trust me, probeer het zelf even uit want dan wordt het direct duidelijk.

Je zal hier trouwens ook de functie ‘Trimming’ zien verschijnen. Met deze functie kun je een video die je net te lang hebt gemaakt inkorten. Lekker praktisch 😉


Veel plezier met het gebruiken van deze nieuwste Boomerang functies. Wel nog even wat algemeen advies… plaats niet meer dan 1 Boomerang achter elkaar. Je wilt niet dat jouw ideale volger misselijk wordt bij het bekijken van jouw Instagram Stories, toch? 😉

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​