Logo The Social Good Girl

Insta Groei ervaring: resultaten van @ojil.ojil

In de afgelopen jaren heb ik met enorm veel verschillende ondernemers samengewerkt. Omdat ik niet geloof in een one-size-fits-all aanpak, is elke samenwerking weer compleet uniek. Om jou een beter beeld te geven van welke resultaten jij kunt behalen met mijn methodes, heb ik mijn oud-cursisten gevraagd wat zij uit onze samenwerking hebben gehaald. In dit interview ging ik in gesprek met ontwerpster Dana Paape, oprichtster van het duurzame tassenmerk Ojil. Zij deelt graag haar Insta Groei ervaring met jou. Lees je mee?


Kan je aan de lezer vertellen wie je bent?

“Yes. Mijn naam is Dana Paape, 24 jaar jong en ik kom uit Amsterdam. Ojil is de naam van mijn duurzame tassen label. Ik ontwerp en produceer alle tassen en accessoires zelf. Duurzaamheid en functionaliteit zijn voor mij enorm belangrijk, zowel voor mijn bedrijf als in mijn dagelijks leven. Ik probeer dit daarom zo goed mogelijk door te vertalen in alle items die ik op de markt breng. Dit is ook meteen het deel waar ik het allergelukkigst van wordt; het hele proces, van een ontwerp naar een eindproduct en alles daar tussen in. Zet mij de hele dag in mijn atelier achter de naaimachine en ik ben helemaal in mijn element.”

Op welk punt stond je voordat je deelnam aan het Insta Groei traject?

“Ik was al even bezig voordat ik met het Insta Groei traject startte. Zo had ik al een aantal gratis webinars gevolgd en verschillende blogs over online marketing gelezen. Toch kwamen mijn social-kanalen niet echt van de grond. Elke like of volger die ik erbij kreeg waren voornamelijk van bekenden. Superlief natuurlijk, maar ik wilde heel graag nieuwe potentiële klanten bereiken. Doordat de resultaten tegenvielen, begon ik een haat-liefde verhouding voor Instagram te ontwikkelen. Aan de ene kant vond ik het namelijk een leuk platform, maar ik haalde er simpelweg niet uit wat ik graag zou willen. Terwijl ik wist dat het mogelijk is om daadwerkelijk klanten te krijgen via dit kanaal.

Na een tijdje op eigenkracht het geprobeerd te hebben (ik ben niet iemand die snel hulp vraagt #quilty), kwam er een Instagram Story van Amber voorbij . Hierin stelde ze een aantal kritische vragen. Het grappige is dat ik normaal nooit reageer op Stories, maar nu dacht ik ‘waarom ook niet’. Na het beantwoorden van deze vragen stond er dat ze mij misschien kon helpen en als ik daar behoefte aan had ik haar een bericht kon sturen. Zo gezegd zo gedaan, en vrij snel daarna hingen we samen aan de telefoon voor een kennismakingsgesprek.”

Waarom heb je ervoor gekozen om specifiek het Insta Groei traject van @thesocialgoodgirl te volgen?

“Tijdens het telefoongesprek met Amber werd ik zo enorm enthousiast. Ik voelde meteen een goede vibe bij haar en ze beantwoorden al mijn vragen op een duidelijke manier. Ook gaf ze me direct al wat tips die ik kon gebruiken om mijn Instagram te laten groeien. Op dit moment had ik nog helemaal niet toegezegd op het Insta Groei traject. Ze heeft er wel dingen over uitgelegd, maar dit hele gesprek voelde niet als een verkooppraatje. Na het gesprek had ik zelfs zoveel energie gekregen dat ik direct gemotiveerd was om o.a. met mijn Instagram aan de slag te gaan. Na een paar dagen had ik nog steeds een goed gevoel over ons gesprek en heb ik daarom besloten om mij in te schrijven voor het Insta Groei traject.”

Kun je uitleggen wat je inhoudelijk van het traject vond?

“Het traject is best pittig, haha. Je krijgt dan ook veel waardevolle informatie in een korte tijd. Gelukkig krijg je persoonlijke begeleiding en kan je met al je vragen terecht in de besloten Facebookgroep of direct via Amber. Het sparren in de 1 op 1 gesprekken is ook heel fijn. Even alle punten doornemen waar je tegenaan loopt. Na zo een gesprek was ik elke keer weer vol energie en goede moed om er tegenaan te gaan. Ik ben trouwens heel blij dat ik altijd toegang houdt tot de leeromgeving en dus alle lessen kan terugkijken. Ook nu het traject officieel voorbij is.”

“Voor dat ik dit traject volgde, had ik soms echt het gevoel dat ik door de bomen het bos niet meer zag.”

Wat is er tijdens het traject allemaal veranderd?

“Je kunt beter vragen ‘wat is er niet veranderd?’ haha. Het begon bij het formuleren van een duidelijke visie. Ik had in mijn hoofd namelijk prima op een rijtje waar ik heen wilde groeien, maar om dit duidelijk te maken op papier en zo te kunnen vertellen tegen anderen, bleek nog best een uitdaging te zijn. Na dat het duidelijk was waar mijn bedrijf Ojil voor staat, namen we de collectie onder de loep. Wat verkoopt wel en wat niet? Ik had enorm veel verschillende variaties aan producten (een stuk of 70). Hier werd ik zelf onrustig van, dus grote kans dat mijn potentiële klant dit ook had. Daarom hebben we samen kritisch naar mijn collectie gekeken om vervolgens een kleinere selectie te kunnen maken.

Insta Groei Ojil

 

Vervolgens was de website aan de beurt. Deze was namelijk ook wel toe aan een nieuw & fris jasje. Amber heeft geholpen met de nieuwe kleuren en dankzij de nieuwe branding oogt de website rustiger en vooral overzichtelijker. Zoals je hieronder kunt zien, heeft de homepage een behoorlijke transformatie ondergaan.”


Naast de prachtige website, zie je ook verschil in het aantal bestellingen?

“Zeker. Voor het Insta Groei traject had ik 1 a 2 bestellingen in de maand. Deze bestellingen werden dan voornamelijk geplaatst door familie en vrienden. Nu 3 maanden na het traject, heb ik rond de 3 bestellingen in de week en dit blijft alleen maar groeien. Het allerleukste is dat dit allemaal bestellingen zijn van onbekende mensen!

Wat was voor jou de toegevoegde waarde van het Insta Groei traject?

“Ik heb meer duidelijkheid en structuur gecreëerd; voor mijn bedrijf, mijzelf en voor mijn klanten. Stiekem begin ik Instagram toch best leuk te vinden 😉 Vooral nu ik weet wat ik moet doen om resultaat te krijgen. Daarnaast heb ik mijn angst overwonnen om met mijn hoofd op Instagram te verschijnen. Enne, ik was dus zo’n persoon die een hekel had aan teksten schrijven. Ja, je leest het goed HAD. Want na het traject ben ik schrijven veel fijner gaan vinden. Hoe meer ik het doe, hoe makkelijker het gaat. Ook handig voor de teksten op mij website.

Ik raad het Insta Groei traject dan ook zeker aan. Amber is heel fijn om mee samen te werken. Ze kijkt echt naar jou en jouw bedrijf en wat die samen nodig hebben om succes te behalen. Natuurlijk is het ook hard werken en moet je uiteindelijk echt zelf aan de slag gaan. Maar dat is natuurlijk de essentie van ondernemen. Door dit traject te volgen heb ik meer inzicht en houvast gekregen. Want hiervoor had ik soms echt het gevoel dat ik door de bomen het bos niet meer zag.”


Ben je benieuwd geworden naar de producten van Ojil? Neem dan een kijkje op https://www.ojil.nl
Dana is een superfijn en oprecht mens en een fantastische ondernemer. Zo jong en dan al zo’n mooie collectie. Haar Insta Groei ervaring en resultaten zijn een fantastisch voorbeeld van de essentie van het Insta Groei traject. Wil je meer informatie over dit traject? Neem dan een kijkje op deze pagina. Wie weet kan ik jou ook helpen om naar het volgende level in jouw bedrijf te groeien.

Business Consultant Amber van Leeuwen

Hi, ik ben Amber

De Business Consultant met met +10 jaar aan online marketing ervaring & Social Good vibes.

Instagram

[instagram-feed feed=3]

@thesocialgoodgirl

Volg mij op​