#liefdevoorinstagram: Secret Santa

#liefdevoorinstagram SECRET SANTA
Een cadeau van een kleine ondernemer aan een kleine ondernemer.

Whoop whoop! Christmas came early this year! Een paar dagen geleden bedacht ik namelijk het #liefdevoorinstagram SECRET SANTA project. Een project dat aandacht vraagt voor alle leuke Instagrammers die op dit moment TheSGG volgen! Laten we elkaar weer een beetje beter leren kennen door elkaar een leuk cadeau te geven.

Wat is Secret Santa?

Wat houdt Secret Santa precies in? Als je meedoet word jij de undercover kerstman voor de Instagrammer waar jij gematched aan wordt. Op basis van zijn/haar #echtinsta Instagram post, stuur je een cadeautje op waarvan je weet dat deze persoon 100% blij van wordt. Hierbij gaat het eigenlijk niet om wat je geeft. Het gaat om het gebaar en dat je even de tijd neemt om een volslagen onbekende jouw aandacht te geven. Dus we geven cadeautje van kleine ondernemers aan kleine ondernemers.

Waarom dit project?

Er zijn twee redenen waarom ik dit project heb bedacht. Ten eerste vind ik dat er vaak cadeautjes worden gekocht bij hele grote multinationals. Dat terwijl kleine ondernemers vaak de tofste dingen maken! Daarom focus we met project #liefdevoorinstagram Secret Santa op juist de kleine ondernemers.

Dan vind ik dat we tegenwoordig enorm ‘snel’ communiceren. Geboorte? Even een appje sturen. Verjaardag? Even een Facebook felicitatie eruit gooien. Daarom staan we met het #liefdevoorinstagram Secret Santa project echt even stil bij de persoon aan wie je gekoppeld wordt. Je bekijkt zijn/haar Instagram account om zo deze persoon een beetje beter te leren kennen.

Hoe werkt #deliefdevoorinstagram SECRET SANTA?

Aanmelden via de link

29 november tot 10 december

Je kunt je tussen 29 november en 10 december aanmelden voor het #liefdevoorinstagram SECRET SANTA project. LET OP: Vul bij het vak Hobby’s en interesses, je instagramnaam + adres in. Het verlanglijstje graag negeren 😉 

Matching MAGIC

11 december

Op 11 december hoor je voor wie jij de Secret Santa bent. Je ontvangt een mail met daarin de link naar de groepspagina. Hier zie je jouw getrokken lootje. In het veld Hobby’s en interesses kun je de instagramnaam en het adres vinden.

Insta Post #echtinsta

12 of 13 december

Om jouw Secret Santa een beetje te helpen, plaats je op 12 of 13 december een #echtinsta Instagram post waar je wat meer over jezelf vertelt. Dit doen we aan de hand van het volgende concept; vertel 5 dingen die echt typisch jou zijn!

Cadeau versturen

17 – 20 december

Verstuur jouw cadeau naar de persoon waarmee je gematched bent. Hierbij is het belangrijk dat het cadeau afkomstig is van een kleine ondernemer om zo hem/haar ook weer wat extra liefde te geven. Stel dat je zelf producten hebt, dan kun je deze natuurlijk ook cadeau geven (mits dit bij deze persoon past).

Story: Cadeau ontvangen

21 tot 24 december

Afhankelijk van hoe snel de postbode jouw cadeau komt afleveren, maak je bij het openen van je cadeau een Instagram Story. We willen natuurlijk mega graag zien wie jouw Secret Santa was en wat hij/zij jouw gegeven heeft.

De Spelregels

794 mensen hebben via mijn Stories laten weten dat ze mee willen doen met het Secret Santa project. Omdat dit een vrij spontaan idee van mij was, wil ik jullie vragen om mij mee te helpen om dit project een succes te maken. Hieronder kun je daarom enkele regels vinden waaraan iedere deelnemer zich moet houden.

• Het afleveradres moet in Nederland / België zijn

• Je Instagram account moet niet op privé staan

• Stuur een cadeau die afkomstig is van een kleine ondernemer / en ja, je mag ook je eigen producten versturen als je denkt dat die bij deze persoon past!

• Waarde van het cadeau = 15 euro (exclusief verzenden)

• Cadeau opsturen tussen 17  en 20 december

De Praktische Info

• In 1 groep kunnen 250 mensen! Als de groep vol zit krijg je een notificatie dat je je niet kunt inschrijven. Als dit gebeurd, stuur mij dan even een DM, want dan maak ik een nieuwe groep aan.

• Bedenk je bij het uitzoeken van het cadeau dat brievenbuspost goedkoper is dan een pakket versturen.

• Let wel op dat je je aan de deadlines houdt. Het zou een beetje jammer zijn als jij wel een cadeautje ontvangt maar jouw match niet.

• Nu gaat er weleens wat verloren bij de post. Ik raad dus aan om het altijd met track & trace te versturen (voor brievenbuspost 0.10 cent extra). De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele cadeau’s die niet aankomen.

• We maken gebruik van de partij lootjestrekken.nl – ik ontvang jullie gegevens dus niet!

Wil je vaker meedoen aan een soortgelijk project? Neem dan een kijken bij de @instaswapfoundation die dit professioneel aanpakken.